Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrobić?
• Strona 1 z 1
Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrobić?
Chciałbym sie dowiedziec jakie są efektowne sztuczki na motocyklu, i jak sie je robi najlepiej zeby mozna bylo je zrobic na motocyklu o pojemnosci 125 ccm, ponieważ chciałbym sie nauczyc. Umiem juz troche Wheelie i Stoopie
Prosze o pomoc z góry dzieki

Prosze o pomoc z góry dzieki

-
Matacz - Świeżak
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...
Na początek, to wheelie na siedzeniu, z jedną ręką.
Na początek, to wheelie na siedzeniu, z jedną ręką.
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
-
kuba9449 - Świeżak
Re: Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrob
Matacz napisał(a):Umiem juz troche Wheelie i Stoopie
To naucz się na perfect tego i reszta już bedzie leciała jakoś, nie warto się rzucać na wszystko od razu.
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
Cwicz ćwicz i szlifuj ( umiejętności
) triki same przyjdą do głowy. Na początku bedziesz sie jarał nowo nauczonym trikiem a potem stanie sie on standardowy i prosty jak zwykła jazda. Stunt ma to do siebie że można sie wykazać własną kreatywnością
wymyślaj własne triki ( obecnie to coraz trudniejsze ). Wheelie i Stoopie to są podstawy najpierw opanuj je do perfekcji a potem zacznij dokładać stopniowo różne elemęty. Nie ma trików niemożliwych to wszystko tkwi w głowie
Ćwicz ćwicz to do czegoś dojdziesz
i niezapomnij włożyć w to serca i dać z siebie conajmniej 100%
Wielu kilometrów przejechanych na gumie
Pozdro

Wielu kilometrów przejechanych na gumie

Pozdro
www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawą a Stunt podstawą
- &rew
- VIP Ścigacz.pl
może pokaż co umiesz i skleć jakiś krótki filmik. Chętnie zobaczę
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
kuba9449 napisał(a):High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...
Ahahaha i co najlepsze w polsce nikt jeszcze tego w miarę dobrze nie umie, więc ćwicz, a będziesz najlepszy w polsce

Swoją drogą również, chciałbym zobaczyć jak jeździsz skoro HC jest dla Ciebie prostym trikiem na 125ccm

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
HC w jezdzie przy predkosci bez wyrwania na gume nie jest trudne uczylem sie dzisiaj 4 godz i jakos troch umie
jak sie uczylem rozpedzalem sie do predkosci ok 60-70 km/h puszczalem lewa reke i zarzucałem bokiem nogi na kierownice poza owiewke, ale gorzej bylo zeby spowrotem usiasc na siodelku
jak sie uczylem rozpedzalem sie do predkosci ok 60-70 km/h puszczalem lewa reke i zarzucałem bokiem nogi na kierownice poza owiewke, ale gorzej bylo zeby spowrotem usiasc na siodelku
-
Matacz - Świeżak
ehehehehehe, to ja już sobie pomyślałem, że będziemy mieli następcę Raptownego, a tu zonk. No fakt nazywa sie to też HC, ale z tą różnicą, że mi chodziło o HC wheelie
Taki HC jak ty mówisz to się nawet uczyć nie trzeba, przekładasz nogi na owiewkę i jedziesz, to wszystko
Ile przejedziesz na gumie przód/tył ok.?

Taki HC jak ty mówisz to się nawet uczyć nie trzeba, przekładasz nogi na owiewkę i jedziesz, to wszystko

Ile przejedziesz na gumie przód/tył ok.?
-
Manhatan napisał(a):kuba9449 napisał(a):High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...
Ahahaha i co najlepsze w polsce nikt jeszcze tego w miarę dobrze nie umie, więc ćwicz, a będziesz najlepszy w polsce![]()
Swoją drogą również, chciałbym zobaczyć jak jeździsz skoro HC jest dla Ciebie prostym trikiem na 125ccm
W PL nikt tego nie robi... Nawet słabo...
125 myślę, że niejest trudno postawić do hc wheelie, skoro 50 potrafią i ja na 50cc przejadę z 1m na hc, to na 125 to raczej niejest wiekli problem.
-
kuba9449 - Świeżak
Zależy też na jakim typie motonga i z jakimi przełożeniami. Powiem tyle jeden z gości z RSR na Sendzie robił HC circle po promieniu ok 0.5m (no może 1m) Także wynika z tego, że wszystko i wszystkim sie da. Ale, żeby to osiagnąć to musisz ćwiczyć, żeby ćwiczyć trzeba rozwalać moto (''jak się nieprzewrócisz to się nienauczysz'') a jak rozwalasz moto to musisz mieć kasę na naprawę i się krąg zamyka, bo w polsce jest trochę trudniej z kasą niż we francji.
Tak samo z większyi pojemnościami, też robią taki triki, że w polsce można narazie o nich pomażyć, a jak już się komuś uda to jest najlepszy i wszystko w temacie.
Tak samo z większyi pojemnościami, też robią taki triki, że w polsce można narazie o nich pomażyć, a jak już się komuś uda to jest najlepszy i wszystko w temacie.
-
Manhatan napisał(a):Zależy też na jakim typie motonga i z jakimi przełożeniami. Powiem tyle jeden z gości z RSR na Sendzie robił HC circle po promieniu ok 0.5m (no może 1m) Także wynika z tego, że wszystko i wszystkim sie da. Ale, żeby to osiagnąć to musisz ćwiczyć, żeby ćwiczyć trzeba rozwalać moto (''jak się nieprzewrócisz to się nienauczysz'') a jak rozwalasz moto to musisz mieć kasę na naprawę i się krąg zamyka, bo w polsce jest trochę trudniej z kasą niż we francji.
We francji chyba więcej osób kręci hc cyrkle na 50cc niż na "dużych" motorach...
Kasa jest potrzebna, ja jestem tego dobrym przykładem, bo w tym sezonie bardziej do*ebałem sprzęta niż przez 2 wcześniejsze... Ostatnio mi uszczelniacze poszły...
Matacz napisał(a):a jak sie nazywa trick ze sie lezy na motorze i sie nogami kieruje?
Czyżby lazy boy?
-
kuba9449 - Świeżak
lazy boy napewno w FMX taka jest nazwa ale nogi wyciagasz przed siebie 

www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawą a Stunt podstawą
- &rew
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1