Quad 200
• Strona 1 z 1
Quad 200
Witam!Posiadam chińskiego quada o pojemności 200cm3.Patrzyłem na łańcuchy do tylnych kół na allegro -cena minimum 120 zł za sztukę na jedno koło.Robił ktoś z was takie łańcuchy samemu , bo ja chyba spróbuje .Drugie pytanie -Ile powietrza pompować w nim , jedni mówią że mało drudzy że dużo .Ja pompuję zawsze tyle ,że jak stanę to się mocno ugina opona .Z przodu trochę więcej , dodam że jeżdżę tylko w terenie .
-
Spajkas - Świeżak
jak mozna samemu łancuch robić ??
z czego ??
z gumy do rzucia ??
kup łancuch i nie kombinuj
2 sprawaa to nabij okolo 2 atmosfery lub wiecej
ja mniejwiecej do wszystkiego tak bije (i do quada)
z czego ??
z gumy do rzucia ??
kup łancuch i nie kombinuj
2 sprawaa to nabij okolo 2 atmosfery lub wiecej
ja mniejwiecej do wszystkiego tak bije (i do quada)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
łancuch ? samemu nie zrobisz xD no chyba że kupisz 120 zapinek i bedziesz spinał kazdą
ale raczej 120X wieksze prawdopodobienstwo bedzie ze sie rozepnie
jakie cisnienie ? sam sobie dopasuj pod teren. to zalezy jaki teren jakie masz oponki itp. nabij sporo i potem opuszczaj pomału i pojeździj i znowu mniej powietrza i znowu. powchodź w zakręty i zobacz kiedy bedzie ci sie najlepiej kleił

jakie cisnienie ? sam sobie dopasuj pod teren. to zalezy jaki teren jakie masz oponki itp. nabij sporo i potem opuszczaj pomału i pojeździj i znowu mniej powietrza i znowu. powchodź w zakręty i zobacz kiedy bedzie ci sie najlepiej kleił

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Poproś św. Mikołaja o łańcuch, to będziesz miał prezent na gwiazdkę. Ja ci mogę zrobić taki łańcuch za 50zł, poz czepiam jakieś stare i będzie majonez. Nie udzielam gwarancji.
a ciśnienie:
przestrzegaj następujące minima :
przód 17 kPa
tył 22 kPa
zalecane zaÅ› to :
przód 20 kPa ( 0,20 kgf/cm2 )
tył 25 kPa ( 0,25 kgf/cm2 )
maksymalne :
przód 23 kPa
tył 28 kPa
GOOGLE RZĄDZĄ!
a ciśnienie:
przestrzegaj następujące minima :
przód 17 kPa
tył 22 kPa
zalecane zaÅ› to :
przód 20 kPa ( 0,20 kgf/cm2 )
tył 25 kPa ( 0,25 kgf/cm2 )
maksymalne :
przód 23 kPa
tył 28 kPa
GOOGLE RZĄDZĄ!
-
grunder - Mieszkaniec forum
Jako, że zima znów zawitała i kolega nie otrzymał sensownej odpwiedzi to może ja napisze:D
Kup sobie stare tanie opony (oczywiście komplet 4szt), z 400 śrub zamkowych (ja dawałem M6, ale na lód za grube bo i tak dupa wystarczająco lata więc polecam m5), podkładki i zakrętki. Mi wyszło ok 320 na dwa koła (enduro), także przy takich małych ale szerokich gumach też by wyszło pewnie z 300-400 srubek.
Koszt? Śmieszny, bo zużyte gumy znajdziesz w garażu lub za grosze na allegro, a za śrubki dasz z 40zł. Czy warto? fun niesamowity:D
Jak coÅ› to pisz:)
Wnoskuje, że na śnieg Ci łańcuchy były, ofc?
Kup sobie stare tanie opony (oczywiście komplet 4szt), z 400 śrub zamkowych (ja dawałem M6, ale na lód za grube bo i tak dupa wystarczająco lata więc polecam m5), podkładki i zakrętki. Mi wyszło ok 320 na dwa koła (enduro), także przy takich małych ale szerokich gumach też by wyszło pewnie z 300-400 srubek.
Koszt? Śmieszny, bo zużyte gumy znajdziesz w garażu lub za grosze na allegro, a za śrubki dasz z 40zł. Czy warto? fun niesamowity:D
Jak coÅ› to pisz:)
Wnoskuje, że na śnieg Ci łańcuchy były, ofc?
- magik2208
- Bywalec
Mało wiecie o quadach-hehe
kolego masz tu link do robienia łańcuchów:
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 8&start=15
Mój nick na tym forum taki sam-do mod. nie reklamuje forum tylko pomagam na temat.
kolego masz tu link do robienia łańcuchów:
http://www.atvpolska.pl/forum/viewtopic ... 8&start=15
Mój nick na tym forum taki sam-do mod. nie reklamuje forum tylko pomagam na temat.
- mgrudzien35
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość