Na ile starcza i czy opłaca się kupować CASTROL GREENTEC?
• Strona 1 z 1
Na ile starcza i czy opłaca się kupować CASTROL GREENTEC?
Witam!
Tak jak w temacie mam pytanie co do tego na ile starcza i czy w ogóle opłaca się kupować takowy płyn (chodzi mi głównie o wypowiedzi użytkowników tego płynu). Oglądałem artykuł wideo zmontowany przez ścigacz.pl
http://www.scigacz.pl/Mycie,motocykla,j ... 13041.html
Wiem już mniej więcej jak go używać bezpiecznie ale nurtuje mnie pytanie czy warto?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Jeśli zły dział to przepraszam.
Pozdrawiam Maciek
Tak jak w temacie mam pytanie co do tego na ile starcza i czy w ogóle opłaca się kupować takowy płyn (chodzi mi głównie o wypowiedzi użytkowników tego płynu). Oglądałem artykuł wideo zmontowany przez ścigacz.pl
http://www.scigacz.pl/Mycie,motocykla,j ... 13041.html
Wiem już mniej więcej jak go używać bezpiecznie ale nurtuje mnie pytanie czy warto?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Jeśli zły dział to przepraszam.
Pozdrawiam Maciek
rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
hmm nie uzywałem tego płynu ale pocelam dimer. to znany produkt. wiele osób go uzywa do mnóstwa celów. zaleta to duza rozcieńczalność. pod motor zwłaszcza gdzie jest duzo alu polecałbym mocniej rozcieńczać. super myje moto. sam uzywałem róznych płynów na róznych myjniach itp i nigdy nie było takiego efektu jak po tym preparacie
koszt w lotosie 22 zł za 2 litry chyba ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam castrola, dałem za niego coś koło 50zł w motoriście i jestem bardzo zadowolony. Świetnie się sprawdza przy czyszczeniu moto z jesiennego brudu. Miałem strasznie osmarowane felgi, popsikałem castrolem, 3 minutki poczekałem i cały brud zszedł po spłukaniu myjką. Myłem moto 3 razy na jesieni i poszła gdzieś 1/3 preparatu. Na 10 myć spokojnie powinno starczyć.
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
Ja używam metal part cleanera i ten sprej do smarowania łańcucha, kupiłem to na oldtimerze, cena 30 zł za sztuke. Castrole super się sprawdzają, są wydajne. Po cleanerze schodzi wszystko tak jak trzeba.
Pozdro
Pozdro
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
ja uzywam dimeru od długiego czasu sa takie małe bańki 4kg i duze. mozna czyscic pierdoły i takie konkretne zabrudzenia. z rozcieńczaniem ostrożnie bo potrafi zniszczyć troche lakier i zmatowić aluminium.
-
KAPELA911 - Bywalec
dokładnie
aluminium potrafi momentalnie pokryc sie taką warstwą jakąś lub po prostu wyżera sie powłoka alu. i jak sa jakies polerowane elementy na pewno beda wymagały ponownej polerki
no oczywiscie chyba że sie mocno rozcieńczy ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no to prawda
tylko że nie wszystkie wszędzie elementy z alu są lakierowane
u mnie np półki nie sa lakierowane i zrobił sie taki nalot smieszny ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No właśnie jak nie są lakierowane to wtedy nitro zadziała bo jak użyjesz na lakier do ci go po prostu... zmyje
W Cagivie Mito 125 cała rama jest nielakierowana, jak kupiłem miałem taki nieładny osad i użyłem nitra, chłopie schodzi elegancko mało tego rama jest w 2/3 z gładkiego alu a 1/3 z bardzo chropowatego (dzieli je spoina i widać tę różnicę chropowatości gołym okiem) czyli praktycznie osadu nie da się usunąć normalnymi sposobami a jednak nitro elegancko usuwa osad 

rico63
-
rico63 - Świeżak
ja biorę miskę z ciepła woda płyn do garow i gąbkę i ogień a tu jakieś płyny, kosmetyki, ubranka dla piesków ble
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
zakaramki są ważne ;D jak psikasz dimerem np i odczekujesz chwile to cały brud z uszczelniaczy, łaczników amortyzatora i jeszcze kilku elementów gdzie niczym innym mechanicznie nie doczyscisz, schodzi bez problemu
ja czesto myje go po prostu z błota itp. ale co kilka myć staram sie umyc go bardzo dokładnie żeby błoto nie zalegało w zakamarkach bo potem szybko siadają łozyska i inne pierdoły

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości