Zobacz wątek - Buty SBR-230 ADRENALINE
NAS Analytics TAG

Buty SBR-230 ADRENALINE

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Buty SBR-230 ADRENALINE

Postprzez gruby33 » 13/12/2010, 11:58

Co sądzicie o tych butach? Miał ktoś przyjemność je mieć na nogach? Wyglądają całkiem spoko i zainteresowały mnie dlatego, że Intercars zrobił promocje tych butów na 243zł.
gruby33
Świeżak

Postprzez pink25 » 14/12/2010, 22:11

gruby33 odpowiem Ci i tu, moze komus się to przyda...

No i pomacałem te buty...

Napiszę trochę o tym produkcie (a może nie powinienem) butach SBR-230 ADRENALINE, które pojechałem obejrzeć (zamówiłem na dziś dwie pary 42 i 43 i są jakby ktoś chciał na Górczewskiej 228 w Wawie).

Pozytywy:
-cena 245 zł
-dobrze leżą i chyba łatwo w nich się chodzi. Bardzo szybko (podejrzanie szybko) dopasowały mi się do nogi bo po 30 sekundach były jak na mnie szyte...

Minusy wg, mnie. Nie chce nikogo odstraszać czy zniechęcać bo to należy pomacać... a nóż do pewnych zastosowań te buty jak najbardziej podejdą
-nie wyglądają solidnie. Materiały są słabej jakości, delikatne.
-słaba ochrona. Dla mnie masakra to te plastikowe kółka (zawias) i to coś plastikowe w kształcie V z tyłu buta co scala kółka i daje temu "szkielet". Tragedia!!! Ten plastik to jakbym kichnął to by się rozpadł. Cienki, delikatny jak cholera... To nie jest zabezpieczenie czy szkielet zawiasu to głupia imitacja tego, która nie spełnia roli a jest "chińską" ozdobą jedynie. Gdyby to zdjąć i wyrzucić a w miejsce tego na kostkach dać sztywną skórę to i owszem...
Moje górskie buty (11 letnie) w których zajechałem do sklepu dawały większe poczucie bezpieczeństwa i solidności...
-suwaki zasuwają się do 3/4 wysokości buta. Dalej już tylko kawałek cholewki z klapą na rzep (tu już mogę się mylić w proporcjach). To akurat może nie jest jakaś wielka wada. Suwak nie jest specjalnie mocno jakoś zakryty skórą. Łatwo tam może woda penetrować.
Za tą cenę to może i dobre buty, ale dla mnie są za "drogie" jednak... :silent:
Żeby nie było. Byłem napalony na te buty. W necie w opiniach i zdjęciach wyglądają lepiej. Nie mam jednak pieniędzy na wyrzucenie...

Nie chcę zdenerwować zadowolonych właścicieli czy odstraszyć napalonych (jakim i ja byłem) a jedynie uczulić, że warto wcześniej obejrzeć, porównać, przemyśleć ten zakup czy naprawdę warto...
pink25
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe