Docieranie 2T
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ja tez sie z tym nie zgodze
ale tak piszą w serwisówkach nowych aut i motocykli. tam po prostu kupujesz w salonie i rura
ale swoją drogą ja tak czy siak bym docierał
fajny artykuł o docieraniu jest na motor- techu. tam pisze jaki olej do jakiego moto i dlaczego dobry olej musi isc do 2T. ja zapomniałem faktycznie uwzględnic że olej w 2T smaruje również skrzynie korbową, w crossówkach na złym oleju wał pada momentalnie

fajny artykuł o docieraniu jest na motor- techu. tam pisze jaki olej do jakiego moto i dlaczego dobry olej musi isc do 2T. ja zapomniałem faktycznie uwzględnic że olej w 2T smaruje również skrzynie korbową, w crossówkach na złym oleju wał pada momentalnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak 1000 km to duzo ale do 500 nalezy jeszcze oszczędzac maszyne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
1000 to troche przesada. ale 500 km powinno sie maszyne jeszcze oszczędzac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zależy też od wysilenia maszyny. Skut da rade po 100 kilosach, ale już maszyny typu RS 125, RM 125/250 i inne wściekle gady, lepiej trzymać dłużej

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
odwrotnie
i nie do konca
ja skutera bym docierał minimum 500 km. mówiac docieranie nie chodzi o to żeby pyrkac 500 km 40 km h. po prostu oszczędzac. nie latac w długie trasy. nie przegrzewac a przed jazda dobrze rozgrzewac. z kolei taka RM po ponad 500 km jest juz na półmetku swojej wytrzymałosci ;P jeszcze jak ma nicasil teoretycznie wystarczy bak wyjeździć po torze delikatnie. ja ze swoimi teoriami bym docierał 3 baki
pozatym nie ma róznicy czy to wyczynowy moto czy nie. kazdy tak samo musi przejsc przez ten okres. z tym że wyczynowe nie zawsze maja czas na docieranie.zawodnicy po wymiane tłoków robia kilka rundek spokojnie moto stygnie a potem juz 100% mocy wyciskaja. tu nie ma czasu na 500 km docierania. a skuter czy rm czy rs musi sie dotrzec
i czas własciwego dotarcia jest taki sam. z tym że w przypadku nicasilów i dobrze spasowanych zestawów czas docierania znacznie sie skraca

pozatym nie ma róznicy czy to wyczynowy moto czy nie. kazdy tak samo musi przejsc przez ten okres. z tym że wyczynowe nie zawsze maja czas na docieranie.zawodnicy po wymiane tłoków robia kilka rundek spokojnie moto stygnie a potem juz 100% mocy wyciskaja. tu nie ma czasu na 500 km docierania. a skuter czy rm czy rs musi sie dotrzec

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. mam pytanie. Mam yamahe yz 80 i mam załozony nowy tłok i teraz wlasnie docieranie......
Jak lepiej jest docierać, odpalic go zostawic zeby pochodzil na wolnych obrotach, czy jezdzic ake nie katować moto......moze obie metody razem ???
Plis o odpowiedz
Jak lepiej jest docierać, odpalic go zostawic zeby pochodzil na wolnych obrotach, czy jezdzic ake nie katować moto......moze obie metody razem ???
Plis o odpowiedz

YZ 80
- lechopay
- Świeżak
odpalasz dajesz silnikowi pochodzić żeby się zagrzał trochę, następnie robisz 5 km żeby ustabilizowała się temperatura a potem latasz normalnie tak jak zawsze- to najlepsza metoda
tylko nie wal non stop pod czerwone ani nie schodź bardzo nisko na obrotach na wysokim biegu, często hamuj silnikiem z obrotów.
niestety heniek ma bana wiec on ci nic nie napisze w tej sytuacji

niestety heniek ma bana wiec on ci nic nie napisze w tej sytuacji
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości