Honda NTV 650 revere
• Strona 1 z 1
Honda NTV 650 revere
Witam, chciałbym prosić o rade.
Jestem początkującym motocyklistą, prawko zdałem i stoję przed wyborem motocykla. Motocykl będzie mi służył do dojazdów do szkoły, wycieczki z kumplami, przewozy plecaczka i takie tam. do wydania mam niewiele bo około 4,5k. Najbardziej mi się podoba wyżej wymieniona Honda i tu do niej pytania:
-czy dużo mocy traci poprzez wał kardana
-czy jest wygodny zarówno kierowcy jak i pasażera
-czy nadaje się na dłuższe wycieczki
-czy ma skoki mocy tzw. turbo dziury czyli gwałtowny przyrost mocy w danym zakresie obrotów.
Prosił bym jeszcze o wasze opinie na temat tej Hondy.
Za wszystkie udzielone informacje, porady bardzo dziękuje.
PS.
używałem opcji szukaj.
Jestem początkującym motocyklistą, prawko zdałem i stoję przed wyborem motocykla. Motocykl będzie mi służył do dojazdów do szkoły, wycieczki z kumplami, przewozy plecaczka i takie tam. do wydania mam niewiele bo około 4,5k. Najbardziej mi się podoba wyżej wymieniona Honda i tu do niej pytania:
-czy dużo mocy traci poprzez wał kardana
-czy jest wygodny zarówno kierowcy jak i pasażera
-czy nadaje się na dłuższe wycieczki
-czy ma skoki mocy tzw. turbo dziury czyli gwałtowny przyrost mocy w danym zakresie obrotów.
Prosił bym jeszcze o wasze opinie na temat tej Hondy.
Za wszystkie udzielone informacje, porady bardzo dziękuje.
PS.
używałem opcji szukaj.
- niuniek909
- Świeżak
Witam,
Ja jako pierwszy moto miałem NT650V Deavlline 1998 rok. Mechanicznie bazuje na modelu NTV. Bardzo fajny moto jak na pierwsze moto. Nie ma co się obawiać spadku mocy przez wał - jak na pierwsze moto i tak ma jej po dostatkiem. jest to dosyć ciężki moto (w porównaniu do Bandytów itd.) - moim zdaniem jest to plus (nigdy nie chciałem mieś zbyt lekkiego moto).
Jeśli chodzi o wygodę - jest super w porównaiu do innych popularnych moto (znów bandit). Spalanie ok 5-5,5 litra też nie rujnuje kieszeni. Nie ma jakiś dziur w mocy i moto fajnie ciągnie od niskich obrotów.
Nie wiem jak NTV ale NT nadaje się idealnie do wycieczek (w końcu jest to turystyk). Do wad należy zaliczyć kiepskie zachowanie powyżej 140 km/h (miałem niską owiewkę - może to też coś daje).
P.S.
Miałem ten moto przez rok, później przesiadłem się na Yamahę FJR 1300 i nie było żadnego problemu z nadwyżką mocy ani z masą tego moto.
Wniosek - NT (NTV chyba też) to idealne moto jako wstęp do motocyklowej turystyki.
Pozdrawiam
Ja jako pierwszy moto miałem NT650V Deavlline 1998 rok. Mechanicznie bazuje na modelu NTV. Bardzo fajny moto jak na pierwsze moto. Nie ma co się obawiać spadku mocy przez wał - jak na pierwsze moto i tak ma jej po dostatkiem. jest to dosyć ciężki moto (w porównaniu do Bandytów itd.) - moim zdaniem jest to plus (nigdy nie chciałem mieś zbyt lekkiego moto).
Jeśli chodzi o wygodę - jest super w porównaiu do innych popularnych moto (znów bandit). Spalanie ok 5-5,5 litra też nie rujnuje kieszeni. Nie ma jakiś dziur w mocy i moto fajnie ciągnie od niskich obrotów.
Nie wiem jak NTV ale NT nadaje się idealnie do wycieczek (w końcu jest to turystyk). Do wad należy zaliczyć kiepskie zachowanie powyżej 140 km/h (miałem niską owiewkę - może to też coś daje).
P.S.
Miałem ten moto przez rok, później przesiadłem się na Yamahę FJR 1300 i nie było żadnego problemu z nadwyżką mocy ani z masą tego moto.
Wniosek - NT (NTV chyba też) to idealne moto jako wstęp do motocyklowej turystyki.
Pozdrawiam
-
jary79 - Świeżak
dziękuje ci za odpowiedz, która usatysfakcjonowała mnie, jestem coraz bardziej przekonany do tego moto
- niuniek909
- Świeżak
Od siebie tylko dodam, że sporo kurierów na takich śmiga co dobrze o NTV świadczy.
W monośladzie była ciekawa wzmianka o NTV. Bodajże 46 odcinek. Właściciel mówił o plusach i minusach tego motocykla. Ściągnij iple i sam zobacz.
W monośladzie była ciekawa wzmianka o NTV. Bodajże 46 odcinek. Właściciel mówił o plusach i minusach tego motocykla. Ściągnij iple i sam zobacz.
-
bryk77 - Stały bywalec
Moze tez swiadczyc o duzych przebiegach. Kumpel mial ten moto robil nim wycieczki we dwoje i bardzo sobie chwalil. Obecnie smigaz kawsaki zrx 1200
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Obejrzałem ten odcinek i jestem już przekonany do Hondy NTV 650 jako na moją pierwszą maszynkę. Na co będę musiał zwracać uwagę przy jej zakupie prócz przebiegu.
- niuniek909
- Świeżak
Jest to mało prowdopodobne aby licznik odzwierciedlał prawdziwy stan rzeczy tzn. przebieg... Prawdziwy przebieg odczytasz ze stanu technicznego motocykla. Tak czy inaczej musisz na miejscu poradzić się kogoś kto się zna na rzeczy.
http://forum.scigacz.pl/about51179-0.html (otwórz link)
http://forum.scigacz.pl/about51179-0.html (otwórz link)
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości