jaki model crossa na poczatek?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaki model crossa na poczatek?
mam dylemata w sprawie wyboru crossa.to moj pierwszy cross.
- matija3
- Świeżak
-
marynarz1 - Świeżak
edytuj posty,. od siebie polecam ktm exc 125, huska WR 125, to chyba beda najlepsze mtoo dla ciebie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moze byc aczkolwiek do latania po lasach zwirowniach i ogólnie bardziej na dłuższe proste niz na tor wymienione przezemnie moto nadaja sie lepiej. moc maja podobną bo generalnie maja te same silniki co crossówki ( tu mówie o ktmie) EXC ma ten sam silnik co SX tylko że ma nieco mniej mocy i dłuzsze biegi. co lepiej sprawdza sie w lasach. SX to tez super sprzęt ale nie lubi długich prostych i ma niski v max. ale to juz do ciebie decyzja nalezy
ale jak juz by sie decydował to z enduro masz włąsnie WR i EXC, a z full crossów to co sie tobie podoba juz. kazdy moto jest dobry. wszystkie maja podobna moc i osiągi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ma bo to to samo co SX tylko że ma dłuzsze biegi. nieco słabszy silnik przez co jest 2X zywotniejszy no i moze nie tak sportowe zawieszenie ale ja mam EXC i latam w terenie i na torze i jakos sie daje rade
a zawsze mozna kupic w podobnej cenie EXC bez mozliwosci rejestracji co SXa. no i zawsze mozna powywalać lampy i masz praktycznie SXa z EXCka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ciężko będzie to stwierdzić bo nikt z nas nie miał tych moto jednocześnie.
Ale myślę, że powinieneś brać to moto które będzie w lepszym stanie w twojej okolicy. Bo czy to będzie exc czy wr to nie poczujesz różnicy. Mają praktycznie taką samą moc, wage zawieszenie itp.
Jedyne co je różni to cena. Za te same pieniądze możesz kupić nowszą Huske, bo KTM jest jednak drogi.
O części do Huski się nie martw bo w PL są bez problemu dostępne.
Ale myślę, że powinieneś brać to moto które będzie w lepszym stanie w twojej okolicy. Bo czy to będzie exc czy wr to nie poczujesz różnicy. Mają praktycznie taką samą moc, wage zawieszenie itp.
Jedyne co je różni to cena. Za te same pieniądze możesz kupić nowszą Huske, bo KTM jest jednak drogi.
O części do Huski się nie martw bo w PL są bez problemu dostępne.
- arti16
- Świeżak
to prawda z tym ze czesci do huski są droższe. ja bym brał to co ci sie bardziej podoba po prostu. drozszy w utrzymaniu zdecydowanie jest SX. wiecej pali, ma lepsze osiagi wiec trzeba czesciej wymieniac tłoczek. ale EXC nie da ci osągów SXa wiec albo moc i płacisz wiecej albo mniejsza moc i płacisz mniej. i jak juz napisałem SX jest lepszy na zabawy i na tor. EXC lepszy do smigania po lasach polach itp.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A henio mam pytanie po czym stwierdzasz, ze silnik EXC posiada mniej mocy niz silnik SX, z allegro? Jesli chodzi o allegro to przeciez jeden podaje tak drugi tak, ale sa podobne. Czy z wlasnego doswiadczenia to wywnioskowales... ?
HONDA CR 125 2006 r .
"Bogaty rzadko sprawiedliwy. "
- N3xT
- Świeżak
Jesli na poczatek to napewno Ci nie zabraknie, ale jak przeczytalem na stronie KTM'a ze mieszanke do EXC robi sie w stosunku 1:60 to pozdr, ale tlok to chyba bedzie wymieniany co pare miesiecy... (oczywiscie troche zmetaforyzowalem to) 

HONDA CR 125 2006 r .
- N3xT
- Świeżak
haha nigdy nie patrze po opisach w allegro bo tam moce są całkiem wymyslone
po 1 w danych producenta masz określoną moc. po 2 znam róznice miedzy SX a EXC jedna z róznic jest moduł zapłonowy który nieco ułaskawia moc SXa do mocy EXC, jednoczesnie EXC ma wiekszy moment obrotowy przy nizszych obrotach.
matija3 czy ci wystarczy tego nikt nie wie... sam musisz ocenic, my cie nie znamy
tłoczek wg producenta chyba co 70 mth ale nie jestem pewien. jak chcesz miec pełne dane posciagaj sobie serwisówki do interesujacych cie motocykli i tam bedziesz miał wszystkie dane

matija3 czy ci wystarczy tego nikt nie wie... sam musisz ocenic, my cie nie znamy
tłoczek wg producenta chyba co 70 mth ale nie jestem pewien. jak chcesz miec pełne dane posciagaj sobie serwisówki do interesujacych cie motocykli i tam bedziesz miał wszystkie dane
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja znalazłem kiedys stronke i tam były wszystkie informacje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
koło 40 ma. ma mniej niz SX z racji tego ze ma wiecej NM. wiec teoretycznie idzie podobnie niz SX. no własnie bo to tez jest tak że jak postawisz np na asfalcie full crossa i z niego enduraka. to nie wiem czy endurak po prostu nie bedzie szybszy. tyle że endurakowi moze byc czasem za malo mocy w ostrym terenie (oczywiscie dla zawodnika) dla ciebie takie enduro czy full cross tak czy siak by starczył
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2