Malowanie tłumika
• Strona 1 z 1
Malowanie tłumika
Ostatnio odkopałem z szafy oryginalny tłumik z mojej RF i z nudów pomyślałem żeby go odnowić. Myślałem żeby go pomalować a elementy z nierdzewki wypolerować. Zastanawiam się jaki kolor wybrać. Myślałem o srebrnym metaliku ale nie widziałem nigdy tłumika w takim kolorze i nie wiem czy to będzie jakoś wyglądać. Powiedzcie co o tym myślicie i ewentualnie doradźcie jakiś inny kolor.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
A co ma być malowane a co polerowane? Zgaduję, że malujesz tłumik, a kolektor/rura do polerki?
Jeżeli odcinek który chciałbyś pomalować ma jakieś nierówności to będą bardziej widoczne na srebrnym niż na czarnym, ale jeśli jest wszystko równe bez szlifów to może warto? Są jeszcze farby aluminiowe, ale to chyba ten sam kolor. Miedziany mógłby być interesujący, ale zależy jakie masz malowanie moto i ramy?
Jeżeli odcinek który chciałbyś pomalować ma jakieś nierówności to będą bardziej widoczne na srebrnym niż na czarnym, ale jeśli jest wszystko równe bez szlifów to może warto? Są jeszcze farby aluminiowe, ale to chyba ten sam kolor. Miedziany mógłby być interesujący, ale zależy jakie masz malowanie moto i ramy?
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Polerowany ma być sam wylot, a reszta do malowania. Kolektor już wypolerowany. O aluminiowej farbie nie słyszałem muszę zobaczyć jak to wygląda. Miedziany to raczej mi się kojarzy z jakimś custom'em i raczej by mi to nie pasowało do czerwonego moto. Rama też czerwona.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości