Zobacz wątek - Wariator nie "ściska" paska.
NAS Analytics TAG

Wariator nie "ściska" paska.

i inne małe pojemności
_________

Wariator nie "ściska" paska.

Postprzez komarcc » 28/1/2011, 23:08

Cześć, tak jak w temacie mam problem z wariatorem, nie ściska mi on prawie paska (rolki nie wypychają tego koła, które powinno przycisnąć pasek) przez co nie mogę rozwinąć prędkości większej jak 20-30km/h do tych prędkości rozpędza się około 20-30sek. Pasek na sprzęgle jest w najwyższym położeniu, natomiast na wariatorze toczy się po tej metalowej tulejce. Całe sprzęgło przejrzane i wszystko jak nowe, pasek ok, rozmiar paska odpowiedni, wariator, rolki przeglądane 3 razy i nic nie dostrzegłem wszystko tak jak być powinno. Skuter nie ma siły za bardzo ruszyć z miejsca, mogę go rękami zatrzymać, ale silnik się nie dusi i chodzi na bardzo wysokich obrotach. Wszystko wskazuje na wariator, ale z nim jest wszystko ok :(. Skuter ma przebieg 2000km, i jest to 2T.

Doradzi ktoś coś? Już wszystko posprawdzałem i ręce opadają :( .
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez komarcc » 28/1/2011, 23:36

Tulejka jak nowa, ślizgi również, paska nie wymieniałem, taki był od początku, ale sprawdzałem jaki rozmiar jest do tego skutera i się zgadza. Sprzęgło działa bez zarzutu ładnie ściska pasek.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Dr_Acula » 29/1/2011, 23:19

Dokładnie, jak coś nie działa to rozłóż i złóż ponownie. Rolki o odpowiedniej wadze i czysta bieżnia mają tu najwięcej do powiedzenia. Nawiasem mówiąc to czemu wymieniałeś tulejkę?
Dr_Acula
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê