Hałas a warsztat naprawczy?
• Strona 1 z 1
Hałas a warsztat naprawczy?
Może przytoczę sytuacje.
Mam warsztat naprawczy i czasami zdarza mi się że zmuszony jestem przetestować urządzenia z silnikiem spalinowym na podwórku.
Ostatnio sąsiad zwrócił mi na to uwagę.
Jak to jest z tym Hałasem w obrębie warsztatu naprawczego?
Dodam że mam w okolicy domki jednorodzinne i wielorodzinne jak i również warsztaty naprawcze.
Czy za takie zakłócenia grożą mi jakieś kary bez uprzedzenia?
Dodam że wykonuje próby tylko w godzinach pracy od 9.00 do 18.00
Mam warsztat naprawczy i czasami zdarza mi się że zmuszony jestem przetestować urządzenia z silnikiem spalinowym na podwórku.
Ostatnio sąsiad zwrócił mi na to uwagę.
Jak to jest z tym Hałasem w obrębie warsztatu naprawczego?
Dodam że mam w okolicy domki jednorodzinne i wielorodzinne jak i również warsztaty naprawcze.
Czy za takie zakłócenia grożą mi jakieś kary bez uprzedzenia?
Dodam że wykonuje próby tylko w godzinach pracy od 9.00 do 18.00
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
To jak wyjedzie kosiarką spalinową to też mu zwróć uwagę że hałasuje. Nie za ciekawych masz sąsiadów
Jak koło mnie budowali hale to właściciel też musiał chodzić po domach oddalonych o 200m i zbierać podpisy o zgodę i oczywiście się coś burzyli że hałas że to a tamto ale w końcu zbudował. Jak był koło mnie bar w bloku to napisali petycje i zamknęli, ale to inna sprawa bo w bloku.

SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
u mnie sąsiad otworzył firme. - spawa rózne rzeczy, np schody metalowe, drabinki itp (glownie przemysłowe rzeczy )no i zaczyna prace koło 7 czyli niby juz moze robic co chce. no ale wiadomo jak to po spawaniu trzeba postukac młotkiem a to cos przyciąć no i sąsiedzi inni zwrócili mu uwage i juz nie zaczyna pracy od rana ( a moze nawet przeniósł firme gdzieś indziej) bo juz praktycznie nic nie słychac.
czyli przyjął do wiadomosci że robi źle ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Zależy jaki sąsiad - znajmy musiał zamknąć firmę przez sąsiada który nasłał na niego sanepid.
Ale jak to mówią każdy kij ma 2 końce i dziś sąsiad nie może zrobić nic na podwórku (ani koszenia trawy kosiarką spalinową, ani grilla, oraz musi dbać o porządek)... nasze kochane prawo ma różne ciekawe aspekty, oraz przepisy porządkowe gmin.
Jeśli Sanepid określi że firma spełnia wszelkie normy to nie ma problemu - niestety za wizytę i pomiary płaci się z własnej kieszeni.
Ale jak to mówią każdy kij ma 2 końce i dziś sąsiad nie może zrobić nic na podwórku (ani koszenia trawy kosiarką spalinową, ani grilla, oraz musi dbać o porządek)... nasze kochane prawo ma różne ciekawe aspekty, oraz przepisy porządkowe gmin.
Jeśli Sanepid określi że firma spełnia wszelkie normy to nie ma problemu - niestety za wizytę i pomiary płaci się z własnej kieszeni.
http://motomaniax.pl/ - serwis Ducati | http://www.motorakowski.pl/ - serwis Kawasaki | | Nie pomagam w oględzinach motocykli.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Byłem w komurce zajmującej się ochroną środowiska i stwierdzili że nie ma co się tym przejmować.Tu gdzie mam zakład jest to jak to określili dzielnica przemysłowa i sąsiedzi muszą liczyć się z hałasem.
Stwierdzili aby nie jątrzyć sąsiadów starać się jak najmniej hałasować w miarę możliwości.
W razie jak by nawet coś trzesczał to musi wezwać odpowiednią firmę która zbada intensywność hałasu a za to trzeba zapłacić i to nie małe pieniądze.
Także nie biorę do głowy.
Stwierdzili aby nie jątrzyć sąsiadów starać się jak najmniej hałasować w miarę możliwości.
W razie jak by nawet coś trzesczał to musi wezwać odpowiednią firmę która zbada intensywność hałasu a za to trzeba zapłacić i to nie małe pieniądze.
Także nie biorę do głowy.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości