Rejestracja jakie papiery potrzeba?
• Strona 1 z 1
Rejestracja jakie papiery potrzeba?
Mam sprowadzona Honde CB450S z Niemiec, mam jakies papiery od niej po niemiecku, muglbym tutaj zamiescic skany a ktos by mi powiedzial co jeszcze potrzeba?
- sokola
- Świeżak
W polowie pierwszej strony masz opis krok po kroku:
viewtopic.php?t=3688&start=0
viewtopic.php?t=3688&start=0
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Co to znaczy "mam jakieÅ› papiery".
Powinieneś mieć "Fahrzeugbrief" czyli kartę pojazdu, "abmeldung" czyli wyrejestrowanie (występują w różnych postaciach), mały "brief" jeżeli był wydany w niemczech (dowód rejestracyjny)
do rejestracji w PL potrzeba tłumaczenia powyższych dokumentów, umowy kupna-sprzedaży/rachunku też tłumaczonego, zaświadczenia VAT-25 że motor zwolniony z VAT (150zł i tydzień czekania), przegląd motocykla w uprawnionej stacji (pierwszy w PL)
Powinieneś mieć "Fahrzeugbrief" czyli kartę pojazdu, "abmeldung" czyli wyrejestrowanie (występują w różnych postaciach), mały "brief" jeżeli był wydany w niemczech (dowód rejestracyjny)
do rejestracji w PL potrzeba tłumaczenia powyższych dokumentów, umowy kupna-sprzedaży/rachunku też tłumaczonego, zaświadczenia VAT-25 że motor zwolniony z VAT (150zł i tydzień czekania), przegląd motocykla w uprawnionej stacji (pierwszy w PL)
- wojteks_07
- Świeżak
No to masz co trzeba. Umowe w takim wypadku nawet musisz napisac samemu bo chyba nie pojedziesz po podpis bylego wlasciciela do Niemiec ???
Przeczytaj dokladnie zawartosc linku ktory zamiescilem to bedziesz wiedzial co i jak.
Przeczytaj dokladnie zawartosc linku ktory zamiescilem to bedziesz wiedzial co i jak.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości