malowanie ramy - problem
• Strona 1 z 1
malowanie ramy - problem
witam !
ponieważ zamierzam robić ze swojego moto black edition pomyślałem o malowaniu ramy, ale nie o to chciałem się radzić .
moje pytanie brzmi co zrobić z naklejką na której jest numer vin itp ? czy ona musi tam być ? bo i tak na ramie jest wykuty numer ramy. czy trzeba ją jakoś zachować delikatnie i przykleić ? i tak już jak kupiłem moto była w słabym stanie.
pzdr
ponieważ zamierzam robić ze swojego moto black edition pomyślałem o malowaniu ramy, ale nie o to chciałem się radzić .
moje pytanie brzmi co zrobić z naklejką na której jest numer vin itp ? czy ona musi tam być ? bo i tak na ramie jest wykuty numer ramy. czy trzeba ją jakoś zachować delikatnie i przykleić ? i tak już jak kupiłem moto była w słabym stanie.
pzdr
-
amahay - Stały bywalec
Robisz zdjęcie, wymiarujesz i wysyłasz (zdjęcie mailem) do firmy która wydrukuje kilka takich nowych - http://www.grafnet.eu/
Niestety wg. obecnych przepisów musi inaczej motocykl nie przejdzie okresowego badania technicznego, a nowa naklejka w SKP okręgowej kosztowała około 40PLN.
Niestety wg. obecnych przepisów musi inaczej motocykl nie przejdzie okresowego badania technicznego, a nowa naklejka w SKP okręgowej kosztowała około 40PLN.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
lepiej czymś zaklej. i po pomalowaniu odlej. zawsze to bedzie info widoczne. i szybciej dojdziesz po tabliczce niz po ramie. swoją drogą numery ramy tez powinienes czyms przysłonic. np pomalowac 1 warstwa a potem zamaskowac czyms. kumpel miał malowany moto o po numerach nie ma śladu
ale musiał dojsc co i jak i zdzierał lakier i sie wszystko pokazało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
myślałem o zaklejeniu właśnie tej naklejki i numerów ramy tylko to będzie robota głupiego, prowizorka. poza tym chciałbym oddać ramkę do malowania do jakiejś lakierni proszkowej lub zwykłej to tam się nie będą z tym je*ać . także lepiej wydrukuję naklejki. thx za pomoc.
-
amahay - Stały bywalec
to podjedź do stacji kontroli pojazdów i powiedz co potrzebujesz (najlepiej podjedź z motocyklem), że bedziesz malował ramę i że z uwagi na to chcesz nową tabliczkę by pomalowac pod nią. Coś poradza.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości