głośny arrow (sportowy pełen przelot), wydechy sportowe
• Strona 1 z 2 • 1, 2
głośny arrow (sportowy pełen przelot), wydechy sportowe
Witam wszystkich. ostatnio kupiłem sobie do swojego srada końcówkę marki arrow (racing performance), w carbonie pełen przelot. szkoda ze zdjęcia nie mogę pokazać bo na razie nie mam możliwości zrobienia, ale chodzi mi o jego oryginalność, natomiast: napis na blaszce arrow ma inny, tzn. czcionkę ma ukośną, tło bez zmian, żółte. próbowałem znaleźć podobny w necie ale nie udało mi się, wiec proszę o spostrzeżenia i opinie ogólną wydechów przelotowych. jest strasznie głośny założyłem do mojego srada i chodzi teraz bardziej jak czopr a nie jak rasowy ścigacz, a może to wina nie wyregulowanych gaźników i przez to nie równa praca silnika przy zmianie tłumika . czy arow to dobra marka w podobie jak micron, ixil, scorpion. wiara w oryginalność tego tłumika opadła gdy uruchomiłem swój motocykl, ten hałas, aczkolwiek przyznam sie że mogłem nie słyszeć wcześniej sportowej wersji tłumika. pozdrawiam
- Mojżesz
- Świeżak
Kupiłem go na allegro, za 500. zauważyłem że ma wybity cały napis arrow tuż nad wylotem a inne maja tylko koronę. model to tak jak wspomniałem wcześniej "arrow racing performance". może sieję panikę dla samego siebie, a tak naprawdę taki już jest :/. zależało mi na fajnym basowym brzmieniu, i ten bas ma ale ryczy jak czolg. ale tak jak wspomniałem może to wina nie równej pracy silnika związanej z nie wyregulowanym gaźnikiem.
- Mojżesz
- Świeżak
producent nie ma znaczenia a wykonanie jak przlot to bedzie sie darl jak glupi i tyle
Głupoty gadasz. Chyba musiałby być przepalony mam arrowa nowke sztuke kupiłem po wyjęciu DBkillera wcale nie jest taki głosny w przeciwienstwie do Scorpiona od ktorego glowa pekala i bez db nie dalo sie jezdzic.
Arrow to bardzo dobra firma.Produkują jeszcze amortyzatory skretu i mozna dostac firmowego PCIII arrowa.
Osobiscie posaidam arrowa race tech z chomologacja. Jak masz numer katalgowy to mozesz sprawdzic.
Moze Twoj wydech byl przewiniety tzn zmienione bebechy i wcale nie byl uzywany. Z drugiej strony kupiles wydech racingowy one maja prawo byc baardzo glosne.
Edit:
IXIL i scorpion to slabsze jakosciowo wydechy podobno jak mivv.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
-
rownie dobrze moza zalozyc
rure od kibla
lol
Kiedys na zlot CRX przyjechalo dwoch malolatow spod warszawy. nawiasem mowiac niezly sztrucel. Mial wydech jak rynny dachowe

Kiedys na zlot CRX przyjechalo dwoch malolatow spod warszawy. nawiasem mowiac niezly sztrucel. Mial wydech jak rynny dachowe
-
Edek robi db-killery możesz do niego podbić. Przerabia on głównie ori wydechy na przelotówki, ale z tego co wiem to db killera Ci spokojnie dorobi. Ja nie korzystałem, ale patrząc po opiniach to jest naprawdę godny polecenia, no i jest z stolicy
tu jego temat na FM:
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... pic=106189
napisz mu maila najlepiej

tu jego temat na FM:
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... pic=106189
napisz mu maila najlepiej
- slusar_o2
- Świeżak
Jakiś kombinowany musi być ten Twój Arrow albo po prostu w życiu przelotu nie słyszałeś. Posiadam Arrowa i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że kolejne moto również będę miał z kominem tej firmy.
-
bryk77 - Stały bywalec
A może reszta ma wydechy homologowane a on posiada wydech racingowy. Wydechy homologowane nawet po wyjęciu db-kila nie są aż tak uciążliwie głośne. Oczywiście zmienia się poziom dźwięku.
Wydech racingowy nie posiada homologacji bio po co takowa na torze.
Zobacz czy nie masz napisu "not for road use"
Wydech racingowy nie posiada homologacji bio po co takowa na torze.
Zobacz czy nie masz napisu "not for road use"
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Wystarczy obczaić filmiki na youtubie
kiedy motocykle z pełnym wydechem racingowym brzmi jak formula 1. Ja mam homologowany wydech arrowa i jest i cichutki bez db za to scorpion u ojca jest homolowany i jest w pyta glosny bez db. Dokupilem do niego db-killer bo sie gluchnie. z drugiej strony moto bylo juz z tym wydechem kupiony i moze juz troche przepalony ,a moze scorpiona tak ma hm..

-
Szkoda że foty nie moge zrobić, bo bym wam go pokazał. Motocykl trzymam daleko od miejsca zamieszkania, ale za jakieś dwa tygodnie poruszę temat mając fotke.
Wcześniej pytałem o firme "DAM" słyszeliście cos o tych wydechach?
Wcześniej pytałem o firme "DAM" słyszeliście cos o tych wydechach?
- Mojżesz
- Świeżak
-
Ja znam- ŻanKlod van Dam - dobry jest
Sorki za off top
Nie znam tego komina

Sorki za off top
Nie znam tego komina
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl