Dziwna charakterystyka silnika YZ 80...
• Strona 1 z 1
Dziwna charakterystyka silnika YZ 80...
Witam.Mam Yz 80 1997 rok i denerwuje mnie jedna rzecz w tym silniku ze od dołu idzie słabo muli ja strasznie a nagle odzywa się diabeł i ciągnie jak nienormalna jakby miała dwie przepustnice,rozumiem ze to jest 2t i nie ma dołu ale chciałbym żeby na górne obroty przechodziło płynnie a nie z przeskokiem.Co może być tego przyczyna??Z góry dziękuję 

- Kubayz
- Świeżak
nic. kupiłeś taki motor to tak jeździ. to wyczynowe 2T one tak po prostu mają. zapewne masz zawór wydechowy stąd najpierw nic nic a potem potwór. bez tego zaworu było by długo długo nic a potem dopiero odkręcanie sie i pełna moc. także i tak sie ciesz za wynalazek jakim jest zawór wydechowy ;D swoja drogą mozesz sprawdzic czy dobrze działą odkręcając jakis dekielek po boku z dzwigienkami o ile taki posiadasz. odpal moto i zobacz na luzie czy jak sie wkręca to czy dzwigienki otwierają zawór. ale jak jest taki nagły szczał mocy to na 99% wszystko jest ok i to jest po prostu specyfika 2T
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
aa no też włąsnie nie byłem do konca pewien z tym zaworem czy robią w małych poj
ale jak mówisz ktm to ma no i nie wiem czy kumpel w TM to miał przypadkiem a TM ma silnik z hondy CR praktycznie.... w takim razie to tak bedzie muliło muliło aż obroty bedą odpowiednie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości