honda dominator 650
• Strona 1 z 1
honda dominator 650
witam mam pytanie co myslicie o hondzie dominator nadaje sie w teren dokladnie to na polne drogi i lesne i czy warto takie moto kupic i czy jest wytrzymale
yamaha xj900,
-
mlod@1 - Świeżak
moto jest wytrzymałe. nie wymaga duzego wkładu finansowego. oczywiscie duzo zalezy od tego w jakim stanie kupisz. jak kupisz trupa z silnikiem do remontu to remont moze wyniesc cie wiecej niz cały motor
czyli norma w 4T. czy nadaje sie w teren ? i tak i nie. zalezy co masz na mysli pod słowem teren. przez leśnie sciezki szutry spokojnie sobie poradzi., głownie długie proste nieubite sciezki są dla niego. jezeli masz na mysli ciezszy teren byle przeprawy jakis tor crossowy czy cokolwiek w tym stylu to niestety ale ten moto ni jak sie d otego nie nadaje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
jak w dobrej kondycji kupisz to jest beton
, sama nazwa mówi Dominator- dominować
, w typową jazdę w teren to ciężkie jest bydle, jak Henio wspomniał lekki teren to wręcz burza
read: about43434-0.html

read: about43434-0.html
-
grunder - Mieszkaniec forum
no mi chodzi o teren leki dlugie trasy po drogach lesnych i polnych nic w stylu teren dla crossa bo jest chyba zbyt ciezki.
a tak na boku ile taki moto potrafi wyciagnac oczywiscie bez katowania na ostatnim biegu, na fula obroty to oczywiscie odpada
a tak na boku ile taki moto potrafi wyciagnac oczywiscie bez katowania na ostatnim biegu, na fula obroty to oczywiscie odpada
yamaha xj900,
-
mlod@1 - Świeżak
mlod@1 napisał(a):no mi chodzi o teren leki dlugie trasy po drogach lesnych i polnych nic w stylu teren dla crossa bo jest chyba zbyt ciezki.
jeśli tego oczekujesz to dominator spełni Twoje oczekiwania w 100%
bardzo fajny motocykl, zwinny, lekki.
bezawaryjny silnik, jeden gar, sredni przebieg singla bez wymiany tłoka to około 80-100 tysięcy km, jeśli nie był ostro pałowany w terenie. Chociaz i były przypadki ze single przekraczały przebieg 100 tysięcy i nic w tym dziwnego. Wszystko zalezy od prawidlowego serwisowania motocykla.
jak bedziesz jechał ogladac motocykl to wez kogoś kto juz wczesniej jezdził singlem wtedy moze wykryć jakieś haczyki.
Dominator to wszechstronna maszyna, ludzie urzywajÄ… tego w terenie, przerabiajÄ… na SuperMoto, jak i jezdzÄ… w podroze po europie.
Dominator to taki odpowiednik Suzuki Freewind, Kawasaki KLE, Yamaha XZT 660. BMW F650, chcesz wiedziec coÅ› wiecej to pytaj.
- bochen_team
- Świeżak
Wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Hondy NX650 Dominator z 95r. Choć ostatnio jeździłem 12 lat temu MZ ETZ251 to byłem zmuszony przejechać nowym moto ponad 100 km do domu. Honda sprawowała się bardzo dobrze i dosyć szybko można było ją wyczuć. Zauważyłem też , że obroty muszą być stale powyżej 3tys. żeby jechać sensownie. Przede mną wymiana oleju i chyba zdecyduje się na Castrola 10w 40.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego moto, jak i innych motocyklistów!
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego moto, jak i innych motocyklistów!

- pchor_1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości