Zobacz wątek - Yamaha R6 2007r mały problem sygnal dzwiekowy
NAS Analytics TAG

Yamaha R6 2007r mały problem sygnal dzwiekowy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha R6 2007r mały problem sygnal dzwiekowy

Postprzez mariusz198918 » 3/2/2011, 15:38

Mały problem z sygnałem dźwiękowym u Yamahy R6 07r po prostu nie działa , bezpiecznik sprawny(sprawdziłem bezpieczniki kolo chłodnicy), sygnał sprawny ,przetacznik sprawdzony ,ale nie ma prądu tak jakby w instalacji nie dochodzi tam prąd wtyczki sprawdziłem ruszałem nimi i nic nie pomogło czy jest możliwe ze są inne bezpieczniki i gdzie ?jeśli nie bezpiecznik to co innego możne być ?
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
mariusz198918
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 3/2/2011, 16:21

sprawdź jeszcze sam klakson. Jego styki mogły zasniedzieć i mimo iz wygląda, że siedzą to nie ma styku. sprawdź to ;] Sprawdź jeszcze główny bezpiecznik i przekaźniki bo czasem są zintegrowane i pełnią "multifunkcje" i jak nie są wpiete to sporo rzeczy nie działa z elektryki. WIecej pomysłów nie mam.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mariusz198918 » 3/2/2011, 19:49

sam sygnał działa podpinałem pod akumulator na krotko i działa wygląda na to ze nie ma prądu w tym kablu od sygnału ale co to możne być???? stawiam dobre piwko za informacje:)
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
mariusz198918
Świeżak

Postprzez marynarz1 » 3/2/2011, 20:36

W serwisówce jest napisane co może być popsute. I tak po kolei(o ile dobrze przetłumaczyłem, nie jestem dobry z angielskiego więc jak coś to niech mnie ktoś poprawi):

1. Nieprawidłowo wyregulowany klakson
2. Uszkodzony lub niesprawny klakson
3. Niesprawny główny przełącznik
4. Niesprawny przełącznik klaksonu
5. Niesprawny akumulator
6. Spalony, uszkodzony bezpiecznik
7. Uszkodzona wiązka przewód

Sprawdź bezpiecznik, klakson na krótko podłącz czy działa, akumulator to wiadomo, przewody i przełączniki to najlepiej jak byś miał multimetr. Jeżeli nie masz to jakaś żarówka 5W i sprawdź czy przechodzi prąd.
SUZUKI RF 900 96'
marynarz1
Świeżak

Postprzez mariusz198918 » 3/2/2011, 21:19

1. Nieprawidłowo wyregulowany klakson --- sprawdzone
2. Uszkodzony lub niesprawny klakson --- sprawdzone
3. Niesprawny główny przełącznik --- sprawdzone
4. Niesprawny przełącznik klaksonu --- sprawdzone
5. Niesprawny akumulator --- sprawdzone
6. Spalony, uszkodzony bezpiecznik --- sprawdzone
7. Uszkodzona wiązka przewód

Po wyciągnięciu bezpiecznika który jest do sygnału sprawdziłem czy tam jest prąd w tym miejscu nie ma prądu... wiec jedynie co mi sie nasuwa do głowy to możne być uszkodzony odcinek pomiędzy akumulatorem a bezpiecznikiem
mariusz198918
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê