Tuleje wahacza skuter 4t
• Strona 1 z 1
Tuleje wahacza skuter 4t
Witajcie, mam problem mianowicie chodzi mi o tuleje wahacza w zwykłym skuterze chińskim 4t, po dodaniu gazu silnik najpierw idzie do góry, a dopiero gdy się o coś oprze to rusza tylne koło, jak puszczę gaz silnik opada :/ na dodatek jeździ się coraz gorzej, na zakrętach jest wprost tragicznie, czuję jakby tył odchodził w bok, zamiast iść równo za przednim kołem. Czy te tuleje da się wymienić? Przeczytałem na innym forum, żeby zamiast tych tulei wsadzić łożyska, można tak? Te tuleje są słabej jakości i nie wiem czy długo wytrzymają, jak miałem colibra, wytrzymały tydzień, potem już zaczynałem czuć ten luz.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Musiałoby to być łożysko igiełkowe i na dodatek i tak musiałoby mieć jakieś gumowe wytłumienie. Jak miałem kiedyś chińczyka też musiałem wymienić te tuleje i to była masakra. Ogólnie kiepska jakość jest tych tulei i dlatego one tak szybko wysiadają.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Takiego łożyska chyba nie znajdę, więc pozostaje wymiana na tuleję :/ Tak z ciekawości to co ile wymieniałeś te tuleje, bo dajmy na to jest skuter na allegro który ma przebieg 3000km i tam tuleje nie były wymieniane i luzów nie ma, więc wychodzi na to, że fabryczne tuleje są mocniejsze od tych co są teraz w sklepach?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości