Poziom merytoryczny forum
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
napisalabym, ze nic nie poradze na to, ze rejestruja sie sami licealisci z zerowym pojeciem o jezdzie na motocyklu. Ale wtedy naplulabym sobie w twarz, bo sama dolaczylam do forum bedac maturzystka z marzeniami i bez prawka
jednakze uwazam, ze naleze do tego niewielkiego % userow, ktorzy ten temat doprowadzili do konca - zrobilam kurs, zdalam prawko, kupilam maszyne, polatalam pare sezonow i wiem z czym to sie je. Wszystko w towarzystwie ekipy ze Scigacza :*
Niestety, jak wczesniej wspomnialam, takich ludzi jest pare procent sposrod wszystkich rejestrujacych. W tym jest problem. Wchodza zeby sie dowartosciowac, pisza bzdury byle miec nabite posty, a do tego w wiekszosci maja zakute lby stereotypami lub zasciankowym mysleniem. Ile razy mozna tlumaczyc gowniarzowi, ze nie straci na honorze jak kupi 500ccm. Ile razy mozna tlumaczyc ignorantom, ze nie rejestruje sie 80/50, prawko od 24 lat wchodzi od 2013, a utrzymywanie sprzeta nie polega tylko na zalewaniu benzyny.
To nie jest zjawisko podlegajace naszej kontroli. Na nic sie nie zda naprowadzanie watkow na odpowiednie tory, bo one same z reguly sa juz pozbawione merytoryki. Scigacz niejako naturalnie, zgodnie z trendami, powoli zmienia sie w portal spolecznosciowy, zarezerwowany w mniemaniu 18-latkow dla "motonitow", ktorzy sa cool, trendy i jazzy. Brac motocyklowa i te sprawy. Utozsamianie sie z grupa. Naklejka forumowa na cinkłaczento.

jednakze uwazam, ze naleze do tego niewielkiego % userow, ktorzy ten temat doprowadzili do konca - zrobilam kurs, zdalam prawko, kupilam maszyne, polatalam pare sezonow i wiem z czym to sie je. Wszystko w towarzystwie ekipy ze Scigacza :*
Niestety, jak wczesniej wspomnialam, takich ludzi jest pare procent sposrod wszystkich rejestrujacych. W tym jest problem. Wchodza zeby sie dowartosciowac, pisza bzdury byle miec nabite posty, a do tego w wiekszosci maja zakute lby stereotypami lub zasciankowym mysleniem. Ile razy mozna tlumaczyc gowniarzowi, ze nie straci na honorze jak kupi 500ccm. Ile razy mozna tlumaczyc ignorantom, ze nie rejestruje sie 80/50, prawko od 24 lat wchodzi od 2013, a utrzymywanie sprzeta nie polega tylko na zalewaniu benzyny.
To nie jest zjawisko podlegajace naszej kontroli. Na nic sie nie zda naprowadzanie watkow na odpowiednie tory, bo one same z reguly sa juz pozbawione merytoryki. Scigacz niejako naturalnie, zgodnie z trendami, powoli zmienia sie w portal spolecznosciowy, zarezerwowany w mniemaniu 18-latkow dla "motonitow", ktorzy sa cool, trendy i jazzy. Brac motocyklowa i te sprawy. Utozsamianie sie z grupa. Naklejka forumowa na cinkłaczento.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
To może trzeba będzie rozwinąć VIPowskie forum i umieścić tam kilka nowych działów, swego rodzaju pod-forum 

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
limak14 napisał(a):To może trzeba będzie rozwinąć VIPowskie forum i umieścić tam kilka nowych działów, swego rodzaju pod-forum
Taka incepcja

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
po głębszym zastanowieniu dochodzę do wniosku że limak nie ma racji, tu nie można stworzyć POD-forum...
tu trzeba stworzyć "über alles forum"
gdzie rozmawiać będą czystej krwi aryjscy użytkownicy
forumowa rasa panów
tu trzeba stworzyć "über alles forum"
gdzie rozmawiać będą czystej krwi aryjscy użytkownicy

forumowa rasa panów
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
a myślałem że tytuł największego ćwoka portalu ścigacz.pl należy do mnie:
http://rysiekpsycho.riderblog.pl/Scigac ... b1324.html
http://rysiekpsycho.riderblog.pl/Scigac ... b1324.html

-
melvin - PierwszyOkrutny
CalibraHunter napisał(a):co ty w ogole mowisz, teraz wiekszosc osob to nawet kolo motocykla nie stala... stad poruszane tematy to glownie "jak zarobic hajs", "jak namowic rodzicow", "co na pierwsze moto", "czy dam rade" i tym podobne.
EDIT: aha, zapomnialabym - "prawko od 24 lat"
EDIT2: najczesciej spotykany model motocykla wsrod najaktywniejszych userow:(otwórz link)
Z tego co sobie przypominam to ze 3-4 lata temu Ty zawitałaś na forum z takimi pytaniami... O poście z wyborem koloru kombi już nie wspomnę ;D
-
gelo007 - Administrator
Kwestia moderatorow :
YZF-R1 ma moda - ostatnia aktywnosc sierpien 2010
ICID ma moda - ostatnia aktywnosc o ile dobrze pamietam listopad 2010
Panuje ktos nad modami
?
YZF-R1 ma moda - ostatnia aktywnosc sierpien 2010
ICID ma moda - ostatnia aktywnosc o ile dobrze pamietam listopad 2010
Panuje ktos nad modami

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):To sprawa admina aby był bardziej elastyczny w zmianie moderatorów i obarczał np. VIP/ów/aktywnych w danym momencie tym zadaniem.
no i ja jestem tego samego zdania
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
O swoją pozycję się nie obawiam, wg. mnie w związku z ostatnim natłokiem wszelakiego spamu powinniśmy nadać uprawnienia moderatorskie nieco większemu gronu użytkowników ze szczególnym uwzględnieniem ludków, którzy są na tym forum już od dawna. Nie wiem jakie jest zdanie reszty adminów w tym temacie. Inna sprawa, że powinniśmy zrobić pewien mały podział forum pod względem merytorycznym. Według mnie HydePark i coś takiego jak Imprezy, Zloty powinno być kontrolowane w mniejszym stopniu z dużą dozą "samowolki", za to w działach typowo merytorycznych jak Motocykle, Skutery, Offroad etc. jakiekolwiek wyskoki powinny być od razu eliminowane.
-
gelo007 - Administrator
Wilku111 napisał(a):Też myślę, że możliwość dla nas kasowania, edycji postów bez banowania byłby spoko. Ale tak czy inaczej kilku nowych modów by się przydało.
po coś jest opcja raportuj...

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5