renowacja powierzchni widelca
• Strona 1 z 1
renowacja powierzchni widelca
Witam,
wiem że podobne tematy przewijały się wielokrotnie - tematy zbliżone, głównie o polerowaniu gładkich/na gładko (na połysk) elementów stalowych.
Mi jednak zależy na czymś odmiennym.
PrzechodzÄ…c do sedna...
Rury widelca mojego moto (kawasaki er5) wykonane są z jakiegoś stopu aluminium, moto ma już swoje lata stąd też nie dziwi mnie fakt, że ich powierzchnia wygląda jak wygląda - najlepiej to o czym mówię zobrazuje zdjęcie.
http://img833.imageshack.us/i/widelec.jpg/
Na powierzchni widać coś w rodzaju delikatnych odprysków - nie do wymycia.
Moje pytanie brzmi czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat szlifowania/ponownego matowienia widelca tak aby przywrócić mu oryginalną powierzchnię?
Jeszcze raz zaznaczę, że nie chcę powierzchni wypolerować na gładko tylko przywrócić jej wygląd sprzed iks lat.
Z góry dzięki za pomoc.
wiem że podobne tematy przewijały się wielokrotnie - tematy zbliżone, głównie o polerowaniu gładkich/na gładko (na połysk) elementów stalowych.
Mi jednak zależy na czymś odmiennym.
PrzechodzÄ…c do sedna...
Rury widelca mojego moto (kawasaki er5) wykonane są z jakiegoś stopu aluminium, moto ma już swoje lata stąd też nie dziwi mnie fakt, że ich powierzchnia wygląda jak wygląda - najlepiej to o czym mówię zobrazuje zdjęcie.
http://img833.imageshack.us/i/widelec.jpg/
Na powierzchni widać coś w rodzaju delikatnych odprysków - nie do wymycia.
Moje pytanie brzmi czy ktoś z forumowiczów przerabiał temat szlifowania/ponownego matowienia widelca tak aby przywrócić mu oryginalną powierzchnię?
Jeszcze raz zaznaczę, że nie chcę powierzchni wypolerować na gładko tylko przywrócić jej wygląd sprzed iks lat.
Z góry dzięki za pomoc.
- prodrewno
- Świeżak
sniedz
polecił bym spróbowanie usuniecia nalotu wełnami stalowymi. najpierw jakas wieksza gradacja potem nieco mniejsza i powinien wyjsc niezły efekt

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
He he, mam ten sam problem tylko z silnikiem po zimie viewtopic.php?t=58444
Myślę, że najpierw oczyścić wełną jak henio pisze, a później (jeśli chcesz mieć lustro) to zrobić polerkę za pomocą pasty polerskiej i filcu.

Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości