CBR 600 f3, GSF 600 Bandit , GSX-R 600 1999,YZF Thundercat
• Strona 1 z 1
CBR 600 f3, GSF 600 Bandit , GSX-R 600 1999,YZF Thundercat
Witam!
Ostatnimi czasy stanąłem przed pewnym dylematem, a mianowicie chciałbym kupić motocykl, nie pierwszy już w moim życiu, pewie nie ostatni, lecz pierwszy z tych większych. Aktualnie jeżdżę Yamaha YBR 125 już 3 sezon i chciałbym przesiąść się na coś większego. I właśnie tu zaczyna się mały problem. Upatrzyłem sobie kilka modeli które mi się podobają, tylko nie wiem do końca który z nich byłby dla mnie najbardziej odpowiedni. Dlatego chciałbym się Was poradzić, mam nadzieje ze usłyszę kilka ciekawych opinii o wybranych przeze mnie markach.
CBR 600 F3,
GSF 600 Bandit,
GSX-R 600 1999,
YZF Thundercat
Ostatnimi czasy stanąłem przed pewnym dylematem, a mianowicie chciałbym kupić motocykl, nie pierwszy już w moim życiu, pewie nie ostatni, lecz pierwszy z tych większych. Aktualnie jeżdżę Yamaha YBR 125 już 3 sezon i chciałbym przesiąść się na coś większego. I właśnie tu zaczyna się mały problem. Upatrzyłem sobie kilka modeli które mi się podobają, tylko nie wiem do końca który z nich byłby dla mnie najbardziej odpowiedni. Dlatego chciałbym się Was poradzić, mam nadzieje ze usłyszę kilka ciekawych opinii o wybranych przeze mnie markach.
CBR 600 F3,
GSF 600 Bandit,
GSX-R 600 1999,
YZF Thundercat
-
daniel9970 - Świeżak
Re: CBR 600 f3, GSF 600 Bandit , GSX-R 600 1999,YZF Thunderc
daniel9970 napisał(a):CBR 600 F3,
GSF 600 Bandit,
GSX-R 600 1999,
YZF Thundercat
Witaj, ten spis motocykli wygląda na coś w stylu wybierz, który nie pasuje do reszty

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Widzę, że sam nie wiesz czego chcesz. Naked? Plastik fantastik? GSXR byłby dla Ciebie zbyt sportowy po 125cc. Niby F3 też jest sportowym motocyklem, ale już sama różnica w pozycji za kierownicą jest kolosalna. Mówią, że Thundercat to ciężkie moto, ale za to dobrze się prowadzi i w dłuższą trasę można tym jechać. Bandit to naked i nijak się ma do pozostałych w/w motocykli. Ja bym brał F3. Co kto lubi..
-
bryk77 - Stały bywalec
Ja wziąłbym thundercata, jest uniwersalny. Pozycja za kierą bardzo wygodna. Można śmiało pojechać w dłuższą trasę bez obaw o bóle pleców czy nadgarstków. Jeżeli chodzi o wagę 212 kg z płynami to podczas jazdy jest to nieodczuwalne. Podam Ci kilka zalet tego motocykla:
- idealny zarówno do miasta jak i w trasę
- prowadzi siÄ™ bardzo pewnie jak po ''sznurku''
- bardzo niskie spalanie 5-6l max./100km
- hamulce jak brzytwa
- wybacza błędy
- wytrzymała stalowa rama
- dość dobra ochrona przed wiatrem
- nie ''nadwyręży'' portfela
- ponadczasowy design
Jak jesteś zainteresowany mam na sprzedaż bardzo fajny egzemplarz. Wiem,że na allegro stoją taniej ale absolutnie nie w takim stanie jak mój.
http://moto.allegro.pl/yamaha-yzf-600-r ... 34109.html
- idealny zarówno do miasta jak i w trasę
- prowadzi siÄ™ bardzo pewnie jak po ''sznurku''
- bardzo niskie spalanie 5-6l max./100km
- hamulce jak brzytwa
- wybacza błędy
- wytrzymała stalowa rama
- dość dobra ochrona przed wiatrem
- nie ''nadwyręży'' portfela
- ponadczasowy design
Jak jesteś zainteresowany mam na sprzedaż bardzo fajny egzemplarz. Wiem,że na allegro stoją taniej ale absolutnie nie w takim stanie jak mój.
http://moto.allegro.pl/yamaha-yzf-600-r ... 34109.html
Ostatnio edytowano 29/11/2010, 11:05 przez mognilwo, łącznie edytowano 1 raz
-
mognilwo - Świeżak
mognilwo napisał(a):- wytrzymała stalowa rama
i1301534109.html
Czy to jest plus? Nie wiem... Waga automatycznie rosnie. Powiem tyle ze wielkim minusem dla mnie jest 1cz. rama. Przydalby sie odkrecany ogon.
Ja rok temu mialem wypadek takim samym koptem jak ty masz i wlasnie tyl ramy dostal najbardziej przez co cale moto zostalo zdyskwalifikowane...
Ogolnie w kocie trzeba patrzec na wypadajaca 2jke

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
interesujÄ… mnie raczej motocykle sportowe, nie wykluczam nakedow. Chodzi mi takze zeby nie byl zbyt stary (powyzej 1999r), duza role odgrywa takze cena. na moto moge przeznaczyc max 10 tys zl
-
daniel9970 - Świeżak
Konio napisał(a):mognilwo napisał(a):- wytrzymała stalowa rama
i1301534109.html
Czy to jest plus? Nie wiem... Waga automatycznie rosnie. Powiem tyle ze wielkim minusem dla mnie jest 1cz. rama. Przydalby sie odkrecany ogon.
Ja rok temu mialem wypadek takim samym koptem jak ty masz i wlasnie tyl ramy dostal najbardziej przez co cale moto zostalo zdyskwalifikowane...
Jeśli chodzi o tą ramę to na innych forach czytałem, że jest ciężko ją rozpie....ć ale Ty masz fakty z życja wzięte. Wiadomo, że jak zdrowo przypi.....sz to każda rama tego nie wytrzyma. Jeśli chodzi o wagę to jest to dla mnie plus ze względu na to,że przy odkręcaniu manetki nie stawia mi motocykla na koło. Dwójka u mnie wchodzi idealnie.
-
mognilwo - Świeżak
Konio napisał(a):mognilwo napisał(a):- wytrzymała stalowa rama
i1301534109.html
Konio się przy 120 rozbija ale "złote rączki" z Białej posklejały kota

Honda jak to Honda niezawodność przede wszystkim.
Thundercat ciężkości podczas jazdy się nie czuje, podczas wolniejszej jazdy już trochę gorzej, dynamiczny, wygodny jedynie do czego miałbym zastrzeżenia to hamulce ale to może i dlatego, że klocki świeże były.
Co do reszty to się nie wypowiem bo nie jeździłem i styczności nie miałem.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Hamulce w kocie sa slabe i mam to porownanie w stosunku do innych moto. U mnie byla padnieta pompa hamulcowa i po zmianie szalu nie bylo. Np w bladym mam duzo lepsze heble...
Rama wazy swoje i nie ma co dawac na plus tego ze moto nie staje na kolo bo to jest wielki minus. Jak by sie nie chcialo zeby wstawal zawsze mozna zebatke mniejsza na tyl walnac i po problemie a tak to buba...
Rama wazy swoje i nie ma co dawac na plus tego ze moto nie staje na kolo bo to jest wielki minus. Jak by sie nie chcialo zeby wstawal zawsze mozna zebatke mniejsza na tyl walnac i po problemie a tak to buba...
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Motocykl nie staje na koło - napisałem, że mi to pasuje i daje to na plus. Inne osoby mogą mieć odmienne zdanie.
Jeżeli chodzi o heble to w moim kocie nie są słabe i też mam porównanie z innymi motocyklami. Osoby, które jeździły moim thundercatem również były zdziwione, że są tak dobre.
Jeżeli chodzi o heble to w moim kocie nie są słabe i też mam porównanie z innymi motocyklami. Osoby, które jeździły moim thundercatem również były zdziwione, że są tak dobre.
-
mognilwo - Świeżak
Daniel jak będziesz miał pytania co do CBR F3 to zapraszam na pw , mam takową i moge co nie co doradzić .
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
-
JędrekZDW - Bywalec
-
daniel9970 - Świeżak
-
daniel9970 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości