skuter - strzelanie z tlumnika
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
skuter - strzelanie z tlumnika
Witam. Chcialbym sie dowiedziec jak mozna by bylo zrobic aby moj skuter (zipp quadra gt5 /2T) strzelal z tłumnika po wyłaczeniu i włączeniu zaplonu?
chcialbym dodac ze mam go od nowosci i zadne blokady nie byly sciagane :> 

-
timciohamcio - Świeżak
rozkrecasz wydech, rozcinasz go na pól. potem kupujesz wiatrówke i wkładasz w wydech. do spustu przywiązujesz kawałek szcznureczka spawasz wydech z powrotem i robisz dziurkę na sznureczek i gotowe
teraz mozesz miec najwiekszy span na wiosce ty se jedziesz chinolem za tobÄ… gosc na hayabusie ty ciagniesz za sznureczek i hayka juz cie nie przescignie
tez chyba taki strzelajÄ…cy wydech sobie zrobie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wszystko zrozumiałem lecz w swojej odpowiedzi nie opisałes jak to zrobić zapłonem
A tak na poważnie jak takie coś zrobić 

-
timciohamcio - Świeżak
Jak to zrobić zapłonem? Zamiast sznurka podpiąć pod spust jakiś elektroniczny tłoczek, który ciągnął by spust. Potem podpinasz to pod instalację, a jako załącznik wpinasz przełącznik odcięcia zapłonu.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
-
timciohamcio - Świeżak
przeniose do hydeparku, tam na bank Tobie wszystko wyjasnia
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
-
timciohamcio - Świeżak
kurde koleszko ty se jaja robisz ? czy serio cos z TobÄ… nie tak ?
nic sie nie da zrobic zeby ci strzelało z wydechu w 2T. to nie 4T... no chyba ze tak jak napisałem wsadzisz sobie wiatrówke w wydech
bendix to ten mechanizm rozrusznika od obrotów wysuwa ci sie taki trybik który zazębia sie z przeciw talerzem lub wariatorem i kręci silnikiem
nic sie nie da zrobic zeby ci strzelało z wydechu w 2T. to nie 4T... no chyba ze tak jak napisałem wsadzisz sobie wiatrówke w wydech
bendix to ten mechanizm rozrusznika od obrotów wysuwa ci sie taki trybik który zazębia sie z przeciw talerzem lub wariatorem i kręci silnikiem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Żadnych jaj nie robię. Możliwe że i ty robisz sobie jaja dając takie odpowiedzi. Ale mniejsza z tym. Wyżej jest wspomniane że w wsk dało radę. Kolega tdr'ka też strzelał. Więc sądzę że da radę. Tylko co trzeba zmienić w nim żeby strzelał
-
timciohamcio - Świeżak
Strzał z korby zbyt dramatyczny dla tego zipka
Ale pytam serio: Co można zrobić żeby można było strzelać poprzez wyłączenie i włączenie zaplonu?

-
timciohamcio - Świeżak
omg...
nie da sie strzelac z wydechu. nie rozumiem o jakie w ogóle ci strzały chodzi. chodzi o to że jedziesz gasisz silnik i odpalasz i w tym momencie jest strzał z wydechu ? skoro tak to o tym zapomnij... nie da sie tego zrobic w twoim moto
nie da sie strzelac z wydechu. nie rozumiem o jakie w ogóle ci strzały chodzi. chodzi o to że jedziesz gasisz silnik i odpalasz i w tym momencie jest strzał z wydechu ? skoro tak to o tym zapomnij... nie da sie tego zrobic w twoim moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Chodzi mi o takie strzelanie że wbija się silnik na obroty i szybkim ruchem wyłącza i włącza zapłon. Tak jak co niektórzy puszczają ogień ścigaczami. Wiem że nie ma co porównywać ścigacza do skutera ale kolega mój tak strzelał tdr'ka, simsonem, tgb 101s a jeszcze inny komarem. Ja jak wbije swój skuter na obroty i tak zrobię to nie ma żadnego efektu.
-
timciohamcio - Świeżak
Nawet jakbym wiedział to bym nie powiedział bo nie chę żeby gimnazjaliści jeździli pierdopiędami i strzelali po mieście
W wuesce rozregulowany zapłon tak działał.
Możesz podsypać prochu do wydechu, albo saletry z cukrem

W wuesce rozregulowany zapłon tak działał.
Możesz podsypać prochu do wydechu, albo saletry z cukrem

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
1-nie gimnazjalista 2-nie mieszkam w mieście 3-nie mam narazie kasy na prwko i lepszy motor. Jak wiesz to możesz się informacja podzielić 

-
timciohamcio - Świeżak
nie da sie tego zrobic ! mozna jedynie rozregulowac gaźnik zeby podawał więcej paliwa ale po co ? jak juz strzelanie z wydechu robi sie na luzie a z tego co mi wiadomo cięzko jest wbić luz w skuterkach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości