Co lepsze Bashan czy Shineray
• Strona 1 z 1
Co lepsze Bashan czy Shineray
Witam !!
Chciałbym kupić quada do 5,500 zł są dwa chińskie typy
Są to Bashan bs200-s7 i Shineray 250 stxe
Proszę o radę co bardziej opłaca się kupić
Chciałbym kupić quada do 5,500 zł są dwa chińskie typy

Są to Bashan bs200-s7 i Shineray 250 stxe
Proszę o radę co bardziej opłaca się kupić

- Kar7
- Świeżak
Witaj kolego ja mam Shineraya 250 stxe od trzech lat
Jeżeli będziesz jeździć w miarę spokojnie to wytrzyma Ci bardzo długo.
Jeżeli chcesz jeździć ostrzej to zbieraj kasę na jakiś firmowy sprzęt w granicach 9 tysięcy.
Mówiąc o w miarę spokojnej jeździe mam na myśli:
1. Średni teren tak abyś nie zawisał tylną częścią quada.
2. Rzadkie palenie gumy i stawianie na dwa kółka.
A jeżeli będziesz chciał po taplać się w błocie to też dasz radę.
Jeżeli będziesz jeździć w miarę spokojnie to wytrzyma Ci bardzo długo.
Jeżeli chcesz jeździć ostrzej to zbieraj kasę na jakiś firmowy sprzęt w granicach 9 tysięcy.
Mówiąc o w miarę spokojnej jeździe mam na myśli:
1. Średni teren tak abyś nie zawisał tylną częścią quada.
2. Rzadkie palenie gumy i stawianie na dwa kółka.
A jeżeli będziesz chciał po taplać się w błocie to też dasz radę.
- hubro
- Świeżak
Zrobiłem Bashanem250 1600km i wymieniłem 100km temu dwa przewody hamulcowe przednie, TYLKO!!! Fabryczne są za krótkie! i załamują się przy kołach podczas pełnych skrętów w terenie (pękają), zapasowe w allegro są dłuższe i kosztują po 30zł. Reszta działa bardzo dobrze a to tani skośny żółty quad(5500zł).Mam też suzukę, yamaszkę i skuter chiński, wszystko działa choć najsłabszy materiałowo jest skuter, po8000km trochę głośniej chodzi silnik.Jestem mechanikiem i spokojnie można tym jeździć, tylko z GŁOWĄ!!!Nie szaleć jak japońską ośką! A komarka też miałem , i zasuwał 55km/h.super
A jeszcze jedno, Japonia będzie lepsza! Lecz nowa to koszmar cenowy(raz kupiłem nowy motocykl w salonie i więcej tego nie zrobię),A zniszczona/wyeksploatowana to koszmar cen części, są kilkanaście razy droższe od chińskich(te są marnej jakości), trzeba wybrać.
edytuj posty, kolejne ostrzeżenie i będzie warn
Bostorn
A jeszcze jedno, Japonia będzie lepsza! Lecz nowa to koszmar cenowy(raz kupiłem nowy motocykl w salonie i więcej tego nie zrobię),A zniszczona/wyeksploatowana to koszmar cen części, są kilkanaście razy droższe od chińskich(te są marnej jakości), trzeba wybrać.
edytuj posty, kolejne ostrzeżenie i będzie warn
Bostorn
Powodzenia
-
pawelmonte - Świeżak
nie radze ci tego kupować mam ten sprzet i jest to prawdziwy badziew jak kupiłem go (bashana) to po 2 tygodniach poszedł przewód hamulcowy, rozrusznik po roku pękł mi tłok z cylindrem, cylinder sie wykruszył na dole i gładz mu sie bardzo porysowała teraz pekła mi głowica i wioze do spawania bo nowej za 300 sie nie opłaca na miesiąc jazdy kupować na wszystkie cześci wydałem 700.
to jest gowno prawda co pisza sprzedawcy chinców 25 km a tak naprawde ledwo 15 to jesz shit nie kupuj tego

to jest gowno prawda co pisza sprzedawcy chinców 25 km a tak naprawde ledwo 15 to jesz shit nie kupuj tego

- damianbmw1
- Świeżak
Bashan 250
witam
posiadam od roku Bashana 250 wersja wzmocniona
jeżdżę spokojnie, zrobiłem nim 2200 km i wymieniłem tylko łożysko w Kołysce tylnego amortyzatora
Pozdrawiam
Sebastian
posiadam od roku Bashana 250 wersja wzmocniona
jeżdżę spokojnie, zrobiłem nim 2200 km i wymieniłem tylko łożysko w Kołysce tylnego amortyzatora
Pozdrawiam
Sebastian
- gatman
- Świeżak
ja mam do sprzedania quada smc ram 250 jest 2 cylindrowy a zatem jest większa moc miejsze spalanie za 5400 , jest to tajwan a nie chinol nic w nim się nie zepsuło.Jak chcesz więcej informacji to pisz na gg 25371257 lub na tele 721 310 249 .a sprzedaje z powodu braku czasu na jazdę
- rek38
- Świeżak
• Strona 1 z 1