Czy kupiłem zaciasny Kask ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy kupiłem zaciasny Kask ??
Witam zakupiłem Kask AIROH MR STRADa DEvil rozmiar S (55-56) 56 to mój obwód głowy jest piekny stan idealny za nie duże pieniądze zakładam na głowe i wchodzi ciasno wrecz muszę go rozciągać za pomocą zaczepu pod szyją. jak już go wciagnę jest ok dolega nawet troche ciasno ale czytałem że kask musi sie ukształtować, a może jednak za ciasny i muszę szukac rozm. M??
(otwórz link)

-
xluqas - Świeżak
Jak masz obwód głowy 56 a on jest 55-56 to znaczy, że jest dobry. Kask ma dobrze opinać głowę, trochę sie ulegnie.
- jacek12212
- Świeżak
ja Ci powiem tak jako posiadacz arai'a
wiem ze kupilem dobry kask(rozmiar) ale pomimo jednego sezonu przejezdzonego w nim nadal mam problemy ze zdejmowaniem i bez kominiarki sie nie obejdzie nawet w upaly
doslownie chce mi morde urwac
wiem ze kupilem dobry kask(rozmiar) ale pomimo jednego sezonu przejezdzonego w nim nadal mam problemy ze zdejmowaniem i bez kominiarki sie nie obejdzie nawet w upaly

- xede
- Świeżak
Ja tez mam obwód głowy 56cm jednak kupiłem kas HJC w rozmiarze M. S zdawala mi sie mala. Jestem jednak zadowolony. Kask na głowie leży idealnie 

- Zdechlamy5z
- Świeżak
Ja też wymieściłem sie w rozmiarówce na ostatni centymetr do danego rozmiaru i przez pierwsze dni baniak bolał, ale po jakimś miesiącu, kask już dobrze przylegał, aczkolwiek nie uciskał tak mocno.
Jakby co, jeżdżę bez kominiarki
Jakby co, jeżdżę bez kominiarki

-
Arturo925 - Stały bywalec
kask masz dobry zobaczysz jak za pól roku będzie w środku rozbity. ja wole mieć przy ciasny kask niz przy duży w ogóle to 3/4 ludzi źle dobiera sobie kaski
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Za duży = głośny, obijający sie o głowę i nie komfortowy (opada na oczy, przekręca sie itd.)
Dlatego właśnie lepiej kupić lekko ciasnawy niż później pisać jakieś negatywne opinie że ten i ten kask przy 50km/h jest już mega głośny, i że całe wnętrze tak sie wybiło ze teraz zrobił sie o rozmiar większy... Tak to jest jak się kupi za duży, dlatego nie kombinuj i poczekaj jeszcze pare dni, a zobaczysz ze będzie git
Gdzieś na YT był kiedyś filmik jak dobrze dobrać kask. Po angielsku, ale demonstrowali więc nawet osioł zrozumie o co cho cho
Dlatego właśnie lepiej kupić lekko ciasnawy niż później pisać jakieś negatywne opinie że ten i ten kask przy 50km/h jest już mega głośny, i że całe wnętrze tak sie wybiło ze teraz zrobił sie o rozmiar większy... Tak to jest jak się kupi za duży, dlatego nie kombinuj i poczekaj jeszcze pare dni, a zobaczysz ze będzie git

Gdzieś na YT był kiedyś filmik jak dobrze dobrać kask. Po angielsku, ale demonstrowali więc nawet osioł zrozumie o co cho cho

-
Arturo925 - Stały bywalec
jak masz mierzony obwód głowy miarkę która przylega ale nie jest jakoś naciągana i wychodzi 56cm a kask jest na 55-56 to będzie dobrze - zobaczysz. Chyba, ze ten kask jest używany czyli może własnie ktoś sprzedał dlatego, że producent ma zawyżoną rozmiarówkę i się naciął, że jest zaciasny na niego. Ja mam 57cm obwód głowy i u mnie Ski zazwyczaj odpadają i pasują na mnie Mki i to tez już z dobrym wciskiem (odpowiednim)
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja kazdy kask jaki kupie to na poczatku katorga bo wcisnac glowy nie moge, a jak sie rozbije to elegancja francja
Twoj mowisz ze jest uzywany wiec moze byc tak jak pisze Przemko ze po prostu kask juz jest rozbity i lepiej nie bedzie. Musisz testowac
Siedz przy kompie itp w kasku 

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
albo na dyske w kasku - przynajmniej mordy nie obijesz 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Kupiłem dzisiaj pierwszy kask w życiu arai quantum. Mierzyłem w sklepie wchodził na wcisk i pasował też na styk. Rozmiar l. Obwod głowy mam 57 a rozmiar l arai to chyba 58-59 (co jest dziwne). Mierzyłem różne kaski różnych producentów i ten model pasował mi najlepiej. Przyszedłem do domu i na spokojnie ubrałem kask na trochę dłużej i już nie jest tak fajnie. Czuje ucisk na obwodzie głowy w policzkach też mógł by być minimalnie szerszy. Czuje jak pulsuje mi krew w głowie. Po ściągnięciu bolał mnie też trochę baniak przez jakiś czas. Pytanie czy próbować zmienić na większy rozmiar czy ponosić go troche i modlić się żeby się rozbił. Jak rozmawiałem ze specjalistami w sklepach to mówili, że topowe modele najlepszych producentów nie koniecznie mają jakieś duże tendencje do zmiany kształtu. Pierwszy raz kupiłem kask i teraz nie wiem, co myśleć. Na wyczucie nie wygląda na to żeby coś tam w środku miało się zmienić chyba, że odkształca się też ta skorupa pod tymi wyjmowalnymi gombkami. Kask kosztował trochę grubo i jak się okaże, że nic się nie zmieni to raczej nie będę mógł z niego korzystać....
- xxqwerty25
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości