GAS GAS EC 250
• Strona 1 z 1
GAS GAS EC 250
Witam wszyskich forumowiczow
Bede bardzo zobowiazany jesli ktos z szanownych kolegów wyrazi swoja opinie na temat Gas gas-a ec 250 2 t po 2007 roku.
W naszym kraju i tym bardziej mojej okolicy ta marka jest srednio znana i niestety ciezko znalezc kogos kto posiadal jezdzil serwisowal czy chociazby widzial na wlasne oczy
w/w Na zchodzie europy z tego co udalo mi sie wyczytac jest to relatywnie popularne hard enduro i w dodatku u nas mozna go kupic w dosc atrakcyjnej cenia.
Jesli dosiadaliscie znacie specyfike ,wytrzymalosc, sytuacje z dostepnoscia czesci podzielcie sie wiedza
Z gory dziekuje za pomoc
Bede bardzo zobowiazany jesli ktos z szanownych kolegów wyrazi swoja opinie na temat Gas gas-a ec 250 2 t po 2007 roku.
W naszym kraju i tym bardziej mojej okolicy ta marka jest srednio znana i niestety ciezko znalezc kogos kto posiadal jezdzil serwisowal czy chociazby widzial na wlasne oczy

Jesli dosiadaliscie znacie specyfike ,wytrzymalosc, sytuacje z dostepnoscia czesci podzielcie sie wiedza
Z gory dziekuje za pomoc
- danielm11
- Świeżak
co do specyfikacji itp sam mozesz poszukac w necie. co do samej marki w PL jest mało znana i to jest najwieksza wada. wiem że np w UK sporo ludzi ma ten sprzęt. i zapewne jezeli jest w miare nowy to nie jest zawodny. i wiadomo o kazdy sprzet zwłaszcza taki szczególnie trzeba dbac. no i tak moto fajne jest to pewne tylko że w pl mało ludzi go kiedykolwiek widziało wiec niektórzy moga miec problem z serwisem maszyny. po 2 częsci no te podstawowe sie dostanie ale jakies trudniej dostepne to moze być masakra i trzeba bedzie sciagac drogie zza granicy albo u dealera. zapewne gdyby był lepszy dostep w pl do czesci to wiecej ludzi by tymi maszynkami latało. i jeszcze jedna rzecz. gas gas to firma która moze i ma doswiadczenie. ale na pewno nie wydaje tyle kasy na mysl techniczną co KTM tam pewnie wiekszosc rzeczy jest zapożyczona. z kolei sama konstrukcja moze nie byc idealnie dopracowana. tu juz sie czepiam ale chodzi mi np o serwis. ktm honda czy yamaha tak projektuje moto że w moment masz dostęp do wszystkiego. ja np w CR żeby wyjac tylny amor musiałem pół moto rozebrac w ktmie wystarczy ze zdejme tylne koło. po prostu jest bardzo dopracowany i każda śrubka jest na swoim miejscu i zadna jest zbędna. nie wiem jak wypadł by gas gas pod tym względem. ale tak czy siak - kupisz bedziesz zadowolony na pewno (przynajmniej do pierwszego serwisu
)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja bym polecał poczytac troche forum motox tam masz wiele wiecej info, to typowe forum dla napalencow motocrossu i tam zapewne bd mial wiencej info niz tuu
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ja bym polecał poczytac troche forum motox tam masz wiele wiecej info, to typowe forum dla napalencow motocrossu i tam zapewne bd mial wiencej info niz tuu
-
Bostorn - Moderator
Na Motox nie ma zadnego artykułu czy tematu forumowego dotyczacego tego motocykla , z tego co udalo mi sie wyczytac robia motocykke od 1985 roku wiec triche czasu na doskonalenie konstrukcji bylo.
Ec to wersja enduro z homologacja dopuszczajaca do ruchu i w dodatku wazy okolo 100 kg przy pelnym wyposarzeniu oswietlenie itd
postanowilem zasiegnac Waszej koledzy opini na temat Gas GAS-a poniewaz przegladajac rozne ogloszenia allegra ilt w poszukiwaniu enduro bardziej lub mniej hard w granicach 10 tys nie trafilem na zadna sensowna oferte. o takim bogactwie jak w segmencie crossówek mozna pomarzyc ,
i trafilem na GAS GAS dwusow wiec raczej prosta konstrukcja okolo 50 km relatywnie mlody 2007 i w dodatku dobrze wyposarzony ohlins nissin itd czy moze to byc dobry wybor a moze macie jakas sprawdzona alternatywe o w/p parametrach???
Mysle ze wiele osób staje lub blizej wiosny stanie przed podobnymi dylematami .......
Ec to wersja enduro z homologacja dopuszczajaca do ruchu i w dodatku wazy okolo 100 kg przy pelnym wyposarzeniu oswietlenie itd
postanowilem zasiegnac Waszej koledzy opini na temat Gas GAS-a poniewaz przegladajac rozne ogloszenia allegra ilt w poszukiwaniu enduro bardziej lub mniej hard w granicach 10 tys nie trafilem na zadna sensowna oferte. o takim bogactwie jak w segmencie crossówek mozna pomarzyc ,
i trafilem na GAS GAS dwusow wiec raczej prosta konstrukcja okolo 50 km relatywnie mlody 2007 i w dodatku dobrze wyposarzony ohlins nissin itd czy moze to byc dobry wybor a moze macie jakas sprawdzona alternatywe o w/p parametrach???
Mysle ze wiele osób staje lub blizej wiosny stanie przed podobnymi dylematami .......
- danielm11
- Świeżak
ogolnie mowiÄ…c gas gas to dobra marka i firma, jedynie musisz dokladnie sie dowiedziec gdzie bd mogl dostac czesci do niego
ale w dzisiejszych czasach jest internet wiec chyba nie bylo by tak trudno ;d
ale w dzisiejszych czasach jest internet wiec chyba nie bylo by tak trudno ;d
-
Bostorn - Moderator
dokladnie ....w erze internetu to rzaden problem.
U olka sa podstawowe czesci pozatym sa 3 firmy zajmujace sie dystrybucja tych motocykli w polsce
pozostaje tylko kwestja ceny czesci ale to juz niestety tak jest ze w przyrodzie nic nie ginie atrakcyjna cena motocykla kosztem innych spraw.
W przyszlym tygodniu udaje sie na ogledziny Gas Gas-a wiec bede mogł wiecej powiedziec -sprawdzic organoleptycznie.
U olka sa podstawowe czesci pozatym sa 3 firmy zajmujace sie dystrybucja tych motocykli w polsce
pozostaje tylko kwestja ceny czesci ale to juz niestety tak jest ze w przyrodzie nic nie ginie atrakcyjna cena motocykla kosztem innych spraw.
W przyszlym tygodniu udaje sie na ogledziny Gas Gas-a wiec bede mogł wiecej powiedziec -sprawdzic organoleptycznie.
- danielm11
- Świeżak
wszystko pieknie ladnie ale jak Ci jakas sruba jebnie czy cos w silniczku trybik czy inne drobne gowno, z tym mogÄ… byc problemy, dla tego najlepiej sie dowiedziec od czego tam silniki siedzÄ… ;d
-
Bostorn - Moderator
ja mysle że silniki z gasgasa
to jest własna konstrukcja nie zapozyczana 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
z tego co wyczytalem 2t silniki sa ich wlasna konstrukcja wlasciwie niewiele roznia sie od reszty swiata w 4t jako pierwsi zastosowali w enduro wtrysk! teraz montuja silniki yamahy czterosuwowe .
podczas zawodów w kielcach (kielcberg) firma bedaca importerem tych motocykli miala swoje stoisko moZna bylo obejrzec najnowsze gas gasy z bliska .
naprawde robia wrazenie bardzo porzadnych motorów.
tak jak pisalem wczesniej bede w przyszlym tygodniu ogladal
http://gielda.scigacz.pl/Gas,Gas,EC,M2331581.html ten oto we wlasnej osobie
podczas zawodów w kielcach (kielcberg) firma bedaca importerem tych motocykli miala swoje stoisko moZna bylo obejrzec najnowsze gas gasy z bliska .
naprawde robia wrazenie bardzo porzadnych motorów.
tak jak pisalem wczesniej bede w przyszlym tygodniu ogladal
http://gielda.scigacz.pl/Gas,Gas,EC,M2331581.html ten oto we wlasnej osobie
- danielm11
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości