ZX12R wyciek spod uszczelki
• Strona 1 z 1
ZX12R wyciek spod uszczelki
Witam!!
3 dni temu kupiłem dwunastke 2002 rok po przejechaniu 20 kilometrów zauważyłem lekki wyciek spod uszczelki głowicy (znajduje się on tylko z jednej strony i co dziwne jest na odcinku 1,5 centymetrow, poziom oleju jest lekko ponad połowę)
Motocykl stał w salonie kawasaki we włoszech niecały rok. odpalany prawdopodobnie był na przysłowiowe 5 minut.
Czy wyciek ten może być spowodowany przepaleniem takiego moto po takim postoju. I czy można z tym objezdzić do wiosny 2011 ?
Wymiana uszczelki przekroczy koszt 1500zł ?
3 dni temu kupiłem dwunastke 2002 rok po przejechaniu 20 kilometrów zauważyłem lekki wyciek spod uszczelki głowicy (znajduje się on tylko z jednej strony i co dziwne jest na odcinku 1,5 centymetrow, poziom oleju jest lekko ponad połowę)
Motocykl stał w salonie kawasaki we włoszech niecały rok. odpalany prawdopodobnie był na przysłowiowe 5 minut.
Czy wyciek ten może być spowodowany przepaleniem takiego moto po takim postoju. I czy można z tym objezdzić do wiosny 2011 ?
Wymiana uszczelki przekroczy koszt 1500zł ?
- dekanian
- Świeżak
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=106149
uszczelka 300 wymiana maks 300 to daje maks 600zl
uszczelka 300 wymiana maks 300 to daje maks 600zl
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
powiem ci tak ze teraz w serwisach możesz trafić na promocje ( części , koszta robocizny ) bo nie maja ruchu tak ze to przemyśl
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
a może to być spowodowane za dużym poziomem oleju ?
jak trochę spuszczę oleju żeby było między max a min (w tym momencie jest lekko poza max) przestanie to cieknąc ? Czy jak już zaczęło przeciekać to już takie eksperymenty nic nie dają ?
płynu w chłodnicy też jest za dużo ... ma to jakiś związek
Moto jest z włoch a włosi słynną z "nalać za dużo niż za mało" :/ z tego co słyszałem
proszÄ™ o pomoc
jak trochę spuszczę oleju żeby było między max a min (w tym momencie jest lekko poza max) przestanie to cieknąc ? Czy jak już zaczęło przeciekać to już takie eksperymenty nic nie dają ?
płynu w chłodnicy też jest za dużo ... ma to jakiś związek
Moto jest z włoch a włosi słynną z "nalać za dużo niż za mało" :/ z tego co słyszałem
proszÄ™ o pomoc
- dekanian
- Świeżak
Zacznij od sprawdzenia uszczelki pod deklem, oraz uszczelek w deklu przy otworach świec, jedno wiem że nie jest tam łatwo się dostać.
W ZX12 do wymiany uszczelki pod głowicą trzeba wyjmować silnik z ramy, a to już koszt przynajmniej 500PLN + wymiana w.w uszczelki.
W ZX12 do wymiany uszczelki pod głowicą trzeba wyjmować silnik z ramy, a to już koszt przynajmniej 500PLN + wymiana w.w uszczelki.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości