Zużycie opon po jednej ze stron
• Strona 1 z 1
Zużycie opon po jednej ze stron
Niedawno zakupiłem Honde CB 750. Teraz moją uwagę zwróciło nietypowe zużycie opon. Są one bardziej zużyte po jednej ze stron (lewa). Wygląda to jakby poprzedni właściciel dużo częściej skręcał w lewo
Co może być przyczyną takiego zużycia?

Co może być przyczyną takiego zużycia?
- marys888
- Świeżak
- mario11lsd
- Świeżak
Zdjęcie oczywiście nie oddaje rzeczywistości (z tego widoku zwiększone zużycie jest po prawej stronie opony)
(otwórz link)

- marys888
- Świeżak
Nigdy guma nie bedzie zuzyta rownomiernie z obu stron.
Ja w sevenfifty tez mialem zawsze z lewej bardziej zdarta gume, a szczegolnie widac to bylo po przodzie.
Ogolnie wiekszosc ludzi zawsze w lewo sklada sie bardziej, ronda sa w lewo przez to zuzycie z lewej strony moze byc delikanie wieksze, wiec jesli moto nie sciaga, prowadzi sie dobrze to nie przezywaj jak stonka rewolucji tylko smigaj
Ja w sevenfifty tez mialem zawsze z lewej bardziej zdarta gume, a szczegolnie widac to bylo po przodzie.
Ogolnie wiekszosc ludzi zawsze w lewo sklada sie bardziej, ronda sa w lewo przez to zuzycie z lewej strony moze byc delikanie wieksze, wiec jesli moto nie sciaga, prowadzi sie dobrze to nie przezywaj jak stonka rewolucji tylko smigaj

929
-
cycu_rsko - Moderator
przeciez na rondzie mozna miec tez skret w prawo
A co do oponki to nie za bardzo rozumiem co z nia nie tak....

A co do oponki to nie za bardzo rozumiem co z nia nie tak....
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
tak jak pisałem wcześniej, zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. W niektórych miejscach jest bieżniku tylko niecałe 1,5 mm, a po przeciwnej stronie opony jest prawie 3 mm.
Opony wymieniam bo .... to moje pierwsze moto i jako stary użytkownik samochodu wydaje mi się że jak mam mieć tylko 2 opony to niech one będą jak najlepsze (czyli nowe)
Opony wymieniam bo .... to moje pierwsze moto i jako stary użytkownik samochodu wydaje mi się że jak mam mieć tylko 2 opony to niech one będą jak najlepsze (czyli nowe)
- marys888
- Świeżak
no właśnie ty ich nie założyłeś wiec nic nie wiesz na ich temat wiec się nie przejmuj, jak nowe się tak będą zużywały to wtedy
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości