Bandit 600 po zimie zdechł :/ i co teraz??;)
• Strona 1 z 1
Bandit 600 po zimie zdechł :/ i co teraz??;)
Witam szanowne towarzystwo,
problem 1) - pod koniec zeszłego sezonu moje suzuki bandit 600 zaczeło strzelać hucznie z rury i momentalnie tracić moc, co jest grane??
problem 2) - zima sie skończyła aku. padł, kupiłem nowy podłaczyłem i ??? cisza nawe zegary sie nie ruszyły łaskawie :/ (dodam ze jest alarm, który tez nie reaguje jak powinien), bedzie miło jak dowiem sie co można zrobić żeby to dziadostwo odpalić
Pozdrawim
ten co już by pośmigał..
problem 1) - pod koniec zeszłego sezonu moje suzuki bandit 600 zaczeło strzelać hucznie z rury i momentalnie tracić moc, co jest grane??
problem 2) - zima sie skończyła aku. padł, kupiłem nowy podłaczyłem i ??? cisza nawe zegary sie nie ruszyły łaskawie :/ (dodam ze jest alarm, który tez nie reaguje jak powinien), bedzie miło jak dowiem sie co można zrobić żeby to dziadostwo odpalić
Pozdrawim
ten co już by pośmigał..
- Dzionyb
- Świeżak
Grubas napisał(a):Mógł się rozładować nieuzywany. Zapalisz światło na nim ?
nic, sie nie zapala, ani zegary, ani światła cisza jak makiem zasiał.
Dzieki za zainteresowanie sprawÄ…
Pozdrawiam i czekam na dalsze wskazówki tudzież pomysły na rozwiązanie problemu
pozdrawiam
- Dzionyb
- Świeżak
Re: Bandit 600 po zimie zdechł :/ i co teraz??;)
Dzionyb napisał(a):Witam szanowne towarzystwo,
Pozdrawim
ten co już by pośmigał..
Ja w swej niewielkiej wiedzy mechanicznej zasugerowałbym sprawdzić ładowanie - albo padł ci alternator, albo regulator napięcia, albo gdzieś masz zwarcie... strzały z rury i tracenie mocy mogą być oznaką problemów z zapłonem (za mało prądu - iskra co któryś cykl), wyładowanie naładowanego akumulatora sugerowałoby zwarcie...
Odpal sprzęta na naładowanym aku, odłącz go i zobacz, co się stanie...
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
oj groźnie zaczyna to wygladać.Wygląda na to, że skończy sie na wizycie w serwisie, gdyż jestem totalnym laikiem i ignorantem jeśli chodzi o naprawy moto, ale WIELKIE dzieki za info.
P.s. jest z Wrocławia , czy serwis Suzuki "Motorland" jest godny polecenia?? innego nie znam w okolicy.
P.s. jest z Wrocławia , czy serwis Suzuki "Motorland" jest godny polecenia?? innego nie znam w okolicy.
- Dzionyb
- Świeżak
Re: Bandit 600 po zimie zdechł :/ i co teraz??;)
Wiewiór81 napisał(a):Ja w swej niewielkiej wiedzy mechanicznej zasugerowałbym sprawdzić ładowanie - albo padł ci alternator, albo regulator napięcia, albo gdzieś masz zwarcie... strzały z rury i tracenie mocy mogą być oznaką problemów z zapłonem (za mało prądu - iskra co któryś cykl), wyładowanie naładowanego akumulatora sugerowałoby zwarcie...
Odpal sprzęta na naładowanym aku, odłącz go i zobacz, co się stanie...
Lepiej nie. niektore reg. napiecia tego nie znosza... jak odłaczysz to mozesz miec jeszce wieksze wydatki. pomierz napiecia przed właczeniem stacyjki i po.... jak po właczeniu gwałtownie napiecie spada ... to masz zwarcie gdzies.
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości