Zobacz wÄ…tek - Problem z odpaleniem na zimnym Yamaha DT 125 R (2T)
NAS Analytics TAG

Problem z odpaleniem na zimnym Yamaha DT 125 R (2T)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z odpaleniem na zimnym Yamaha DT 125 R (2T)

Postprzez TomSon234 » 23/1/2011, 16:12

Witam mam kłopot z odpaleniem mojej Yamahy. Problem występuje jedynie kiedy silnik jest zimny. Jeśli zostawiam go na krócej niż 3 godziny to odpala bez problemu, jeśli stoi dłużej to już lipa. Nie ważne jak długo go kopię za nic nie chce odpalić. Jedyna skuteczna metoda żeby go wtedy ruszyć to nalać odrobinę paliwa pod świecę, do głowicy, ewentualnie kilka razy udało mi się go odpalić na pych ale to też nie jest skuteczna metoda.
Metoda z paliwem w głowicy działa w 100% ale czemu dopiero wtedy zaczyna się kręcić?
Ostatnio rozkręciłem i przeczyściłem gaźnik, wszystko jest drożne i sprawne, kupiłem nawet nową świecę, ale wszystko to g*wno dało.
Nie wiem co może być przyczyną. Myślałem że może mogą to być zużyte pierścienie uszczelniające tłok, co prawda nie mam miernika ale jak sprawdzałem palcem to ciśnienie nie było rewelacyjne. Może to być przyczyną?
TomSon234
Świeżak

Postprzez henio12323 » 23/1/2011, 16:13

tak wtedy masz za małe cisnienie a raczej podcisnienie ssania i mieszanka nie jest zasysana do skrzyni. zobacz tez zaworki membranowe. moze one sie jakos pozawieszały
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê