biały kolor oleju w gsxf
• Strona 1 z 2 • 1, 2
biały kolor oleju w gsxf
witam serdecznie. mam suzuki gsxf 600 i zawsze zalewany byl olejem zalecanym przez producenta tj. Motul 5100 10w40 półsyntetyczny. zauważyłem ostatnio w okienku sprawdzania oleju ze jest tam taka biała smuga jakby tluszcz czy cos takiego. poza tym poziom oleju jest normalny moto zapala i jezdzi tak jak zawsze. co to moze byc?
BTW: zbliza sie zima lepiej teraz zrobic czyszczenie i regulacje gaznikow i zaworow czy na wiosne ? jaki bedzie tego koszt? pozdrawiam
BTW: zbliza sie zima lepiej teraz zrobic czyszczenie i regulacje gaznikow i zaworow czy na wiosne ? jaki bedzie tego koszt? pozdrawiam
- wiesiu1816
- Świeżak
dodam ze zauwazylem kolor tak jakby kawy z mlekiem co znaczy ze olej sie chyba zwazyl albo dostala sie tam woda
co robic? nie stac mnie zbytnio na wymiane wiec co moge zdzialac ?
uzywaj opcji edytuj
rosa

uzywaj opcji edytuj
rosa
- wiesiu1816
- Świeżak
kolego lepiej nie jezdzij z takim olejem. albo masz klopoty ze zprezaniem albo woda ci sie zmiezala z olejem. olej zrobil sie zadzszy.
- ZBYSZEKKOTUK
- Świeżak
jesli silnik jest szczelny i to "tylko" troche wilgosci zalapalo to co zrobic? dodam ze na tym oleju i filtrze zrobilem tylko 1200 km takze wymiana mi sie nie usmiecha ;/
- wiesiu1816
- Świeżak
- ZBYSZEKKOTUK
- Świeżak
- wiesiu1816
- Świeżak
mi korek od wlewu oleju pokrywa często biały budyń nic groźnego najgorzej jak olej się rozrzedzi, nie ubyło ci płynu ?
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Przeciez tam niema płynu chłodzacego,to jest olejak chłodzony olejem.Sam u siebie zauwazyłem z 2 razy podobny objaw i nic z tym nie zrobiłem a bandzior jezdzi jak zawsze moze ten typ tak ma 

CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
Przez ta wodke to czlowiek coraz bardziej slepnie
Przeczytalem gsx R
Czyli pozostaje opcja niedogrzewania silnika, przez co w jego wnetrzu skrapla sie para wodna, albo jakims sposobem dostaje sie woda do silnika.

Przeczytalem gsx R

Czyli pozostaje opcja niedogrzewania silnika, przez co w jego wnetrzu skrapla sie para wodna, albo jakims sposobem dostaje sie woda do silnika.
929
-
cycu_rsko - Moderator
ja kiedys w golfie II miałem taki przypadek głownie w okresie zimowym zawsze jak odkrecałek korek wlewu oleju była na nim warstwa białego oleju. ale reszta oleju była jak najbardziej zdrowa ;d wystarczy ze przepalisz ten olej i bedzie ok chyba ze na prawde duzo wody złapał jakos
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Witam. Mam tą samą sytuacje w swoim GSF600S. Przygotowałem go elegancko do zimowego snu. Dałem na stopkę centralną, po paru dniach od ostatniego przepalenia patrze w szkiełko kontroli oleju a tam para wodna. Czy to na pewno jest bezpieczne?? Przed zimowaniem dokładnie umyłem moto, ale nie było opcji bym wtłoczył jakimś cudem wodę do silnika.
-
Thomsen - Świeżak
co do założyciela tematu - nie spotkałem się z gaźnikowcem 4T w starszej generacji co by zimą odparowywał całą wodę i resztki benzyny z oleju nawet podczas zagrzewania go do normalnej temperatury. Dookoła jest tak zimno, że wilgoć do ciepłego wchodzi jak na magnesie. Nie przejmuj się i na wiosne jak już bedzie ciepło odpal moto i nie tylko tak go zostaw ale przedź się ze 100KM (plus 10*C) Zobaczysz, że bedzie ładny
Później zmień olej na nowy (jak co sezon)i problem ustąpi

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):co do założyciela tematu - nie spotkałem się z gaźnikowcem 4T w starszej generacji co by zimą odparowywał całą wodę i resztki benzyny z oleju nawet podczas zagrzewania go do normalnej temperatury. Dookoła jest tak zimno, że wilgoć do ciepłego wchodzi jak na magnesie. Nie przejmuj się i na wiosne jak już bedzie ciepło odpal moto i nie tylko tak go zostaw ale przedź się ze 100KM (plus 10*C) Zobaczysz, że bedzie ładnyPóźniej zmień olej na nowy (jak co sezon)i problem ustąpi
A jak może wyglądać sytuacja gdy bym nie zmieniał oleju na początku sezonu z racji tego, że zmieniałem go w październiku tego roku i zrobione jest na nim niecałe 1500 km?
-
Thomsen - Świeżak
tak samo. Zbiera wilgoć z zewnątrz to się zabiela w okienku. No stress.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
różnica temperatur szczególnie -5 noc +5 dzień. nie ma się czym przejmować. jak wam woda z rury kapie tez się nie przejmujcie
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Mi również woda z rury kapie, jeszcze mam takie jedno pytanie, czy jeśli w tym okienku jest ta wilgoć, to czy "za" tą wilgocią jest olej, czy po prostu jest tak niski poziom oleju ze nawet by się w okienku nie pokazał?
-
Thomsen - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości