10 tysięcy i moto do miasta
RUTRA.RD napisał(a):3 tys na ubranie to minimum a do zycja 5 tys co miesiąc to tez minimum a na tace ile dajesz 50zl bo ksiądz źle patrzy. ubrać za 1000 już się można jak i kupić kask za 3 tys tylko po co ? to jak z ohlinsem na ulice po co ?
Jeżeli swoje zdrowie wyceniasz tak mało to twoja sprawa a co do wydatków na ubranie na moto wydajesz to na parę lat i nie musisz wydawać co miesiąc.Dla mnie kto chce może jeździć w koszulce i w krótkich gaciach jego wybór widzę że nie zależy mu na życiu.
A poza tym nie nabijaj sobie postów z tego co widzę.
-
mrówa - Świeżak
I o co się tak spinacie? Jeśli o ciuchy chodzi to nie kupuję ani najdroższych ani najtańszych. Po prostu kupuję takie na jakie mnie stać (+ max komfortu i bezpieczeństwa czyli best value for money). Jak już mrówa napisał jest to wydatek na parę lat więc warto kupić raz a dobrze.
-
bryk77 - Stały bywalec
Kolega RUTRA.RD jak zauważyłem poucza wszystkich na wszystkie tematy z tego co jest w jego profilu to przez chyba dwa miesiące nabiły sobie tyle postów.
Jeżeli ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Jeżeli ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego.

-
mrówa - Świeżak
tak wiem wiem
ja w glanach 7 lat już jeżdżę i jestem cały i zdrowy
a moje posty sa moja sprawa
chce byc VIPEM ahahahaa
ja w glanach 7 lat już jeżdżę i jestem cały i zdrowy
a moje posty sa moja sprawa

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
jak już pisałem w pewnym temacie kumpel szuka w okolicach 4 tys - ciężko, jak bym miał 6-7 sprawa się zdecydowanie ułatwia szczególnie jak nie szukasz tylko np bandita tylko DOBREGO motocykla do 6 tys
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
mognilwo napisał(a):
Dla mnie nie jest duży, ale wiadomo są mniejsze Jeśli szukasz motocykla do miasta to thundercat będzie idealny, choć nie jest to typowy sport. Pozycja na nim jest bardzo wygodna i jeżdżąc po mieście nie będziesz narzekał na bóle nadgarstków, pleców. Zadowala się też bardzo małymi dawkami paliwa maks. 6/100 km. Przedstawiłem Ci moje subiektywne zdanie.
Jeździłeś kiedykolwiek czymś innym od T-Cata?
Ten motocykl nie jest ani poręczny ani lekki w korki.
Wiadomo ze sobie użytkownik sobie radzi ale sa motocykle gdzie przelecisz miasto o wiele szybciej

Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Tez nie czaje cie Mognilwo... masz Tcata to musisz wszedzie robic z niego mega super pojazd? Sam mialem takowy motocykl i wspanialy to on nie jest... Jest ciezki i wygodny bo ma malo sportowa pozycje i duza kanape... takie nijakie to to...
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
http://warszawa.gumtree.pl/c-Samochody- ... 230245289#
Najbardziej mi się podoba z tego co znalazłem, ale mam parę wątpliwości:
Są części do tego motocykla w rozsądnej cenie?
Jest awaryjny?
Będzie dobry do miasta?
Chciałbym przyinwestować w lepsze ciuchy, więc będę mieć na moto maks. 7 tysięcy.
Poszukuję jak już pisałem wcześniej- czegoś do miasta, bo w trasy jeździć nie będę, mogą być plastiki, ale żeby przednia lampa nie była prostokątna...
Najbardziej interesujÄ… mnie jakieÅ› 600-750cc.
Pozdro
Najbardziej mi się podoba z tego co znalazłem, ale mam parę wątpliwości:
Są części do tego motocykla w rozsądnej cenie?
Jest awaryjny?
Będzie dobry do miasta?
Chciałbym przyinwestować w lepsze ciuchy, więc będę mieć na moto maks. 7 tysięcy.
Poszukuję jak już pisałem wcześniej- czegoś do miasta, bo w trasy jeździć nie będę, mogą być plastiki, ale żeby przednia lampa nie była prostokątna...
Najbardziej interesujÄ… mnie jakieÅ› 600-750cc.
Pozdro
- balantajs
- Świeżak
jestem monotematyczny ale dla mnie z tej kasy cenowej to najlepszy fazer 600 gaźnikowy- wygodna pozycja, super hamulec przy zastosowaniu dobrych klocków, zawieszenie dużo lepsze niż w bandycie, zawory co 42 tys
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD napisał(a):jestem monotematyczny ale dla mnie z tej kasy cenowej to najlepszy fazer 600 gaźnikowy- wygodna pozycja, super hamulec przy zastosowaniu dobrych klocków, zawieszenie dużo lepsze niż w bandycie, zawory co 42 tys
O ciekawa alternatywa. Piec z Thundercata to user Mognilwo bedzie zachwycony.
Yamaha YZF 1000
-
ewentualnie kawa zr7s z owiewka dlatego ze ma super 2 zaworowy silnik 750cm3 który z dołu wyprawia cuda do miasta jak znalazl
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
powiem tak,zamiast na sile szukac gniota za 7 tysi,bo rozumiem,ze dojrzales do zakupu dobrych ciuchow-bo ok 3 tysi pojdzie na dobra kurtke,spodnie,buty,kask,rekawice no i moze jakis zolwik, to wez kredyt na 5-7 tysi i kup cos swiezego.nie szukaj na sile plastika bo to nie jest dobry pomysl na poczatek.
za ok 14 kafli kupisz swiezego zwinnego nakeda typu:hornet,gsr,bandit,fz6.bedzie to rocznik w granicach 06-07 w zaleznosci od stanu,przebiegu i doposazenia.
ja szukalbym salonowych bezwypadkowych,nie mowie tu o wywrotce na parkingu i zarysowanej klamce i podnozku.
po pierwsze nie grzej sie bo na wiosne bedzie wysyp,zarzadaj od sprzedajacego zapisu w umowie,ze moto 100% bezwypadkowe,moim zdaniem lepiej dolozyc na prowizje handlarza i kupic w komise badz salonie.w razie skuchy masz pewnosc,ze kolesie sa wyplacalni i bedzie z czego sciagac.dwa raczej nie robia sztuczek bo renoma idzie w piz..
szukaj blisko miejsca zamieszkanie zebys nie jechal 300 km obejrzec sztrucla,ktory ma rame jak fale dunaju.
pamietaj,ze musisz jeszcze zostawic sobie min.500 a tak naprawde z 1000zl na porzadne przygotowanie machiny do sezonu.
a jezeli juz tak bardzo musisz miec plastika to szukalbym cbr-ki ale zwyklej nie rr,absolutnie zadnej r6.najpierw podszkol sie w jezdzie potem bedzie wariowal.
za ok 14 kafli kupisz swiezego zwinnego nakeda typu:hornet,gsr,bandit,fz6.bedzie to rocznik w granicach 06-07 w zaleznosci od stanu,przebiegu i doposazenia.
ja szukalbym salonowych bezwypadkowych,nie mowie tu o wywrotce na parkingu i zarysowanej klamce i podnozku.
po pierwsze nie grzej sie bo na wiosne bedzie wysyp,zarzadaj od sprzedajacego zapisu w umowie,ze moto 100% bezwypadkowe,moim zdaniem lepiej dolozyc na prowizje handlarza i kupic w komise badz salonie.w razie skuchy masz pewnosc,ze kolesie sa wyplacalni i bedzie z czego sciagac.dwa raczej nie robia sztuczek bo renoma idzie w piz..
szukaj blisko miejsca zamieszkanie zebys nie jechal 300 km obejrzec sztrucla,ktory ma rame jak fale dunaju.
pamietaj,ze musisz jeszcze zostawic sobie min.500 a tak naprawde z 1000zl na porzadne przygotowanie machiny do sezonu.
a jezeli juz tak bardzo musisz miec plastika to szukalbym cbr-ki ale zwyklej nie rr,absolutnie zadnej r6.najpierw podszkol sie w jezdzie potem bedzie wariowal.
- fz6
- Świeżak
skidmarks napisał(a):mognilwo napisał(a):
Dla mnie nie jest duży, ale wiadomo są mniejsze Jeśli szukasz motocykla do miasta to thundercat będzie idealny, choć nie jest to typowy sport. Pozycja na nim jest bardzo wygodna i jeżdżąc po mieście nie będziesz narzekał na bóle nadgarstków, pleców. Zadowala się też bardzo małymi dawkami paliwa maks. 6/100 km. Przedstawiłem Ci moje subiektywne zdanie.
Jeździłeś kiedykolwiek czymś innym od T-Cata?
Ten motocykl nie jest ani poręczny ani lekki w korki.
Wiadomo ze sobie użytkownik sobie radzi ale sa motocykle gdzie przelecisz miasto o wiele szybciej
Odpowiadając na twoje pytanie jeździłem wieloma motocyklami i nie mam odczucia aby był nieporęczny. Jeśli chodzi o wagę to nawet jadąc bardzo wolno nie odczuwam jej w jakiś drastyczny sposób. Uważam, że spośród plastików pozycja za kierą będzie chyba najwygodniejsza. Na pewno są motocykle, którymi będzie się łatwiej przemieszczać po mieście ale wiesz nie każdy gustuje w nakedach. Jeśli Ty masz inne odczucia z jazdy na kociaku to ok możesz takie mieć. Pisząc wcześniejszego posta zaznaczyłem, że przedstawiam moje subiektywne zdanie na temat thundercata (czytaj: mogę być nieobiektywny), bez urazy

Ps. Dlaczego mam być zachwycony odnośnie fazera? Nie mam tak, że tylko yamaha i yamaha.
Do użytkownika Konio nie musisz mnie czaić i nie musisz się ze mną zgadzać. Nie robię z niego wszędzie mega super motocykla, poprostu mi odpowiada. Mam prawo mieć swoje zdanie więc piszę to co myślę i to wszystko w tym temacie. Już dawno skończyłem moje wywody na temat kota więc po co do tego nawiązujecie chyba nie ja jestem zainteresowany kupnem motocykla. Jak to nijakie to to to po co kupowałeś

Ostatnio edytowano 17/12/2010, 00:20 przez mognilwo, łącznie edytowano 6 razy
-
mognilwo - Świeżak
No dobrze pan_wiewiorka
Ale na cholere supersport 600 ( a takim jest w udanym czy mniej udanym stopniu ) Thundercat do miasta jak autor napisał.
To tak jak do przemieszczania się miedzy pokojami polecać helikopter.
P.s Jak ma ci się podnieść twoje mniemanie o sobie to możesz zaliczyć mnie do niezbyt ogarniętego motórzysty

Ale na cholere supersport 600 ( a takim jest w udanym czy mniej udanym stopniu ) Thundercat do miasta jak autor napisał.
To tak jak do przemieszczania się miedzy pokojami polecać helikopter.
P.s Jak ma ci się podnieść twoje mniemanie o sobie to możesz zaliczyć mnie do niezbyt ogarniętego motórzysty

Yamaha YZF 1000
-
Skidmarks nie dyskutujmy już na temat thundercata bo i tak każdy ma swoje zdanie. Dla mnie jest idealny do miasta i wsjo, jak się z tym nie zgadzasz to polecaj inny motocykl.
-
mognilwo - Świeżak
Nie osiągalny jest dla mnie pułap rzędu 15 tysi, bo z racji młodego wieku nie dostanę kredytu, a nawet gdyby to nie mam żadnej płynności finansowe itd.
Chciałbym coś za 6-7 tys. zł maksymalnie, aby nauczyć się jeździć, a po 2 sezonach sprzedać moto z niewielką stratą. Nie liczę na jakieś cuda, ale za rady w stylu "weź kredyt" na wstępie dziękuję. A z tego co wiem kredyt na moto/auto= ubezpieczenie AC, a to też wysoki koszt. FZ6- 15 kafli tak? To oznacza dopłatę jakiś 8-9 tysięcy, gdyby sponsorowali mnie rodzice to nie zakładałbym tego tematu, bo mógłbym pójść do salonu i od ręki wziąć horneta czy z750, ale niestety rodzice nie są zwolennikami motocykli, więc muszę samemu płacić za moto...
Pozdro
Chciałbym coś za 6-7 tys. zł maksymalnie, aby nauczyć się jeździć, a po 2 sezonach sprzedać moto z niewielką stratą. Nie liczę na jakieś cuda, ale za rady w stylu "weź kredyt" na wstępie dziękuję. A z tego co wiem kredyt na moto/auto= ubezpieczenie AC, a to też wysoki koszt. FZ6- 15 kafli tak? To oznacza dopłatę jakiś 8-9 tysięcy, gdyby sponsorowali mnie rodzice to nie zakładałbym tego tematu, bo mógłbym pójść do salonu i od ręki wziąć horneta czy z750, ale niestety rodzice nie są zwolennikami motocykli, więc muszę samemu płacić za moto...
Pozdro
- balantajs
- Świeżak
Ja także uważam, że Thundercat nie jest na pewno motocyklem dobrym do miasta. Pomijając wagę i bardziej sportową pozycję, to ma on po prostu bardzo dużo plastiku, jedna parkingówka i zaraz plastiki połamane.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
piszac o kredycie wzialem pod uwage ,ze masz prace ale stala.jezeli chodzi o AC to nawet takiego za 7 tys warto ubezpieczyc.bo kazda gleba to potem tysiace.
co do sprzetu w tych pieniadzach to mozesz znalezc horneta,sv650,bandita, fazera,cbf 600,xj600 z lat 98-01. szukaj pod wzgledem stanu technicznego ,dopiero potem model.przejrzyj kilka ofert,nie grzej sie pierwszym lepszym.wez na ogledziny kogos kto ma pojecie.
udanych lowow.
co do sprzetu w tych pieniadzach to mozesz znalezc horneta,sv650,bandita, fazera,cbf 600,xj600 z lat 98-01. szukaj pod wzgledem stanu technicznego ,dopiero potem model.przejrzyj kilka ofert,nie grzej sie pierwszym lepszym.wez na ogledziny kogos kto ma pojecie.
udanych lowow.
- fz6
- Świeżak
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości