na co zwrócić uwagę przy kupnie VTR 1000
• Strona 1 z 1
na co zwrócić uwagę przy kupnie VTR 1000
Witam szanownych forumowiczów.
Mam do was pytanie (jak w temacie).
Na co zwrócić szczególną uwagę kupując używaną hondę vtr 1000 z roczników 2000-2002?
Czy dany model ma jakieś typowe przypadłości, bolączki na które należy zwrócić szczególną uwagę (np. jak w kawach-pękające ramy:P).
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Mam do was pytanie (jak w temacie).
Na co zwrócić szczególną uwagę kupując używaną hondę vtr 1000 z roczników 2000-2002?
Czy dany model ma jakieś typowe przypadłości, bolączki na które należy zwrócić szczególną uwagę (np. jak w kawach-pękające ramy:P).
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
- prez3s
- Świeżak
sprawdz to co zawsze sprawdza się przy kupnie. VTR to motocykl bez owiewek więc kazdy szlif czy upadek bedzie miał uwidocznienie na takich elementach jak dekle silnika, wydechy. VTR to w polsce najbardziej styrane sprzęty zaraz po R1/R6
ponieważ cena kupna/sprzedaży jest bardzo niska. Jak zapodasz dobry wydech to ładnie dudni, charakterny motocykl coś pokroju tl1000s. tylko troszki za duzo pali, zresztą jak prawie kazda V-ka. jak znajdziesz jakies ogłoszenie na allegro to mozesz podesłać, coś moze uda nam sie powiedzieć na temat konkretnej sztuki.

- bochen_team
- Świeżak
-
mognilwo - Świeżak
w polsce tez da sie kupic ladny egzemplarz ale zapewne bedzie on nieco droższy niz inne stojące na allegro.
Na mnie osobiscie zrobiła bardzo duze wrażenie VTR 1000 w czarnym malowaniu z czerwonymi wstawkami i naklejkami. wygladała bosko, bo moze była dobrze utrzymana.
Na mnie osobiscie zrobiła bardzo duze wrażenie VTR 1000 w czarnym malowaniu z czerwonymi wstawkami i naklejkami. wygladała bosko, bo moze była dobrze utrzymana.
- bochen_team
- Świeżak
VTR to dobry,dopracowany motocykl.W sieci piszą ,że to straszny diabeł co nie jest prawdą .Polecam jest w pełni przewidywalny i nie trzeba go kręcić wysoko po obrotach.Wrażenia z jazdy zbliżone do rzędowej 4 o pojemności 750.
KOniecznie sprawdź ładowanie (jak w większości Hond słaby regulator)i stan napinaczy rozrządu a są 2(nowe 500 PLN).Należy je wymienić przy około 45.000 km czyli co drugą regulację zaworów.W czasie oględzin zrzuć komplet owiewek jest to banalnie proste i zajmuje 3 minuty bo nie trzeba rozkręcać poszczególnych elementów.Schodzi w całości.O przeszłości dużo powiedzą ci chłodnice i ich mocowania .
Resztę sprawdzasz jak w każdym innym moto.Sprzęt jest bardzo wąski co dużo pomaga w czasie przeciskania w korkach.
Nie wiem skąd opinia bochen_team'a na temat vtr,ciekawe czy kiedykolwiek miał okazję taką widzieć na żywo nie wspomnę o jeździe(od kiedy vtr nie ma owiewek?).To nie jest popularny motocykl a młodzi gniewni do katowania wybierają R4
KOniecznie sprawdź ładowanie (jak w większości Hond słaby regulator)i stan napinaczy rozrządu a są 2(nowe 500 PLN).Należy je wymienić przy około 45.000 km czyli co drugą regulację zaworów.W czasie oględzin zrzuć komplet owiewek jest to banalnie proste i zajmuje 3 minuty bo nie trzeba rozkręcać poszczególnych elementów.Schodzi w całości.O przeszłości dużo powiedzą ci chłodnice i ich mocowania .
Resztę sprawdzasz jak w każdym innym moto.Sprzęt jest bardzo wąski co dużo pomaga w czasie przeciskania w korkach.
Nie wiem skąd opinia bochen_team'a na temat vtr,ciekawe czy kiedykolwiek miał okazję taką widzieć na żywo nie wspomnę o jeździe(od kiedy vtr nie ma owiewek?).To nie jest popularny motocykl a młodzi gniewni do katowania wybierają R4
- hENY
- Świeżak
no moze troszke przesadziłem z tym ze nie ma owiewek, bo niby jakies tam ma. tylko nie taKIe jak w typowym sporcie, są to takie jakby pół owiewki
jesli oczywiscie koledze chodzi o VTR 1000F fire storm. Bo jeśli chodzi tutaj o SP-1 to zupełnie inny motocykl, w pełnych owiewkach, typowy sport i całkowicie inny motocykl. więc niech kolega sprecyzuje swoją wypowiedź 

- bochen_team
- Świeżak
- arktan
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości