Pyt dot synchro gaznikow...
• Strona 1 z 1
Pyt dot synchro gaznikow...
Mam pytanie:
rozmawialem z kilkoma kolesiami o moto i mowie ze w srode daje moto na synchro gaznkow i regulacje zaworow (bo ma dziure w mocy;/) a on mi na to ze synchro daje tylko to ze moto na biegu jalowym tzn obroty nie plywaja tylko sa w jednym miejscu ok 1 500obr\min a a reszta pozostanie bez zmian... wiec mnie troche zaskoczyl i zmartwil zarazem;/ i tu pyt do Was:
czy po takich regulacjach ta dzura w mocy moze zniknac???czy faktyczne tyko ustabilizuja sie wolne obroty??? i czy jak sie robi synchro gaznikow to czy oni (sewis) reguluje sklad miesznki (paliwo-powietrze) bo juz nie wiem co myslec ;/ pozdrawiam
rozmawialem z kilkoma kolesiami o moto i mowie ze w srode daje moto na synchro gaznkow i regulacje zaworow (bo ma dziure w mocy;/) a on mi na to ze synchro daje tylko to ze moto na biegu jalowym tzn obroty nie plywaja tylko sa w jednym miejscu ok 1 500obr\min a a reszta pozostanie bez zmian... wiec mnie troche zaskoczyl i zmartwil zarazem;/ i tu pyt do Was:
czy po takich regulacjach ta dzura w mocy moze zniknac???czy faktyczne tyko ustabilizuja sie wolne obroty??? i czy jak sie robi synchro gaznikow to czy oni (sewis) reguluje sklad miesznki (paliwo-powietrze) bo juz nie wiem co myslec ;/ pozdrawiam
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Synchronizacja byc moze usunie dziure,pod warunkiem ze ta dziura faktycznie byla spowodowana gaznikami
I mniej wiecej tak samo to wyglada w przypadku jalowych.A kolesie probowali wepchnac Ci kit
A co do regulacji skladu mieszanki to jest to juz osobna historia.Synchronizacja polega na zrownaniu ilosci powietrza przechodzacego przez gazniki i tylko tyle..

Gdyby Kózka Ecie Plecie to by Nóżki Ch**j Ci w dupe:>
-
Shinden - Świeżak
czyli z tego co mowisz to synchro nie ma az takiego wplywu na prace silnika??bo w sumie wydaje mi sie ze ta dzura w mocy to cos w stylu jakby bylo lekko pociagniete ssanie... kurde dolina... jeszcze moze wymiana filtra powietrxza wiec moze to tez sie przyczynia do tego....a wiesz moze na czym polega i jak sie ustawia mieszanke??tzn kiedy oni wiedza ze akurat po przekreceniu o pol obr srobki bedzie ok??(pytam z ciekawosci bo sam i tak nie bede tego robil) pozdrowka
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości