Zobacz wątek - Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrobić?
NAS Analytics TAG

Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrobić?

Jak nauczyć się wheelie? stoppie?
Czy zmieniać biegi ze sprzęgłem czy bez?
_________

Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrobić?

Postprzez Matacz » 27/3/2007, 18:22

Chciałbym sie dowiedziec jakie są efektowne sztuczki na motocyklu, i jak sie je robi najlepiej zeby mozna bylo je zrobic na motocyklu o pojemnosci 125 ccm, ponieważ chciałbym sie nauczyc. Umiem juz troche Wheelie i Stoopie

Prosze o pomoc z góry dzieki :D :D :D :D
Matacz
Świeżak

Postprzez Meciek » 27/3/2007, 18:50

najefektywniejsze moim skromnym zdaniem są gleby, jak chcesz to poćwicz;)
Meciek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kuba9449 » 27/3/2007, 18:51

High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...

Na początek, to wheelie na siedzeniu, z jedną ręką.
kuba9449
Świeżak

Re: Jakie są efektowne sztuczki na motocyklach i jak je zrob

Postprzez indus » 27/3/2007, 19:05

Matacz napisał(a):Umiem juz troche Wheelie i Stoopie

To naucz się na perfect tego i reszta już bedzie leciała jakoś, nie warto się rzucać na wszystko od razu.
indus
VIP Ścigacz.pl

Postprzez &rew » 27/3/2007, 19:22

Cwicz ćwicz i szlifuj ( umiejętności :D ) triki same przyjdą do głowy. Na początku bedziesz sie jarał nowo nauczonym trikiem a potem stanie sie on standardowy i prosty jak zwykła jazda. Stunt ma to do siebie że można sie wykazać własną kreatywnością :D wymyślaj własne triki ( obecnie to coraz trudniejsze ). Wheelie i Stoopie to są podstawy najpierw opanuj je do perfekcji a potem zacznij dokładać stopniowo różne elemęty. Nie ma trików niemożliwych to wszystko tkwi w głowie :D Ćwicz ćwicz to do czegoś dojdziesz :D i niezapomnij włożyć w to serca i dać z siebie conajmniej 100%
Wielu kilometrów przejechanych na gumie :D
Pozdro
www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawą a Stunt podstawą
&rew
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Matacz » 28/3/2007, 13:02

dziekuje za wszystkie dodtychczasowe porady a najbardziej za High chair, nie jest za trudne ale jest bardzo efektowne :D

Pozdrawiam
Matacz
Świeżak

Postprzez indus » 28/3/2007, 13:10

może pokaż co umiesz i skleć jakiś krótki filmik. Chętnie zobaczę
indus
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Manhatan » 28/3/2007, 13:30

kuba9449 napisał(a):High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...

Ahahaha i co najlepsze w polsce nikt jeszcze tego w miarę dobrze nie umie, więc ćwicz, a będziesz najlepszy w polsce :P

Swoją drogą również, chciałbym zobaczyć jak jeździsz skoro HC jest dla Ciebie prostym trikiem na 125ccm :roll:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Matacz » 28/3/2007, 13:39

HC w jezdzie przy predkosci bez wyrwania na gume nie jest trudne uczylem sie dzisiaj 4 godz i jakos troch umie

jak sie uczylem rozpedzalem sie do predkosci ok 60-70 km/h puszczalem lewa reke i zarzucałem bokiem nogi na kierownice poza owiewke, ale gorzej bylo zeby spowrotem usiasc na siodelku
Matacz
Świeżak

Postprzez Manhatan » 28/3/2007, 15:03

ehehehehehe, to ja już sobie pomyślałem, że będziemy mieli następcę Raptownego, a tu zonk. No fakt nazywa sie to też HC, ale z tą różnicą, że mi chodziło o HC wheelie :wink:

Taki HC jak ty mówisz to się nawet uczyć nie trzeba, przekładasz nogi na owiewkę i jedziesz, to wszystko :roll:

Ile przejedziesz na gumie przód/tył ok.?
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kuba9449 » 28/3/2007, 19:27

Manhatan napisał(a):
kuba9449 napisał(a):High Chair circles, bardzo efektowna sztuczka...

Ahahaha i co najlepsze w polsce nikt jeszcze tego w miarę dobrze nie umie, więc ćwicz, a będziesz najlepszy w polsce :P

Swoją drogą również, chciałbym zobaczyć jak jeździsz skoro HC jest dla Ciebie prostym trikiem na 125ccm :roll:

W PL nikt tego nie robi... Nawet słabo...

125 myślę, że niejest trudno postawić do hc wheelie, skoro 50 potrafią i ja na 50cc przejadę z 1m na hc, to na 125 to raczej niejest wiekli problem.
kuba9449
Świeżak

Postprzez Matacz » 28/3/2007, 19:46

a jak sie nazywa trick ze sie lezy na motorze i sie nogami kieruje?
Matacz
Świeżak

Postprzez Manhatan » 28/3/2007, 19:50

Zależy też na jakim typie motonga i z jakimi przełożeniami. Powiem tyle jeden z gości z RSR na Sendzie robił HC circle po promieniu ok 0.5m (no może 1m) Także wynika z tego, że wszystko i wszystkim sie da. Ale, żeby to osiagnąć to musisz ćwiczyć, żeby ćwiczyć trzeba rozwalać moto (''jak się nieprzewrócisz to się nienauczysz'') a jak rozwalasz moto to musisz mieć kasę na naprawę i się krąg zamyka, bo w polsce jest trochę trudniej z kasą niż we francji.

Tak samo z większyi pojemnościami, też robią taki triki, że w polsce można narazie o nich pomażyć, a jak już się komuś uda to jest najlepszy i wszystko w temacie.
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kuba9449 » 29/3/2007, 18:46

Manhatan napisał(a):Zależy też na jakim typie motonga i z jakimi przełożeniami. Powiem tyle jeden z gości z RSR na Sendzie robił HC circle po promieniu ok 0.5m (no może 1m) Także wynika z tego, że wszystko i wszystkim sie da. Ale, żeby to osiagnąć to musisz ćwiczyć, żeby ćwiczyć trzeba rozwalać moto (''jak się nieprzewrócisz to się nienauczysz'') a jak rozwalasz moto to musisz mieć kasę na naprawę i się krąg zamyka, bo w polsce jest trochę trudniej z kasą niż we francji.

Tak samo z większyi pojemnościami, też robią taki triki, że w polsce można narazie o nich pomażyć, a jak już się komuś uda to jest najlepszy i wszystko w temacie.

We francji chyba więcej osób kręci hc cyrkle na 50cc niż na "dużych" motorach...
Kasa jest potrzebna, ja jestem tego dobrym przykładem, bo w tym sezonie bardziej do*ebałem sprzęta niż przez 2 wcześniejsze... Ostatnio mi uszczelniacze poszły...
Matacz napisał(a):a jak sie nazywa trick ze sie lezy na motorze i sie nogami kieruje?

Czyżby lazy boy?
kuba9449
Świeżak

Postprzez &rew » 29/3/2007, 19:08

lazy boy napewno w FMX taka jest nazwa ale nogi wyciagasz przed siebie ;)
www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawą a Stunt podstawą
&rew
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Manhatan » 29/3/2007, 19:41

Podpatrzyliście ten trik ze mnie, przyznać się :P Bawiłem się tak na simsonie :lol: Stare dobre czasy :P
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Technika jazdy