Czy moto powinno gasnac przy odłaczeniu klemy z akumulatora?
• Strona 1 z 1
Czy moto powinno gasnac przy odłaczeniu klemy z akumulatora?
Witam, mam honde cbr z 2006r, akumulator jest całkiem padniety, odpalam ja poprzez kable z innego aku, jednak po odlaczeniu kabli moto gasnie jakby nie mial ladowania, czy moze ma jakies zabezpieczenie ze musi miec pobór pradu z akumulatora, kontrolka od ładowania sie nie pali, jestem jak narazie zielony w tych sprawach wiec pliz o podpowiedz 

-
sonycbr77 - Bywalec
Ale po odłączeniu których klemów gaśnie? Tych z Twojego akumulatora, czy tego drugiego, który jest sprawny? W każdym razie motocykl nie powinien gasnąć, ponieważ podczas pracy silnika alternator zasila instalację oraz ładuje akumulator.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
Z tego drugiego bo ten moj ma zero pradu nadaje sie na smieci, po pozbawieniu go pradu z drugiego aku po prostu gasnie, koles od ktorego go kupilem mowil ze one tak maja ze musi miec jakis prad w aku, nie tylko z alternatora, nie chce mi sie wierzyc, powinien raczej chodzic, choc w samochodach np to grozne dla komputera jak sie odlaczy akumulator jak auto chodzi, tu potrzebny chyba tylko miernik
-
sonycbr77 - Bywalec
po 1 nie wolno odpinac klem na odpalonym silniku. moze ci sie elektryka popalic. a czy powinien gasnac ? tego nie wiem zalezy jak co jaki moto. ja np miałem w golfie II takie cos że aku jak było słabe i o dziwo kręciło ledwo rozrusznikiem odpalało chwile pochodzil i gasł. ileż to główkowałem co to moze byc. a wystarczyło podładowac aku. prawdopodobnie cos z wtryskami było potrzebowały prąd i sie dusił 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Każda elektronika która posiada zasilanie bateryjne oraz ładowanie nie powinno pracować bez baterii. Dlaczego? Ano dlatego, że bateria jest swoistym "stabilizatorem" - w przypadku spadku napięcia w sieci praca nie zostanie zakłócona.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
otiwerasz obwód to gaśnie. Proste jak ruhanie 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
a wcale że nie
bo ja u siebie moge rozłaczac i mi nie zgasnie nigdy
to zalezy jaki moto i jak jest zaprojektowana elektryka
czasem po prostu aku musi byc żeby nie było zbytniego spadku napiecia. no i juz wiadomo że jak sie odpina aku to sie elektryka moze przepalic
pozatym po co ciagnac ten temat jeszcze ? zaraz znowu ktos wyskoczy z błyskotliwą odpowiedzia. a chyba juz wszystko zostało wyjaśnione

pozatym po co ciagnac ten temat jeszcze ? zaraz znowu ktos wyskoczy z błyskotliwą odpowiedzia. a chyba juz wszystko zostało wyjaśnione

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Po za kilkoma motocyklami (inny układ zasilania zapłonu) powinno gasnąć - po za tym nie dopuszczalne jest uruchamianie motocykla z uszkodzonym, mocno rozładowanym oraz nie podłączonym do zasilania motocykla akumulatorem.
Może skutkować spaleniem elektronicznych elementów jak ECU, licznik, regulator napięcia ...
Może skutkować spaleniem elektronicznych elementów jak ECU, licznik, regulator napięcia ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości