blokada yamaha tzr 50
• Strona 1 z 1
blokada yamaha tzr 50
witam. chcialem sie zapytac czy byloby mozliwe zamontowanie blokady manetki przy yamszce tzr 50. chodzi mi dokladniej o to, bo gdybym mial yamahe tzr 50, odblokowana to czy bym mogl zamontowac blokade, zeby manetka obrocila sie tylko kawalek, do osiagniecia przez moto przepisowej predkosci 45km/h. mialo by to sluzyc kontroli przeprowadzanej prez policje na przenosnej chamowni zeby sprawdzic czy moto ma blokady, czy tez nie...
-
dawidzior812 - Świeżak
to jest bez sensu. mozna cos takiego zrobic ale watpie zeby ci sie udało tak wyregulowac. pozatym na hamowni nikt ci nie bedzie motoru mierzył... za duze koszta. zreszta sam chciałbym zeby zmi zmierzyli na hamowni moc v max i moment
fajnie by było
pozatym gdyby tak kazdy miał do sprawy podchodzic to wiekszosc 25 letnich rometów trzeba by blokowac bo wiekszosc 45 km h przekracza. pozatym na hamowni policja nie ma wstepu. nawet podczas kontroli jak masz litrowy motocykl i papiery od 50 ccm i wszystko sie zgadza to nie maja prawa ci nic zrobic. no jedynie moga dac skierowanie na dodatkowe badania techniczne 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie to tez bez sensu. nawet blokada zapłonu nie zblokuje ci motocykla do 45 km h nawet nowy w salonie motorower wyciska wiecej niz 45 km h tak jest zapisane w prawie a jeszcze chyba nie widziałem motoroweru bez przeróbek żeby szedł mniej niz 45 km h 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
inaczej sie zdławic nie da. oczywiscie blokujac gaźnik zapłon wydech blokujemy moto tak jak jest zblokowany fabrycznie tylko po co ? raczej szkoda kasy zeby kupowac moduł za jakies 300 zł. w wydech wsadzac zwęzki które jakos trzeba tam przymocowac itp a w gaźnik tez za kazdym razem przed kontrolą dorzucac inne czesci i od nowa regulowac. to juz lepszym pomysłem jest wsadzenie podkładki blokujacej nad iglice albo w rolgaz zeby sie blokował do pewnych obrotów. ale jak juz pisałem przy przegladzie nikt moto nie wrzuca na hamowanie i tego nie sprawdza
po 1 zeby ci moto hamowali to trzeba płacic wieksza kase po 2 nie spotkałem sie jeszcze z hamownia dla motocykli ( pewnie gdzies maja ale w mniejszych zakładach bez sensu jest posiadanie takiej hamowni) no i po 3 tego nie beda sprawdzali na pewno
wiec bez sensu go tez dławic

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Moje moto wyciąga dużo ponad 45 . Gdy pojechałem na przegląd sprawdził mi kierunki , światła , stop , hamulce itp . Hamowni do motorów nie mieli wiec mi tego nie sprawdzał . Podbił kwitek . Co do zdławienia hmm albo na gaźniku lub przy manetce ale dużo ci nie powiem bo tego nie praktykowałem poszukaj dobrze .
Aprilia RX 50
-
kawkazm - Świeżak
po co szukac ?
mozna zablokowac rolgaz tak zeby sie wiecej nie odkrecał. a w gazniku wystarczy wsadzic podkładek tak że jak odkrecisz na maxa gaz to iglica podniesie sie np tylko o pół cm. i jest blokada :d
mozna zablokowac rolgaz tak zeby sie wiecej nie odkrecał. a w gazniku wystarczy wsadzic podkładek tak że jak odkrecisz na maxa gaz to iglica podniesie sie np tylko o pół cm. i jest blokada :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Albo założyć dłuższą linkę gazu, (pancerz tej samej długości co oryginał) gaz wtedy będzie działał na pól manetki, szkoda tylko, że dopiero od drugiej połowy, ale to da się poprawić
Oczywiście wszystko zależy od długości zastosowanej linki, trzeba sobie taką długość dobrać, żeby dochodziło do 45km/h i koniec.

-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
dzieki, dzieki. mi chodzilo tak zebym normalnie w kazdej chwili mogl zablokowac, lub odblokowac, ale jak mowicie ze poilicja mi mic nie zrobi to spoko. niebiescy w ogole maja przenosne hamownie w polsce? chyba nie. ale jak tam to fajnie...
-
dawidzior812 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm