Elektryka Senda. POMOCY!!!!
• Strona 1 z 1
Elektryka Senda. POMOCY!!!!
Mam problem z elektryka w sendzie (Derbi Senda X-Race 2009 sm).
Nie mam w niej przedniego swiatła a tylne jest na wyższych obrotach na nowej lampie led, a na starej wogóle nie było, stop jest normalnie. No i tak tylny lewy kierunkowskaz jest a jak włączam prawy to migają się oba i lampa, a na przodzie jest prawy a lewego nie ma, (wczesniej jak kupilem sende, światla byly ale nie bylo stopu, senda troche postala w garażu i pewnego dnia odpalam ją i swiatel nie ma ale stop jest) , wiec postanowilem kupic akumulator.
Kupilem aku zelowy bo taki mi doradzili i nie moge go podlaczyc, mam 2 kable zolty i czarny,
dotykam czarnym do plusa a zółtym do minusa i sie iskrzy wiec robie odwrotnie, ale i tak iskry ida, i niewiem co to moze byc.
Co moze byc przyczyną i jak to naprawić ?
Potrzebuje szybkiej pomocy.
dam fotki aku.

Nie mam w niej przedniego swiatła a tylne jest na wyższych obrotach na nowej lampie led, a na starej wogóle nie było, stop jest normalnie. No i tak tylny lewy kierunkowskaz jest a jak włączam prawy to migają się oba i lampa, a na przodzie jest prawy a lewego nie ma, (wczesniej jak kupilem sende, światla byly ale nie bylo stopu, senda troche postala w garażu i pewnego dnia odpalam ją i swiatel nie ma ale stop jest) , wiec postanowilem kupic akumulator.
Kupilem aku zelowy bo taki mi doradzili i nie moge go podlaczyc, mam 2 kable zolty i czarny,
dotykam czarnym do plusa a zółtym do minusa i sie iskrzy wiec robie odwrotnie, ale i tak iskry ida, i niewiem co to moze byc.
Co moze byc przyczyną i jak to naprawić ?
Potrzebuje szybkiej pomocy.
dam fotki aku.

- rogal234
- Świeżak
po 1 jak miales wczesniej zalozone? który kabel to był plus na starym akumulatorze/?
po 2 rozbiersz swiatla z tyłu tzn plastik zarówke itp i sprawdz czy nie masz przetartych przewodów, jezeli masz to zaizoluj
następnie sprawdz jaki siedzi bezpiecznik i w jakim stanie jest
wlasnie, gdzie u ciebie jest bezpiecznik??
po 2 rozbiersz swiatla z tyłu tzn plastik zarówke itp i sprawdz czy nie masz przetartych przewodów, jezeli masz to zaizoluj
następnie sprawdz jaki siedzi bezpiecznik i w jakim stanie jest
wlasnie, gdzie u ciebie jest bezpiecznik??
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Myślę, że na początku miał żółty do plusa, czarny do minusa. Chude masz te kabelki idące do aku, ale widocznie ma tak być. Skoro iskrzy to znaczy, że albo gdzieś jest zwarcie, albo jest włączone coś co pobiera prąd. Jedną z przyczyn takich objaw, może być słaba masa.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Jak kupiłem sende nie było akumulatora, bezpiecznik jest ok, a do bezpiecznika ida 2 kable? Bo u mnie jest jeden czerwony a jeden czarny urwany ale niewiem czy on od bezpiecznika jest.
Dam jeszcze kilka fotek
niewiem od czego ta kostka do niczego nie jest podłączona
Bezpiecznik
Regulator napięcia i bezpiecznik
Kabel czarny chyba od bezpiecznika ale nie wiem.
Alarm, mam pytanie można go wywalić ?
kable od aku

Dam jeszcze kilka fotek

niewiem od czego ta kostka do niczego nie jest podłączona

Bezpiecznik

Regulator napięcia i bezpiecznik

Kabel czarny chyba od bezpiecznika ale nie wiem.

Alarm, mam pytanie można go wywalić ?

kable od aku

- rogal234
- Świeżak
bardzo prosze,
jezdzac bez aku prad nie mial sie gdzie zebrac i mógl ci pasc regulator napieci, wiec jazda bez aku to madre posuniecie nie ma co, ale do rzeczy
z kad mamy wiedziec jak wywalic alarm,
jesli jest nieoryginalnie to pewnie jest wpiety miedzy kablem idacym do zapłonu tzn idacym do stacyjki,
wg mnie oddaj to nie koniecznie elektrykowai tylko komus kto to chodz troche rozkminia bo ty widze ze blisko zera
jezdzac bez aku prad nie mial sie gdzie zebrac i mógl ci pasc regulator napieci, wiec jazda bez aku to madre posuniecie nie ma co, ale do rzeczy
z kad mamy wiedziec jak wywalic alarm,
jesli jest nieoryginalnie to pewnie jest wpiety miedzy kablem idacym do zapłonu tzn idacym do stacyjki,
wg mnie oddaj to nie koniecznie elektrykowai tylko komus kto to chodz troche rozkminia bo ty widze ze blisko zera
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości