Hyosung GT 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Hyosung GT 125
Witam mam pytanie od jakiego innego motocykla będą pasowały części do tego motocykla czy jest on unikalny i od innego motocykla nie będą pasowały części??????
- krzychu12
- Świeżak
napewno na licencji suzi ale silnik to chyba ich konstrukcja bo nie spotkalem sie nigdy z v'ka w 125 po za wiadrem
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
-
grunder - Mieszkaniec forum
Rama jest z GS'a. Jeżeli padł Ci silnik to najlepiej wyjdziesz na tym jak zakupisz używany od GS'a i go tam wpakujesz... Trzeba sie bodajże bawić z kabelkami i innymi duperelami ale na pewno w rame pasuje 

-
Arturo925 - Stały bywalec
Witam ponownie.
Silnik mi nie padł a pytam dlatego że jestem zainteresowany tym motocyklem i chciałem wiedzieć czy jest możliwość dopasowania części od innego motocykla.
Mam jeszcze jeden problem mianowicie, mam na oku również Yamahe TDR 125 i tak który będzie lepszy:
-motocykla będę używał turystycznie, czasem zboczyć z głównej drogi
na drogi gruntowe;
-będę woził plecaczek (oczywiście musi być wygoda dla pasażera jak i
dla mnie)
-który jest bardziej bezawaryjny
-dynamika silnika w którym jest lepsza
-zużywanie się części (okresy wymian)
-spalanie (w GT 125 będzie zapewne niższe bo to 4T ale tak średnio ile
palÄ…)
-w którym jazda na dłuższe trasy będzie mniej męcząca.
Za wszystkie rady i odpowiedzi bardzo dziękuje.
Silnik mi nie padł a pytam dlatego że jestem zainteresowany tym motocyklem i chciałem wiedzieć czy jest możliwość dopasowania części od innego motocykla.
Mam jeszcze jeden problem mianowicie, mam na oku również Yamahe TDR 125 i tak który będzie lepszy:
-motocykla będę używał turystycznie, czasem zboczyć z głównej drogi
na drogi gruntowe;
-będę woził plecaczek (oczywiście musi być wygoda dla pasażera jak i
dla mnie)
-który jest bardziej bezawaryjny
-dynamika silnika w którym jest lepsza
-zużywanie się części (okresy wymian)
-spalanie (w GT 125 będzie zapewne niższe bo to 4T ale tak średnio ile
palÄ…)
-w którym jazda na dłuższe trasy będzie mniej męcząca.
Za wszystkie rady i odpowiedzi bardzo dziękuje.
- krzychu12
- Świeżak
ciezko tu dobrze doradzic. generalnie na trasy oba motocykle sie nie nadają. tdr z racji tego ze to 2T i nie lubi jednostajnego gazu. a gt z racji tego że to chinol i że to mimo 4T ale małe wiec tez najfajniej nie jest - takim 4T fajnie popyrkac sobie za miastem 50 km h nie wiecej przy wiekszych predkosciach jak dla mnie silnik ma nieciekawe obroty ;/
ile pala ? tego tez dokładnie nie określe ale TDR w trasie mysle jakies 3,5-5 litrów zalezy od manetki 5tke to spali jak ostro gaz odkrecasz. a ponizej 3.5 tez powinienes zejsc co do GT mysle ze 2.5-3.5 mniej wiecej. tyle że TDR jest o wiele bardziej dynamiczna. na którym bedzie wygodniej tez ci nie powiem bo nie testowałem nigdy tych moto
osobiscie wolałbym kupic yamahe TDR z racji tego ze to yamaha i mimo ze to 2T to odważniej siadłbym włąsnie na yamaszke. jakos hjusung do mnie nie przemawia.... ale kto wie moze sie okazac że akurat w trasach sobie dobrze radzi. ale to juz moze ktos inny wypowie na ten temat
ile pala ? tego tez dokładnie nie określe ale TDR w trasie mysle jakies 3,5-5 litrów zalezy od manetki 5tke to spali jak ostro gaz odkrecasz. a ponizej 3.5 tez powinienes zejsc co do GT mysle ze 2.5-3.5 mniej wiecej. tyle że TDR jest o wiele bardziej dynamiczna. na którym bedzie wygodniej tez ci nie powiem bo nie testowałem nigdy tych moto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
krzychu12 napisał(a):50km w jedną stronę a po drodze kilka postojów
hahahahha....

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
No 50km i kilka postojów??
To rowerem siÄ™ jeden robi i starczy
Pamiętam jak kuzynowi w terenie dt125 zablokowana (bodajze do 18km) wychodziło nawet do 13 litrów:D
Co do tdr - przy mocnym kręceniu to i do 7 - 8 l dojdziesz, no ale to już byś musiał na prawdę zapier***
To rowerem siÄ™ jeden robi i starczy

Pamiętam jak kuzynowi w terenie dt125 zablokowana (bodajze do 18km) wychodziło nawet do 13 litrów:D
Co do tdr - przy mocnym kręceniu to i do 7 - 8 l dojdziesz, no ale to już byś musiał na prawdę zapier***
- magik2208
- Bywalec
Przepraszam że nie edytuje
poszukałem, poczytałem, pomyślałem, to jest nawet dobry motocykl i jeszcze znalazłem coś takiego http://www.scigacz.pl/Hyosung,GT,125,6887.html
nie ma dużych możliwości ale jak na początek to akurat
poszukałem, poczytałem, pomyślałem, to jest nawet dobry motocykl i jeszcze znalazłem coś takiego http://www.scigacz.pl/Hyosung,GT,125,6887.html
nie ma dużych możliwości ale jak na początek to akurat
- krzychu12
- Świeżak
SM nie nadaje sie do tras... to juz lepiej to co poradził. ja Ci radze tak upatrz to i to blisko siebie i sie przejedz i zobacz co ci bardziej lezy - 2t czy 4t
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości