blokada manetki gazu- jak zrobic?
• Strona 1 z 1
blokada manetki gazu- jak zrobic?
witam,
jak zrobic taka blokade, zeby nie odbijalo?[potrzebne do trickow]
moze jest na to jakis prosty sposob?
z gory dziekuje i pozdrawiam
e.
Temat przenosze do odpowiedniego dzialu. Na przyszlosc prosze zakaldac we wlasciwym miejscu
siekson
z gory dziekuje i pozdrawiam
e.
Temat przenosze do odpowiedniego dzialu. Na przyszlosc prosze zakaldac we wlasciwym miejscu
siekson
- evaCHWDP
- Świeżak
-
sopel - Świeżak
Re: blokada manetki gazu- jak zrobic?
evaCHWDP napisał(a):witam,
Może jakaś podkladka miedzy odważnik kierownicy a gumę manetki, która będzie ją odpowiednio mocno dociskać, żeby sama nie wracała?
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Ucinasz kawałek rolgazu na końcu i plastikową opaską zaciskasz manetkę na kierownicy, tylko nie za mocno, z wyczuciem.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
ładujesz pod roll gaz smar od łancucha np castrolla - jest tak gesty heh ze robi swoje tyle ze to rozwiazanie na stałe.... - Cichego opaske zawsze mozna zdjac
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
jak masz linke gazu ktora idzie do gaznika to tam jest taka sroba ktora reguluje oboroty, podkrec ja zebyw zwiekszyc obroty
- fandzoilisz
- Bywalec
Normalnie, wtedy niema zablokowanej manetki, poprostu rozpędzasz się do ~80km/h wskakujesz na bak, a moto powoli hamuje silnikiem.
No chyba, że chodzi Ci o to jak jeżdżą na wolnych obrotach, wtedy podkręcają obroty na max. i tak się moto powoli toczy
No chyba, że chodzi Ci o to jak jeżdżą na wolnych obrotach, wtedy podkręcają obroty na max. i tak się moto powoli toczy

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
robiłem to tak że między przełączniki (ten plastik) i rollgaz (ta guma) wkładało się gumkę - taką zwykłą czarną (jak z dętki rowerowej)
20 lat temu robiłem tak w motorynce żeby móc jeść loda bez trzymania manetki gazu....piękne czasy
20 lat temu robiłem tak w motorynce żeby móc jeść loda bez trzymania manetki gazu....piękne czasy
asfaltowe spaghetti warmii i mazur
- Bandziorno12K5
- Świeżak
wiesz były to czasy kiedy więcej czasu spędzałem jeżdżąc bez celu, popiardując zawadiacko po podwórku niż chodząc - koledzy też byli zmotoryzowani więc przeważnie (prafrazując słynne powiedzenie) jak gdzieś szedłem to jechałem...
muchi zdmuchiwałem bądź zlizywałem i wypluwałem a komara ujeżdżał mój kolega Krzysiek.....
potem sam zacząłem bzykać. te co mi się pakowały na loda musiały sobie na to zasłużyć - liczyły się - i tak jest do dzisiaj - nieprzeciętne proporcje.
jeśli wiesz co chcę powiedzieć.....
a patent od lat ten sam - moto - najlepszy patent
muchi zdmuchiwałem bądź zlizywałem i wypluwałem a komara ujeżdżał mój kolega Krzysiek.....

potem sam zacząłem bzykać. te co mi się pakowały na loda musiały sobie na to zasłużyć - liczyły się - i tak jest do dzisiaj - nieprzeciętne proporcje.
jeśli wiesz co chcę powiedzieć.....
a patent od lat ten sam - moto - najlepszy patent

Ostatnio edytowano 4/4/2007, 17:31 przez Bandziorno12K5, łącznie edytowano 1 raz
asfaltowe spaghetti warmii i mazur
- Bandziorno12K5
- Świeżak
jak chcesz zeby nie odbijalo to moze sprobuj zalepic manetke superglu czy jakos tak a jak nie to lap linke w zeby i wio ps czy to tak aby napewno bezpieczn ta tak jakby w samochodzie postawic cegle na gaz i szyberdachem wyjsc na dach
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości