Derbi Senda DRD EVO 50 cm3 Limited Edition
• Strona 1 z 1
Derbi Senda DRD EVO 50 cm3 Limited Edition
Witam.
Posiadam motorower taki jak w temacie z 2009r. Ale mam problem. Prze zimą go kupiłem i cała zimę stał w garażu. Teraz chciałem go odpalić i nie chce zapalić. Przed zimą palił. Świece wyciągałem, czyściłem, bo była zalana, jest iskra. Co to może być ? Jestem zielony w tych sprawach bo to mój pierwszy motorek.
Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc.
Posiadam motorower taki jak w temacie z 2009r. Ale mam problem. Prze zimą go kupiłem i cała zimę stał w garażu. Teraz chciałem go odpalić i nie chce zapalić. Przed zimą palił. Świece wyciągałem, czyściłem, bo była zalana, jest iskra. Co to może być ? Jestem zielony w tych sprawach bo to mój pierwszy motorek.
Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc.
- Styrek
- Świeżak
po 1 wyczysc filtr powietrza. po 2 przydało by sie wyczyscic gaźnik. jak długo stoi moze sie osadzac kurz no i benzyna jak paruje to pozostawia osad. świece mozna by wymienic tak na przyszłosc i dla pewnosci nigdy nie wiadomo jak siedzi. jak to zrobisz to powinien załapac
jak nie to spróboj na tzw. pycha
mi np MBK jak kupiłem ciezko paliła wystarczyło że odpaliłem na pycha. pochodził troche, po zgaszeniu palił na dotyk
musiał sie po prostu przedmuchac i rozgrzac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wlej benzyny bezpośrednio do cylindra, jak ,,zagdacze" to znaczy że paliwo jeszcze się nie przelało porządnie do gaźnika i nie ma co podawać. Wtedy odczep przewód od podciśnienia i possij troche, wtedy benzyna powinna dojść. Ja tak miałem w swoim 2T i podziałało bez problemu
- Maciek_z94
- Świeżak
tak, racja tylko że jak ci benzynka nie dochodzi to pomaga
koledze zalało swiece więc benzyna dochodzi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-