Blokada kierownicy nie działa
• Strona 1 z 1
Blokada kierownicy nie działa
Witam, problem mój polega na tym że po ustawieniu kierownicy w prawo lub w lewo wsadzenia i przekręcenia kluczyka nie chce wyjść bolec który blokuje kierownice... zastanawiam się czy WD40 rozwiązał by problem czy może go raczej pogorszyć <zapchanie innym syfem wkładki> Czy samemu można było by ją rozebrać i samemu bez problemu złożyć
? Jestem posiadaczem Yamahy FZR600 R 94 rok. 

- Frryk
- Świeżak
Heh
u mnie musi działać każdy szczegół...
nie mogę znieść kiedy coś z pozoru drobnego nie działa jak powinno
BTW czy ktoś samemu rozbierał stacyjkę ?? są jakiekolwiek problemy z rozebraniem i złożeniem ??

BTW czy ktoś samemu rozbierał stacyjkę ?? są jakiekolwiek problemy z rozebraniem i złożeniem ??
- Frryk
- Świeżak
nie rozbieraj stacyjki!! NIe złożysz jej jeżeli wogole ja rozbierzesz...
Bardziej to kwestia wyczucia obsługi.... serio...daje sobie 4 browary że ja bym zablokował tę stacyjke. a WD40 nie pomaga - jedynie na krótko ale on wypiera smar i i po chwili zostaje suche jak pieprz wszsytko i amen-kapica-idziem-sie-pociąć. Kiedys rozmawiałem z zamkowym ale od samochodów i powiedział, że jak klient mu mówi z wd40 psikał wcześniej...to nawet nie próbuje zalewać oliwkami itp...od razu rozbiera cały zamek bo jest na 100% bebenek zaśniedziały na maksa.
staraj sie zablokowac w różnych położeniach kierownicy na lewo...nie do końca ale np lekko wcześniej przed limiterem...wyczuj sprzęta, kiere i kluczyk
Jak nie pomoże i nie masz co robić z kasą to idź do takiego kogoś od kluczy i zamków samochodowych albo kup nową stacyjke i tyle.
Bardziej to kwestia wyczucia obsługi.... serio...daje sobie 4 browary że ja bym zablokował tę stacyjke. a WD40 nie pomaga - jedynie na krótko ale on wypiera smar i i po chwili zostaje suche jak pieprz wszsytko i amen-kapica-idziem-sie-pociąć. Kiedys rozmawiałem z zamkowym ale od samochodów i powiedział, że jak klient mu mówi z wd40 psikał wcześniej...to nawet nie próbuje zalewać oliwkami itp...od razu rozbiera cały zamek bo jest na 100% bebenek zaśniedziały na maksa.
staraj sie zablokowac w różnych położeniach kierownicy na lewo...nie do końca ale np lekko wcześniej przed limiterem...wyczuj sprzęta, kiere i kluczyk

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości