Czyszczenie opon
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czyszczenie opon
Witam
Kilka dni temu gdy z ulicy śnieg trochę stopniał wyjechałem do końca ulicy i z powrotem pierwszy raz swoim nowym motorkiem
, lecz niestety jak to sie jezdzi po mokrej nawierzchni opony się ubrudziły i podobno nie należy zostawiać go z brudnymi oponami przez jakiś czas a zima nie wiadomo ile jeszcze potrzyma, tymbardziej że motorek jak i oponki są nowe z fabrycznymi ''cyckami''. Przy okazji trochę zachlapało mi nadkole i błotnik, czym mogę to wyczyścić żeby nie porysować lakieru i bezproblemu zdjąć ten brud bez niebezpiecznych detergentów itp. żeby do sezonu był czysty a całego motocykla nie opłaca się czyścić...
pozdrawiam
Kilka dni temu gdy z ulicy śnieg trochę stopniał wyjechałem do końca ulicy i z powrotem pierwszy raz swoim nowym motorkiem

pozdrawiam
- lukasz66
- Świeżak
Hehe ale sie boisz
No ale co nowe to trzeba tak robić żeby przez najdłuższy czas było w takim stanie jak wyjechało z fabryki. Stary dobry patent- oponki szczoteczka do zębów wyszoruj jakimś ludwikiem,albo czymś do naczyń i potem spłukaj najlepiej ciepłą wodą i lajt, nadkole to obsikaj jakoś wodą i pucuj.... lakier nie jest taki delikatny 

- Lysy1995
- Świeżak
najlepiej go trzymaj w temperaturze +10stopni, przy wilgotności względnej 55-65% w dobrze przewiewnym wnętrzu (lecz jak są mrozy to uważaj bo może temp spaść dużo poniżej +10 )
a tak w ogóle to motocyklem się nie jeździ jak jest mokro bo dużo syfu na niego leci jak się jedzie. A teraz to już w ogóle, wiesz co sól potrafi zdziałać?
...
ciekawi mnie jakim prawem auta jeżdżą non-stop, deszcz, śnieg, sól z piaskiem na ulicach, błoto, słońce, stoją na ulicach, na parkingach zasypane prawie całe śniegiem (w grudniu tak było) i jakoś dają radę...jakoś opony im się nie rozpadają po tygodniu użytkowania...już nie wspominam o myciu podwozia bo to tylko na niektórych myjniach...a tam tyle syfu się zbiera...
a tak w ogóle to motocyklem się nie jeździ jak jest mokro bo dużo syfu na niego leci jak się jedzie. A teraz to już w ogóle, wiesz co sól potrafi zdziałać?
...
ciekawi mnie jakim prawem auta jeżdżą non-stop, deszcz, śnieg, sól z piaskiem na ulicach, błoto, słońce, stoją na ulicach, na parkingach zasypane prawie całe śniegiem (w grudniu tak było) i jakoś dają radę...jakoś opony im się nie rozpadają po tygodniu użytkowania...już nie wspominam o myciu podwozia bo to tylko na niektórych myjniach...a tam tyle syfu się zbiera...
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
To się zboczenie nazywa
w Polsce moto traktuje się jeszcze dość specjalnie, dlatego tak się każdy sra o swoje cacka
ale to dobrze ;p lubię się srać o swoje cacko ;p

Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
Wiecie co jeszcze czegoś takiego nie czytałem czy to aby nie prowokacja,a najlepiej to zapakować w tą skrzynie co pakują moto w fabryce i zostawić w garażu.
Jakim cudem on potrafi jeździć nie mam pytani.
Jakim cudem on potrafi jeździć nie mam pytani.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
jateż moje moto traktuje specjalnie...
zimuje je jak przystało na prawdziwego motocyklistę, o właśnie tak:
http://img522.imageshack.us/img522/4409/dscn1999v.jpg
zimuje je jak przystało na prawdziwego motocyklistę, o właśnie tak:
http://img522.imageshack.us/img522/4409/dscn1999v.jpg
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-