uvex boss 525 vs Caberg V2R
• Strona 1 z 1
uvex boss 525 vs Caberg V2R
Czytalem liczne opinie na temat tych kaskow, ale osobiscie nie moge sie zdecydowac;]. Na forach raczej lepsze glosy mozna uslyszec o uvexie. Niestety w tescie sharpa nie moge sprawdzic jego wytrzymałosci. V2R ma 5/5 gwiazdek.
Kask przeznaczony raczej do turystyki. uzywany rzadko w miescie. Mam fazera fzs600. Liczę, ze mi pomożecie w wyborze;]
Kask przeznaczony raczej do turystyki. uzywany rzadko w miescie. Mam fazera fzs600. Liczę, ze mi pomożecie w wyborze;]
Ostatnio edytowano 19/12/2010, 18:56 przez ddit, łącznie edytowano 1 raz
- ddit
- Świeżak
Jeżdżę w takim uvexie od 3 sezonów. Kupiłem go na spontanie, szukałem shoeia xra, ale potrzebowałem kasku na szybko, a shoeia nie miałem gdzie przymierzyć, to wziałem bossa. Kask lekki, nie paruje w ogóle, w miare cichy, powyżej 200km/h każdy jest już głosny ... Zleciał mi już kilka razy i nawet się nie porysował. Jakbyś chciał jeszcze coś wiedzieć, to wal na prv.
Pozdro
Pozdro
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
Mam/miałem (nie używam już) UVEXA i powiem tak - wizjer bajer
Super równy i bardzo dobrze przez niego widać szerokokątnie
Reszta...wykonanie po prostu przyzwoite...wyściółka taka sobie i niewypinana - szczelność na wiatr wizjera słaba na uszczelkach. Wentylacja powoduje jedynie wzrost głośności ale efektu wentylacji kontrolowanej nie ma. Zamkniete czy otwarte - to samo - lekko wieje. Brak akcesoriów a jak są to drogie (wizjer 200zł). Tak więc - widać przez niego super ale w reszcie jest jak 90% kasków w tych cenach - szału nie ma.
Niskie modele Sharka - znajomy mi odradzał gdy się wahałem między własnie uvexem a sharkiem. Shark ma dobre kaski ale powyżej 1000zł. To opinia mojego znojomego co latał w ich kaskach. Te tanie to bieda gorsza od uvexa. Stąd u mnie stanęło na uvexie.

Niskie modele Sharka - znajomy mi odradzał gdy się wahałem między własnie uvexem a sharkiem. Shark ma dobre kaski ale powyżej 1000zł. To opinia mojego znojomego co latał w ich kaskach. Te tanie to bieda gorsza od uvexa. Stąd u mnie stanęło na uvexie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Panowie. Wielkie dzieki za pomoc. Zdecydowalem sie na tego uvexa. Narazie jeszcze nie ma warunkow na test w terenie, ale zdaje mi sie, ze powinnien sprostac moim oczekiwaniom:]. Napewno juz teraz moge powiedziec, ze jest zrobiony z solidnych materialow. Na pochwale moze takze zasłuzyc szybka.
Teraz odnosze wrazenie, ze jest lekko za ciasny. Niestety mam banie posrodku rozmiaru M, a L. Wybralem M-ke. Czytalem fora, gadalem z ludzmi ogarnietymi w tym temacie i wszyscy mowia, ze dobrze wybralem rozmiar. Mówili: "M-ka sie rozbije i bedzie idealnie leżał, a L-ka po uzytkowaniu zrobi sie jeszcze powieksza i kask bedzie latal na glowie"
Teraz odnosze wrazenie, ze jest lekko za ciasny. Niestety mam banie posrodku rozmiaru M, a L. Wybralem M-ke. Czytalem fora, gadalem z ludzmi ogarnietymi w tym temacie i wszyscy mowia, ze dobrze wybralem rozmiar. Mówili: "M-ka sie rozbije i bedzie idealnie leżał, a L-ka po uzytkowaniu zrobi sie jeszcze powieksza i kask bedzie latal na glowie"
- ddit
- Świeżak
Panowie. Wielkie dzieki za pomoc. Zdecydowalem sie na tego uvexa. Narazie jeszcze nie ma warunkow na test w terenie, ale zdaje mi sie, ze powinnien sprostac moim oczekiwaniom:]. Napewno juz teraz moge powiedziec, ze jest zrobiony z solidnych materialow. Na pochwale moze takze zasłuzyc szybka.
- ddit
- Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości