Błagam POMOCY już nie wiem co robić gaśnie i jest słaby
• Strona 1 z 1
Błagam POMOCY już nie wiem co robić gaśnie i jest słaby
Witam Już nie wiem co mam robić Skuter Zipp Tops (Vapor) od jakiegoś czasu zaczął gasnąć a teraz w dodatku jest słaby. ma przejechane 2000km. Przedtem na prostej v-max 70-75km/h a teraz ledwie 55km/h. Skuter jedzie aż nagle słabnie... przerywa .... i gaśnie. Zauważyłem że na pełnym baku nie gaśnie a tak od połowy coraz cześciej. a słaby jest bezprzerwy
gaźnik czyszczony fitry tez
świeca nowa
moduł nowy
automat ssania nowy
...i nic
Juz nie mam nerwów i siły
Pomóżcie
Dzięki
gaźnik czyszczony fitry tez
świeca nowa
moduł nowy
automat ssania nowy
...i nic
Juz nie mam nerwów i siły
Pomóżcie
Dzięki
- kamilwojcik3
- Świeżak
Miałem coś podobnego, jak miałem 5L w zbiorniku to jechał, jak 2 i poniżej to gasł, przyczyną był filtr paliwa (papierowy) kupiłem drugi też papierowy i po miesiącu było to samo, dopiero gdy kupiłem siateczkowy usterka znikła
Filtrów się nie czyści, filtry kupuje się nowe, jeśli chcesz sprawdzić za darmo czy to wina filtra to zamiast niego wsadź rurkę łączącą te dwa wężyki.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
komarcc napisał(a):Miałem coś podobnego, jak miałem 5L w zbiorniku to jechał, jak 2 i poniżej to gasł, przyczyną był filtr paliwa (papierowy) kupiłem drugi też papierowy i po miesiącu było to samo, dopiero gdy kupiłem siateczkowy usterka znikłaFiltrów się nie czyści, filtry kupuje się nowe, jeśli chcesz sprawdzić za darmo czy to wina filtra to zamiast niego wsadź rurkę łączącą te dwa wężyki.
Dzięki Sprawdze tego nie próbowałem
- kamilwojcik3
- Świeżak
- kamilwojcik3
- Świeżak
Dr_Acula napisał(a):Regulacja zaworów, wypłukanie syfów z baku + założenie filtra od malucha? Któreś z tych dwóch powinno pomóc.
nie pomogło ale jak wyjme wężyk z gaźnika co lecipaliwo i go zapale to na małych obrotach leci super a jak dodam gazu to ledwie co sie leje a jak pociągne ustami za ten wężyk co jest od krućca do podciśnieniowego kranika to jest ok
co to może być za przeczyna???
- kamilwojcik3
- Świeżak
- bartosz.speedfighter2
- Świeżak
Moze masz poprostu jakies syfy w gaziku/kraniku lub masz węzyk o za małym przekroju w co nie wierze lub za mały poziom paliwa ustwionego w gażniku
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Postaraj się przeczyścić bak , pomoże ja miałem tak, ze nawet odpalić nie chciał-raz odpalił-gaz,gaz i zdechł . Okazalo sie ze Statoil,bliska to totalne gówno! Paliwo to tam maja gorsze niż nie powiem co. Czyscisz bak i latasz-Tankuj na orlenie- polecam : )
- Szybko I Wsciekle.
- Świeżak
Sprawdź powyższe, jak będzie bez zmian to sprawdź króciec. Może tam coś się rozwaliło z mocowaniem podciśnienia. Skoro jest tak a nie inaczej to albo to albo kranik, innego wyjścia nie ma. A jak kranik to kup ręczny i po kłopocie.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Szybko I Wsciekle.
zalezy jakie miasto
Ja bym mógł powiedziec ze orlem to gówno a bp i statoil to dobre stacje,
PS A bliska nie ma dostarczanych paliw prze orlen bo jesli tak to sie troche zbłaźniłeś
zalezy jakie miasto
Ja bym mógł powiedziec ze orlem to gówno a bp i statoil to dobre stacje,
PS A bliska nie ma dostarczanych paliw prze orlen bo jesli tak to sie troche zbłaźniłeś
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
- Szybko I Wsciekle.
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości