brak kierunkowskazów
• Strona 1 z 1
brak kierunkowskazów
Na wstepie chce przeprosic jesli dane pytanie juz bylo natomiast nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi a mianowicie:
posiadam motocykl ktory z przodu ma kierunkowskazy w owiewce tzw. lezki a z tylu nie posiada wcale
prosze mi powiedziec jesli ktos wie czy jest to dopuszczalne a jesli nie to co mi grozi w przypadku kontroli drogowej
dodam jeszcze ze jest to w miare nowy motocykl oraz ze nie jest to skuter
pozdrawiam, nooooorb
posiadam motocykl ktory z przodu ma kierunkowskazy w owiewce tzw. lezki a z tylu nie posiada wcale
prosze mi powiedziec jesli ktos wie czy jest to dopuszczalne a jesli nie to co mi grozi w przypadku kontroli drogowej
dodam jeszcze ze jest to w miare nowy motocykl oraz ze nie jest to skuter
pozdrawiam, nooooorb
- nooooorb
- Świeżak
W miarę nowy motocykl, ale skuter nie? Czy to teleturniej, i mamy zgadywać jakim jeździsz pojazdem? Z tego co widzę to lat za wiele nie masz, a piszesz że masz motocykl, na twoim miejscu nie martwiłbym się o kierunkowskazy tylko o brak uprawnień do kierowania tego tajemniczego pojazdu.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
z tego co się orientuje jeśli w świetle prawa twój pojazd to motorower to kierunkowskazy nie są obowiązkowe tzn. że policja nic ci nie zrobi jeśli ich nie masz.
- danielekoo7
- Świeżak
a czy nie mozna latac motocyklem bez kierunkowskazów ? i wystawiac reke ?
tak jak w przypadku motorowerów ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i tak i nie
jeśli moto było produkowane przed 1986 r. i warunki homologacyjne uwzgledniały brak kierunkowskazów to tak
młodsze już nie
jeśli moto było produkowane przed 1986 r. i warunki homologacyjne uwzgledniały brak kierunkowskazów to tak
młodsze już nie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ok dzieki za info. czyli nieciekawa sprawa
co do kierunków w lampie to i tak i nie ;D
kierunki mozesz miec nawet zamontowane po obu stronach wahacza ;D pod warunkiem ze są na odpowiedniej wysokosci, i mają odpowiedni ROZSTAW który jest ustalany prawnie, nie wiem ile on wynosi ale wiem że na pewno kierunkowskaz nie moze byc tuż przy lampie. a jeżeli wymiasy sie zgadzają to czemu nie

co do kierunków w lampie to i tak i nie ;D
kierunki mozesz miec nawet zamontowane po obu stronach wahacza ;D pod warunkiem ze są na odpowiedniej wysokosci, i mają odpowiedni ROZSTAW który jest ustalany prawnie, nie wiem ile on wynosi ale wiem że na pewno kierunkowskaz nie moze byc tuż przy lampie. a jeżeli wymiasy sie zgadzają to czemu nie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jeśli specyfikacja nie uwzględnia normalnej jazdy po drogach i stosownie do tego producent nie ubiegał się o homologację, to poza krótkotrwałym szczególnym użyciem jakim jest rajd motocyklowy z wykorzystniem odcinków drogi twardej nie może
mam nadzieję, że nienazbyt skomplikowanie napisałem
mam nadzieję, że nienazbyt skomplikowanie napisałem
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ale o to chodzi ze moto normalnie posiada homologacje, jest zarejestrowane, ma swiatla mijania/drogowe oraz stopu, posiada klakson ale nie ma lusterek i kierunkowskazow
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
KD dokładnie mówi w jakie światła musi być motocykl wyposażony. Jeśli których z obowiązkowych nie posiada - nie ma prawa przejść przeglądu, a w trakcie kontroli musi zostać zatrzymany DR.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
@lutecki nie pitol głupot
1. nie KD tylko Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wypodażenia z dn. 31.12.2002 r
(DU.2003.32.262) z późn. zm.
2. jeśli gość nie będzie jeździł po drogach, to na jakiej podstawie policjant zabierze mu DR?
konio jeśli moto nie spełnia wymogów ww. rozporządzenia w zakresie wyposażenia, to nie mogło uzyskać homologacji uwzględniającej jazdę po drogach
bo to, że homologację ma, bo musi mieć, jeśli to nie jest pojazd typu "SAM", to inna rzecz
tyle, ze ta homologacja nie obejmuje jazdÄ™ po drogach
wyjściem z sytuacji jest "dozbrojenie" w przerywacz zapewniający 60 do 90 przerwań na minutę, kierunkowskazy, lusterka, uchwyt do tablicy i podświetlenie jej (jeśli nie ma) - wsio zhomologowane na Europę i zarejestrowanie jako pojazd typu "SAM"
1. nie KD tylko Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wypodażenia z dn. 31.12.2002 r
(DU.2003.32.262) z późn. zm.
2. jeśli gość nie będzie jeździł po drogach, to na jakiej podstawie policjant zabierze mu DR?
konio jeśli moto nie spełnia wymogów ww. rozporządzenia w zakresie wyposażenia, to nie mogło uzyskać homologacji uwzględniającej jazdę po drogach
bo to, że homologację ma, bo musi mieć, jeśli to nie jest pojazd typu "SAM", to inna rzecz
tyle, ze ta homologacja nie obejmuje jazdÄ™ po drogach
wyjściem z sytuacji jest "dozbrojenie" w przerywacz zapewniający 60 do 90 przerwań na minutę, kierunkowskazy, lusterka, uchwyt do tablicy i podświetlenie jej (jeśli nie ma) - wsio zhomologowane na Europę i zarejestrowanie jako pojazd typu "SAM"
-
madcap - Administrator
no wlasnie
starsze katy hard enduraki seryjnie nie mialy kierunkowskazów z tego co mi wiadomo :d

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości