Kawasaki KX 80-85?? Pomocy!!!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki KX 80-85?? Pomocy!!!!
Witam.
Prosze o pomoc mianowicie mam 12 lat i 148cm wzrostu i chcę zakupić motor FULL CROSSA najchętniej Kawasaki KX 85-80 i czy dosięgne do ziemi???
Prosze o pomoc!!!Ps.Jestem nowicjuszem na forum.A motorów miałem 3!!Pomocy
jeszcze jedno do wydania mam 2600
Prosze o pomoc mianowicie mam 12 lat i 148cm wzrostu i chcę zakupić motor FULL CROSSA najchętniej Kawasaki KX 85-80 i czy dosięgne do ziemi???
Prosze o pomoc!!!Ps.Jestem nowicjuszem na forum.A motorów miałem 3!!Pomocy

- Załączniki
-
- kx80[1].jpg (40.47 KiB) PrzeglÄ…dane 2436 razy
- kx85??
- Świeżak
z tym wzrostem powinieneś dosięgnąc. ale najlepszym sprawdzeniem było by znalezienie takiego moto i żebys sam sie przysiadł czy Ci dobrze leży. jasnowidzami nie jestesmy czy ci bedzie ok czy nie
tylko 1 rzecz co do kasy. no fajnie że ci sie takie moto podoba. ale 2600 na full crossa to troche za mało. fakt da sie kupic. ale musisz liczyc sie z tym ile takie moto wciąga kasy. same płyny eksploatacyjne kosztuja sporo a doliczyc do tego dosyc częste remonty itp itd... szkoda by było żebys kupił "wymarzone" moto i po kilku miesiącach jak cos strzeli zraził się do tego sportu. proponował bym co nieco dozbierac. a jak nie masz możliwosci to rozejrzał bym sie na twoim miejscu za jakims endurakiem starszym typu yamaha DT chociażby 125 ccm. mocą bedzie podobny co prawda sporo cięzszy ( i moze dla ciebie za cięzki) no i nie ma tego zawieszenia co KX (choc i tak na pcozątku bys go nie wykorzystywał w 50%) to moto masz bezawaryjne i długowieczne. taka moja rada
bo znałem sporo ludzi kupowali full crossy bo są dosyc tanie w zakupie i przy pierwszych komplikacjach (zatarcia albo inne awarie ) sprzedawali za pół ceny i sporo na tym tracili bo sie nie znali

tylko 1 rzecz co do kasy. no fajnie że ci sie takie moto podoba. ale 2600 na full crossa to troche za mało. fakt da sie kupic. ale musisz liczyc sie z tym ile takie moto wciąga kasy. same płyny eksploatacyjne kosztuja sporo a doliczyc do tego dosyc częste remonty itp itd... szkoda by było żebys kupił "wymarzone" moto i po kilku miesiącach jak cos strzeli zraził się do tego sportu. proponował bym co nieco dozbierac. a jak nie masz możliwosci to rozejrzał bym sie na twoim miejscu za jakims endurakiem starszym typu yamaha DT chociażby 125 ccm. mocą bedzie podobny co prawda sporo cięzszy ( i moze dla ciebie za cięzki) no i nie ma tego zawieszenia co KX (choc i tak na pcozątku bys go nie wykorzystywał w 50%) to moto masz bezawaryjne i długowieczne. taka moja rada

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
za 2600 nie bd za łątwo dostac 85 itp itd
dosięgniesz na pewno tylko najlepiej abys brał na duzych kolach, teraz nie dosięgniesz ale za rok 2 bd jak znalazł ;d
dosięgniesz na pewno tylko najlepiej abys brał na duzych kolach, teraz nie dosięgniesz ale za rok 2 bd jak znalazł ;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Jak dosięgne to bd dziękuje.Ajk kupie i naucze się jeździć to wogóle super.A jaki zapas mocy???Starczy w średni teren i piaski ziemne drogi??Na dużych zamierzam kupić cos w stylu 19-16czy coś takiego 

- kx85??
- Świeżak
moto ma sporą moc. nie ma co porównywac z czym kolwiek. na pewno taka 85 lepsza jest od WSKek i tym podobnych sprzętów
pozatym jak trzymasz na obroty to Ci wjedzie doslownie wszędzie. KX ma niezłe zawieszenie da sie tym normalnie skakać jak i na wertepach Cie nie wytelepie. wystarczy je pod siebie ustawic. częsci nie wiem co znaczy drogie czy tanie. w stosunku Ci moge powiedziec tańsze niz od 125 ccm. ale na pewno kilka razy droższe niz częsci od rometa itp. zresztą wejdz sobie na allegro wpisz kx 85 tłok, korbowód uszczelki łozyska i inne częsci i posprawdzaj. kazdy wolałby tanie
co do naprawy mi nie chodziło o to czy byś umiał naprawiac czy nie. mi chodziło o cene częsci. jednorazowo na remont silnika musiał byś wydac jakies 1500 zł. musisz sie z tym liczyc. oczywiscie te 1500 zl to taki max. ale jak bedziesz wymianiał wszystko na czas i nie bedzie niespodzianek to sie moze powinienes wyrobic ze wszystkim jakies 1000 zł rocznie w moto (licząc płyny i częsci )

pozatym jak trzymasz na obroty to Ci wjedzie doslownie wszędzie. KX ma niezłe zawieszenie da sie tym normalnie skakać jak i na wertepach Cie nie wytelepie. wystarczy je pod siebie ustawic. częsci nie wiem co znaczy drogie czy tanie. w stosunku Ci moge powiedziec tańsze niz od 125 ccm. ale na pewno kilka razy droższe niz częsci od rometa itp. zresztą wejdz sobie na allegro wpisz kx 85 tłok, korbowód uszczelki łozyska i inne częsci i posprawdzaj. kazdy wolałby tanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chyba bardziej się opłaca kupić Kawasaki KX 85 niż Thumb coś tam chińskiego 125cc!!!???
- Załączniki
-
- To właśnie podróba kawy jakiś loncin silnik 125cc??
- 125CC-Dirt-Bike-Pit-Bike-HN-NP06-[1].jpg (83.64 KiB) PrzeglÄ…dane 2373 razy
- kx85??
- Świeżak
kx85 edytuj posty!! 3 po kolei - za to normalnie miałbyś warna...
co do chinoli to nawet nie patrz w ich strone
co do płynów poczytaj bo nie raz pisalismy jakie płyny lać. do skrzyni motul transoil. benzyna castrol power 2T. chłodnica cokolwiek. płyn do filtrów tez byle jaki wazne zeby był
co do chinoli to nawet nie patrz w ich strone

co do płynów poczytaj bo nie raz pisalismy jakie płyny lać. do skrzyni motul transoil. benzyna castrol power 2T. chłodnica cokolwiek. płyn do filtrów tez byle jaki wazne zeby był
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wszystkie 85 mają podobną wysokosc., wiec bez róznicy czy to cr yz kx itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bo moze nowsze
co do kx ma niestety najgorszą opinie z crossówek. niestety nie wiem jak sie zachowują 85 tki kxy. ale plotki głoszą że 125 ccm oczywiscie te starsze to padaki. i sie sypały przedwcześnie. czy 85 tez sie sypia tego nie wiem. ale tez wiadomo że ze starszych crossówek to yamaha i honda były najlepsze.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości