Odcinka zapłonu pytanie
• Strona 1 z 1
Odcinka zapłonu pytanie
Witam mam pytanie mianowicie mój Motocykl nie wkręca się do odciki zapłonu dlaczego ?
jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi to :http://www.youtube.com/watch?v=fFb8TkwNpkI (otwórz link)
Dodam mój motocykl to Kawasaki gpz 600 (rama z 1988r.)Silnik Kawasaki GPX600 (1994r.)
jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi to :http://www.youtube.com/watch?v=fFb8TkwNpkI (otwórz link)
Dodam mój motocykl to Kawasaki gpz 600 (rama z 1988r.)Silnik Kawasaki GPX600 (1994r.)
Lewa w Górę - jak nie jeździsz to nie zrozumiesz.
-
gelo102 - Świeżak
moze nie ma odciny a ty go po prostu przekręcasz...sprawdź to w serwisówce bo starsze konstrukcje nie miały odcięcia a jedynie czerwone pole na obrotomierzu by na nie i powyżej nie wchodzić obrotami.
Jezeli jednak ma odcięcie to luzy zaworowe oraz regulacja gaźnika i wymiana filtra powietrza powinny załatwić sprawę.
Jezeli jednak ma odcięcie to luzy zaworowe oraz regulacja gaźnika i wymiana filtra powietrza powinny załatwić sprawę.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie luzy nie sprawdzone gaźniki nie wyczyszczone i nie wyregulowane ,a filtr powietrza to nie wiem
(nawet nie wiem gdzie siÄ™ znajduje )
Jest czerwone pole .Na obrotomierzu takie
.Nie wie ktoś może czy można to wkręcić do odciny ?.Mówisz sprawdź to w serwisówce mam serwisowke i nie moge tego znaleźć pomożesz ? 

Jest czerwone pole .Na obrotomierzu takie

-
gelo102 - Świeżak
ale dochodzi do tego czerwonego pola wmiare zdrowo i przy nim ma problem czy ogólnie nie ma siły im bliżej tego pola czerwonego?
Nie mam serwisówki GPX'a w głowie wiec trudno bym pomógł:) Szukaj w pierwszych stronach - info o zapłonie info ogólne o motocyklu. Może być takze w dziale eletryki.
Na razie nie ma co gadać o tym czy ma odcięcie zapłonu (raczej ma) tylko sprawdzić te rzeczy o których napisałem
Zadzwoń do bliskiego serwisu i spytaj czy odbiora maszynę od Ciebie busem i czy zrobią te rzeczy o których napisałem. Wiecej jak 30zł za transport nie wezmą. No chyba, że podjedziesz do nich...no ale to kwestia pogody. Nie ma co czekać do wiosny bo wtedy zatrzęsienie ludzi chce moto do serwisu oddawać.
Nie mam serwisówki GPX'a w głowie wiec trudno bym pomógł:) Szukaj w pierwszych stronach - info o zapłonie info ogólne o motocyklu. Może być takze w dziale eletryki.
Na razie nie ma co gadać o tym czy ma odcięcie zapłonu (raczej ma) tylko sprawdzić te rzeczy o których napisałem

Zadzwoń do bliskiego serwisu i spytaj czy odbiora maszynę od Ciebie busem i czy zrobią te rzeczy o których napisałem. Wiecej jak 30zł za transport nie wezmą. No chyba, że podjedziesz do nich...no ale to kwestia pogody. Nie ma co czekać do wiosny bo wtedy zatrzęsienie ludzi chce moto do serwisu oddawać.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Kurde na razie bida z kasą będę starał się go jakoś sukcesywnie robić.
I u mnie jest jeszcze do wymiany napinacz rozrządu bo go słychać i jest tak do 5 tysięcy tak ciężko mu ,a potem to lekko jak piórko wbija się na obroty jak ze strzelby
.Na czerwone śmiało się wbija tak poza tym.Mówię od 6 tyś w górę jak żyleta.
I u mnie jest jeszcze do wymiany napinacz rozrządu bo go słychać i jest tak do 5 tysięcy tak ciężko mu ,a potem to lekko jak piórko wbija się na obroty jak ze strzelby

-
gelo102 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości