Porównanie Shark S900 vs Airoh Force vs AGV S4 vs HJC IS 16
• Strona 1 z 1
Porównanie Shark S900 vs Airoh Force vs AGV S4 vs HJC IS 16
Trochę poprzymierzałem w weekend kasków i mam jeszcze większą gimelę w główie niż miałem. Panowie jeśli coś wiecie na temat tych kasków jakie mają plusy i minusy w codziennym urzytkowaniu to proszę o rady, a jeśli ktoś miał porónanie którychś z nich to już w ogóle byłoby super.
Także pomóżcie mi wybrać kask
Pozdro
Także pomóżcie mi wybrać kask

Pozdro
Alfa 155 2.0 8v TS
Suzuki SV 650
Suzuki SV 650
-
p_r_z_e_m_k_o - Świeżak
Domyślam się że lumi nie różni się znacząco od S900 oprócz świecącego malowania w nocy, a na tym mi tak bardzo nie zależy
Też się skłaniam ku Sharkowi i chyba najbardziej mi odpowiada jakościowo, tym bardziej że Inter motors jest teraz przecena i można wyrwać je w ciekawych cenach.
Ale przeglądając ich ofertę zauważyłem że w podobnych pieniądzach jest również chyba wyższy model Sharka a mianowicie RSI. To mamy kolejny do porównania
W piątek najprawdopodobniej porównam je na głowie, ale chciałbym wiedzieć jak sprawdzają się na moto.

Ale przeglądając ich ofertę zauważyłem że w podobnych pieniądzach jest również chyba wyższy model Sharka a mianowicie RSI. To mamy kolejny do porównania

W piątek najprawdopodobniej porównam je na głowie, ale chciałbym wiedzieć jak sprawdzają się na moto.
Alfa 155 2.0 8v TS
Suzuki SV 650
Suzuki SV 650
-
p_r_z_e_m_k_o - Świeżak
mam airoha force wiec tak głośny, wieje od dołu przynajmniej mi, trzeba pamiętać żeby nie myc szybki i blendy na mokro od środka bo antifog zejdzie, dobra aerodynamika i w miarę wloty powietrza działają, świetne otwieranie błędy i ona tez rozsądnie ciemna
agv ma słabe szybki 2 kumpli miało i obydwóm się spierniczyly
o s900 czytałem ze ma słabe otwieranie blendy łatwo urwać
agv ma słabe szybki 2 kumpli miało i obydwóm się spierniczyly
o s900 czytałem ze ma słabe otwieranie blendy łatwo urwać
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Ja osobiście polecam s900 mam i jestem bardzo zadowolony z zakupu...
jest bardzo wygodny, moim zdaniem cichy, smigalem przy temperaturze 4 stopni i delikatnie parowała szybka... ale tylko do 50 km/h przy większych prędkościach było ok
aha dorwałem bardzo ładne malowanie:D foty i opis
about50659.html&highlight=
jest bardzo wygodny, moim zdaniem cichy, smigalem przy temperaturze 4 stopni i delikatnie parowała szybka... ale tylko do 50 km/h przy większych prędkościach było ok
aha dorwałem bardzo ładne malowanie:D foty i opis
about50659.html&highlight=

- szymon10022
- Świeżak
Dzięki serdecznie za odpowiedzi. szymon10022, tak jak RUTRA.RD, jak wygląda sprawa z tą blendą, czy podczas użytkowania nic się z nią nie dzieje?
Swoją drogą Twój temat już wcześniej prześledziłem
A czy to prawda że ten Airoh jest z termoplastiku? No i czy ktoś wie coś o Sharku RSI?
Swoją drogą Twój temat już wcześniej prześledziłem

A czy to prawda że ten Airoh jest z termoplastiku? No i czy ktoś wie coś o Sharku RSI?
Alfa 155 2.0 8v TS
Suzuki SV 650
Suzuki SV 650
-
p_r_z_e_m_k_o - Świeżak
No właśnie mam problem delikatny z tą blendą otwiera się normalnie ale jak chce ja schować to muszę robić to ręcznie a nie tym pincyklem... a obecnie tak się w kask schowała ze będę musiał wyciągać wszystko i ją jakoś wydobyć
blenda to jedyny minus tego kasku, moim zdaniem
najlepszym rozwiazaniem byłoby kupienie kasku w sklepie i dokładne sprawdzenie blendy.

- szymon10022
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości