Zobacz wątek - Kurier nie zabrał paczki.
NAS Analytics TAG

Kurier nie zabrał paczki.

Przepisy, prawo
_________

Kurier nie zabrał paczki.

Postprzez komarcc » 16/11/2010, 14:55

Wiem, że jest to dość nietypowy problem i powinienem zapytać o to gdzieś indziej, ale nie wiem gdzie, więc piszę tu.

A więc zamówiłem pewien przedmiot na allegro, zapłaciłem, po dwóch dniach przyjechał kurier dał paczkę, w domu otwieram i widzę, że ta część trochę różni się od tej co zamówiłem, więc dzwonię do sprzedawcy, wszystko wyjaśniłem i umówiliśmy się tak, że on mi przyśle odpowiednią część, ale będę musiał dopłacić kurierowi i on zabierze starą paczkę, przyjechał dał paczkę, wziął kasę, a starej paczki nie. Co mam z tą paczką teraz zrobić? Wartość około 100-150zł.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 16/11/2010, 15:56

zadzwonić do kuriera i powiedzieć, że jak sie nie ma głowie to się ma w nogach i niech prędko pogina po tę paczkę co jej zapomniał wziąć.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez komarcc » 16/11/2010, 17:37

Ale ja mu ją pokazałem i chciałem dać, on zaczął szukać w swoich papierach i powiedział, że nic takiego nie ma napisanego i z tego względu paczki wziąć nie może, bo nawet nie wie gdzie to ma być dostarczone i kto ma za tą dostawę zapłacić, było to jakiś miesiąc temu, sprzedawca nic do mnie nie napisał, nie próbował się w żaden sposób ze mną skontaktować. A mi to leży i nie ukrywam, że trochę mi to przeszkadza, chciałbym się tego pozbyć..
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez karbo » 16/11/2010, 18:08

Tak jak napisałeś, umówiłeś się ze sprzedającym że mu oddasz ten przedmiot bo Ci nie pasuje, a dopłacisz jedynie różnice, a sprzedawca przyśle Ci poprawny.
Skontaktuj się ze sprzedającym na allegro i ustal jaką wersję sprzedający zrozumiał. Bo tutaj ewidentnie ludzki błąd zawinił.
karbo
Świeżak

Postprzez marcinpsk » 16/11/2010, 20:30

Odeslij ten przedmiot poczta i po problemie.
marcinpsk
Świeżak

Postprzez komarcc » 16/11/2010, 21:59

Może jeszcze na swój koszt? :P To już wolę żeby sobie leżał, a jak będzie tak dłuższy czas to wyrzucę i po kłopocie, jakby sprzedawcy zależało to by się już dawno zgłosił.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 16/11/2010, 22:19

a co to jest? Bo może zamiast wyrzucać to się komuś przyda za przysłowiową złotówkę?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 1/12/2010, 19:41

Rozmawiasz z kurierem więc uważaj na słowa;-)

Powiem Ci tak, kurier przywiózł Ci paczkę, ale nawet gdybyś otworzył pake przy kurierze nic by to nie pomogło. Dlaczego? Ano dlatego że firma kurierska nie wie co zamawiałeś i nie ma możliwości zweryfikowania tego. Jeżeli paczka będzie uszkodzona wtedy kurier pisze protokół reklamacji co z reguły tonie w stosach papierów (tak jest u nas). Co zrobić w Twojej sytuacji i kto zawinił? Nie zawinił kurier, wręcz przeciwnie - był z Tobą uczciwy. Bo nie wziął od Ciebie paczki. Gdybyś mu dał te paczkę a on będąc chu*em wziąłby ją, więcej nic byś nie zobaczył. Nie udowodnisz mu że coś mu dałeś, nie ma listów przewozowych bo nie miał zlecenia odbioru paczki od Ciebie, spotykam się z czymś takim raz w tygodniu. Zawinił nadawca czyli gość u którego zamówiłeś. Powinien w firmie kurierskiej założyć zlecenie odbioru od klienta i wtedy kurier przychodzi do Ciebie z listem przewozowym, zna adres wysyłki i jest gitara. Jakbyś miał jakieś pytania jak to rozwiązać to wal jak w dym chętnie pomogę :wink:
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez marynarz1 » 1/12/2010, 23:55

Ja miałem taki bajzel jak zamówiłem monitor. Przyszedł nie ten co trzeba wiec zadzwoniłem do sprzedawcy i powiedział ze wysle ten który zamawiałem a kurier przyjedzie i zabierze ten zły. Co sie okazało później dostałem monitor który zamawiałem ale nie zabrał pierwszego. Na nastepny dzien znowu dostałem monitor wiec juz miałem trzy :shock: . Zadzwoniłem do sprzedawcy co jest grane i po kilku dniach przyjechał znowu kurier i zabrał te dwa nie potrzebne monitory.
marynarz1
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê