[Kaski Airoh] Airoh Mathisse RS – nasza ocena
• Strona 1 z 1
[Kaski Airoh] Airoh Mathisse RS – nasza ocena
Dyskusja na temat: Airoh Mathisse RS – nasza ocena
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Airoh Mathisse RS – nasza ocena
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Airoh Mathisse RS – nasza ocena
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Nie polecam tego kasku. Miałem okazję pojeździć w nim ok. 2 miesiące i pozbyłem się jak najszybciej.
Jego minusy wg mnie:
- ogromne zawirowania powietrza w nim (!!) cały czas nam wieje na usta, nos i oczy (tak sobie załatwiłem zatoki...) i nic nie można z tym zrobić. W chłodniejsze dni lub wieczorem jest w nim okropnie zimno (powinni dawać w zestawie do niego kominiarkę...);
- bardzo duża szczęka która naprawdę zasłania i przeszkadza;
- bardzo szybko rysująca się szybka (panowie z airoha chyba sobie zrobili żart pisząc że ma szubkę "anti-scrach");
- wg mnie szybka nie jest dobrze spasowana i po zamknięciu są szpary;
- wygląd... na pierwszy rzut oka design jest ciekawy, ale po założeniu wygląda na głowie trochę jak taka bańka.. no ale to jest sprawa gustu
- i raz jeszcze (bo uważam że jest to minus na dwa punkty) wieje w nim jak kieleckim na dworcu
Jego plusy:
- wygodny
- faktycznie bardzo łatwo się go zakłada
Oczywiście są to tylko i wyłącznie moje odczucia, ktoś może szukać kasku z dobrą wentylacją to być może będzie mu pasował, ja niestety nie polecam.
Pozdrawiam<br><hr>nick-t
Jego minusy wg mnie:
- ogromne zawirowania powietrza w nim (!!) cały czas nam wieje na usta, nos i oczy (tak sobie załatwiłem zatoki...) i nic nie można z tym zrobić. W chłodniejsze dni lub wieczorem jest w nim okropnie zimno (powinni dawać w zestawie do niego kominiarkę...);
- bardzo duża szczęka która naprawdę zasłania i przeszkadza;
- bardzo szybko rysująca się szybka (panowie z airoha chyba sobie zrobili żart pisząc że ma szubkę "anti-scrach");
- wg mnie szybka nie jest dobrze spasowana i po zamknięciu są szpary;
- wygląd... na pierwszy rzut oka design jest ciekawy, ale po założeniu wygląda na głowie trochę jak taka bańka.. no ale to jest sprawa gustu
- i raz jeszcze (bo uważam że jest to minus na dwa punkty) wieje w nim jak kieleckim na dworcu
Jego plusy:
- wygodny
- faktycznie bardzo łatwo się go zakłada
Oczywiście są to tylko i wyłącznie moje odczucia, ktoś może szukać kasku z dobrą wentylacją to być może będzie mu pasował, ja niestety nie polecam.
Pozdrawiam<br><hr>nick-t
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze nie polecam tego kasku po godzinie jazdy głowa puchnie od hałasu i nie musi być to prędkość światła. On się nie nadaje do jazdy powyżej 100 km/h. Nie wspomnę nawet o tym, że po dwóch miesiącach użytkowania zgubiłem śrubę mocującą szczękę. <br><hr>M&M
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
O rzeczy trzeba dbac, ja uzytkuje go juz pol roku i nie mam absolutnie zadnych problemow. A jesli chodzi i nieszczelnosc tu sie poniekąd zgodze, slabo chroni od wiatru co jednak w cieple dni jest tylko zaletą. Jak sie ma owiewke to mozna spokojnie jechac i 150 w trasie nie meczac sie zbytnio. Jakby ktos pytal to za te cene moja ocena spokojnie 9/10<br><hr>FredKomentatorzy napisał(a):Szczerze nie polecam tego kasku po godzinie jazdy głowa puchnie od hałasu i nie musi być to prędkość światła. On się nie nadaje do jazdy powyżej 100 km/h. Nie wspomnę nawet o tym, że po dwóch miesiącach użytkowania zgubiłem śrubę mocującą szczękę. <br><hr>M&M<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości