Kask Hjc HQ1
• Strona 1 z 1
Kask Hjc HQ1
Witam bikerów,
mam pytanie czy opłaca sie kupić kask Hjc HQ1 carbon używany ? cena jest atrakcyjna, kask w sumie nie jest zniszczony oprócz tego ze z wlotów powietrza schodzi trochę ten srebrny lakier. Głównie chodzi mi o to czy jest gdzieś u nas mozliwosc zakupienia wyściółki - bo pewnie ta sie dopasowala do wczesniejszego własciciela.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdro
mam pytanie czy opłaca sie kupić kask Hjc HQ1 carbon używany ? cena jest atrakcyjna, kask w sumie nie jest zniszczony oprócz tego ze z wlotów powietrza schodzi trochę ten srebrny lakier. Głównie chodzi mi o to czy jest gdzieś u nas mozliwosc zakupienia wyściółki - bo pewnie ta sie dopasowala do wczesniejszego własciciela.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdro
-
ferro - Świeżak
Re: Kask Hjc HQ1
ferro napisał(a):czy opłaca sie kupić kask Hjc HQ1 carbon używany ?
Odpowiedziałeś sobie sam...
ferro napisał(a):(...) wyściółki - bo pewnie ta sie dopasowala do wczesniejszego własciciela.
A ile kosztuje wyściółka..?
http://www.halomoto.pl/index.php/product/23208/Kaski/Akcesoria/HJC/WYSCIOLKA_KASKU_HJC_RATCHET_DO_HQ1_WYSCIOLKA_POLICZKI_ROZM_L.html (otwórz link)
Za ile możesz kupić tego HJC? Model HQ-1 jest dostępny od około 1000 zł. na allegro. Przelicz sobie sam czy Ci się opłaca.
Dobrą alternatywą z nieco niższej półki dla tego kasku jest HJC FG-15. Bardzo fajny garnek dostępny od jakichś 550-600 zł.
-
bryk77 - Stały bywalec
Re: Kask Hjc HQ1
bryk77 napisał(a):ferro napisał(a):czy opłaca sie kupić kask Hjc HQ1 carbon używany ?
Odpowiedziałeś sobie sam...ferro napisał(a):(...) wyściółki - bo pewnie ta sie dopasowala do wczesniejszego własciciela.
A ile kosztuje wyściółka..?
http://www.halomoto.pl/index.php/product/23208/Kaski/Akcesoria/HJC/WYSCIOLKA_KASKU_HJC_RATCHET_DO_HQ1_WYSCIOLKA_POLICZKI_ROZM_L.html (otwórz link)
Za ile możesz kupić tego HJC? Model HQ-1 jest dostępny od około 1000 zł. na allegro. Przelicz sobie sam czy Ci się opłaca.
Dobrą alternatywą z nieco niższej półki dla tego kasku jest HJC FG-15. Bardzo fajny garnek dostępny od jakichś 550-600 zł.
dzieki za odpowiedz

Wiem ze na allegro ok tysiaka kosztuje - ale carbon juz 1700zl, a tego moge miec za ok 450zł, wiec z wyściółką wyjdzie ok 700zł. Dlatego też tak dopytuje

-
ferro - Świeżak
A ja odświeżę temat. Otóż chciałem sobie kupić FG-15 ale podniosłem sobie trochę poprzeczkę finansową do ok 1000 (i to już niestety mój max) i mam takie pytanie, czy da się gdziekolwiek (poza allegro) wyrwać nowy HQ-1 ???
Bo innej alternatywy nie znalazłem za te pieniądze bo HQ pomimo, że stary to jednak wszyscy oceniają,że lepszy od FG.
Bo innej alternatywy nie znalazłem za te pieniądze bo HQ pomimo, że stary to jednak wszyscy oceniają,że lepszy od FG.
- erc
- Świeżak
HQ-1 nie jest już produkowany i wypadł z oferty importera już na sezon 2011. ostatnie sztuki walają sie po rynku. Z punktu widzenia jakość/cena/bezpieczeństwo to włókno węglowe jest drogie ale wszyscy producenci zawodnikom daja kaski z trochę tańszych laminatów. Nawet Ben Spies dostał Rpha-10 gdy w ofercie był jeszcze najdroższy model HQ-1.
FG-15 to dobry kask. Wszystko jest w nim poprawne. wiadome że shoei czy arai będą lepiej leżeć ale rozumiem problem kasowy. Polecam zakup bo miałem okazję w nim jeździć.
FG-15 to dobry kask. Wszystko jest w nim poprawne. wiadome że shoei czy arai będą lepiej leżeć ale rozumiem problem kasowy. Polecam zakup bo miałem okazję w nim jeździć.
- lucyfer78
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości