Platinum 10W50 Wasze opinie ?
• Strona 1 z 1
Platinum 10W50 Wasze opinie ?
Witam.
Zastanawiam się zalanie takiego oleum do swojej CBF 600 ( przebieg 9 tys.) czy macie jakieś doświadczenie z tym olejem ? czy jest wart uwagi ?
Pozdrawiam
Zastanawiam się zalanie takiego oleum do swojej CBF 600 ( przebieg 9 tys.) czy macie jakieś doświadczenie z tym olejem ? czy jest wart uwagi ?
Pozdrawiam
-
bosman78 - Świeżak
Oleju w CBF nie wymienia się aż tak często żeby na nim oszczędzać...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
szkoda ze przekreślacie na dzieńdobry nie tyle produkt co i markę - u nas odmiennie niż za zachodnią granicą - patriotyzm w handlu jest na porządku dziennym, najpierw kupie produkt krajowy, a potem może poszukam innego, dzięki temu żyją do dziś i mają się całkiem nieźle. Orlen posiada aktualnie najnowocześniejszą linie produkcyjną do krakingu w Europie, a i ropa jaka do nas dociera jest bardzo dobrej jakości, no cóż firmy takie jak Castrol które od lat lecą już tylko na marce nie muszą się martwić o sprzedaż - chociaż większa część producentów samochodów odchodzi już zalecania Castrola, nikt nie zaleca Motula- połowa jego oferty nie ma certyfikacji API (uznawaną za najostrzejszą), uznane oleje (przez ekspertów) dziś to takie z których się śmiejemy np. liqui molly, valvoline, aral - może i Platinuma spotka ten zaszczyt. To tak w ramach małego OT. Pozdrawiam
-
zomodj - Świeżak
Pokaż mi gdzie ktoś śmiał się z Liqui Molly albo Valvoline. To Castrol jest powszechnie je****, więc trochę nie trafiłeś ze swoi małym OT.
Nawet pomijając uprzedzenia do Orlenu (które przecież nie powstały bez powodu) jest to chyba najtańszy olej do moto na rynku, samo to już chyba o czymś świadczy.
Nawet pomijając uprzedzenia do Orlenu (które przecież nie powstały bez powodu) jest to chyba najtańszy olej do moto na rynku, samo to już chyba o czymś świadczy.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
zomodj napisał(a):, a i ropa jaka do nas dociera jest bardzo dobrej jakości
Szkoda że to co z niej robią już nie. Paliwo mają słabe. Może trafiałem na jakieś ,,lewe" Orleny ale to mnie uprzedziło do marki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
po pierwsze to nie patrz co ludzie gadaja bo sami nie wiedza co mowia
po 2 to masz specyfikacje oleju i ją sprawdź porównaj z innymi ( sam go chciałem zalać ale nie ma umnie w sklepach )
a po 3 to pięknie niektóre oleje podrabiają ludzie to leja i się cieszą
leje olej za 200 jest super a tam
hihiih
Liqui Molly albo Valvoline ja osobiscie uważam za jednych z najlepszych producentów

po 2 to masz specyfikacje oleju i ją sprawdź porównaj z innymi ( sam go chciałem zalać ale nie ma umnie w sklepach )
a po 3 to pięknie niektóre oleje podrabiają ludzie to leja i się cieszą

Liqui Molly albo Valvoline ja osobiscie uważam za jednych z najlepszych producentów
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie min. zainteresowałem się tym olejem bo faktycznie w naszej metnalności pokutuje teze, iż tylko to co zagraniczne, znane, reklamowane i drogie musi być dobre.... co jak wiemy nie koniecznie jest zgodnie z prawdą. Fakt platinum jest tani, ale czy jak by był drogi to zainteresowanie nim by wzrosło ?? wtedy przy takich uprzedzeniach nikt by go nie kupił.
Niestety opinie jakie udaje mi się zbierać nie pochodzą od ludzi, którzy używali ten olej tylko od tych, którzy nigdy tego nie zrobią ze względu na subiektyne uprzedzenia
PS. przykÅ‚ad: kawÄ™ dla taniej marki tesco produkuje min. nestle producent nesscafe i jest ona o 50% taÅ„sza a to ta sama kawa co znana nesscafe ( sprawdzona informacja ) tylko, że w innych opakowaniach. Po prostu marża producenta jest tak duża, iż nie opÅ‚aca siÄ™ „paprać” i otwierać liniÄ™ produkcyjnÄ… dla gorszej jakoÅ›ci produktu i może sprzedawać jÄ… taniej pod innÄ… markÄ… aby nie kanibalizować powszechnie znanego produktu.
Niestety opinie jakie udaje mi się zbierać nie pochodzą od ludzi, którzy używali ten olej tylko od tych, którzy nigdy tego nie zrobią ze względu na subiektyne uprzedzenia

PS. przykÅ‚ad: kawÄ™ dla taniej marki tesco produkuje min. nestle producent nesscafe i jest ona o 50% taÅ„sza a to ta sama kawa co znana nesscafe ( sprawdzona informacja ) tylko, że w innych opakowaniach. Po prostu marża producenta jest tak duża, iż nie opÅ‚aca siÄ™ „paprać” i otwierać liniÄ™ produkcyjnÄ… dla gorszej jakoÅ›ci produktu i może sprzedawać jÄ… taniej pod innÄ… markÄ… aby nie kanibalizować powszechnie znanego produktu.
-
bosman78 - Świeżak
jak to powiedział pewien mechanik lepiej zalać mineralny i zlać po 3000km niż polsyntetyk i zlać po 6000 czy syntetyk i zlać po 9000
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
W serwisówce na pewno nie ma 10w40? Cóż, nie sądzę żeby ten produkt rażąco odbiegał od konkurencji, ale... na tym naprawdę się nie oszczędza. Weź motula 5100 i śpij spokojnie

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości